DENİZEVLER KABUSU BİTTİ

Gündem 26.04.2017 - 20:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DENİZEVLER KABUSU BİTTİ

Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan ve Bakanlar Kurulu Kararıyla riskli bölge ilan edilen ve boşaltılan Denizevler Mahallesi, bugün TOKİ tarafından İstanbul'da yapılacak olan ihalenin ardından, yaklaşık 1 yıl sonra Sivritepe'de yapılacak olan yeni yaşam alanlarına yerleşecekler. Dünkü yıkımı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Öncelikle çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Biz Denizevler sakinlerinin daha güvenli, daha modern konutlarda yaşamaları için verdiğimiz mücadelede son noktaya geldik” dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan ve Bakanlar Kurulu Kararıyla riskli bölge ilan edilen ve boşaltılan Denizevler Mahallesi, bugün TOKİ tarafından İstanbul'da yapılacak olan ihalenin ardından, yaklaşık 1 yıl sonra Sivritepe'de yapılacak olan yeni yaşam alanlarına yerleşecekler. Dünkü yıkımı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Denizevler'de mutlu sona ulaştık” dedi. TOKİ EVLERİ İHALESİ YAPILIYOR 17 Ağustos Depreminin ardından, 18 yıl geçmesine rağmen, acı izleri halen tazeliğini koruyor. Bu yerlerden birisi de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin en çok hasarı ve en çok can kaybına maruz kalan Denizevler Mahallesi. Ancak, Gölcük Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile Başkan yardımcılarının girişimleri sonrasında hayata geçirilen, Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan ve Bakanlar Kurulu Kararıyla riskli bölge ilan edilen ve boşaltılan Denizevler Mahallesi, bugün TOKİ tarafından İstanbul'da yapılacak olan ihalenin ardından, Bir yıl sonra Sivritepe'de yapılacak olan yeni yaşam alanlarına yerleşecekler. TOKİ tarafından yapılacak evler 4 tipten oluşacak. 4 ve 5'er katlı olacak daireler, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde yapılacak. Toplam 541 daireden oluşacak olan Sivritepe Toplu Konutlarında 14 işyeri ve 1 de cami bulunacak.  YIKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Dünkü yıkımı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Genel Koordinatör Nihat Abiş, Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, Denizevler Mahalle Muhtarı Muhammet Kaba gibi isimler eşlik etti. Başkan Ellibeş “Öncelikle çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Biz Denizevler sakinlerinin daha güvenli, daha modern konutlarda yaşamaları için verdiğimiz mücadelede son noktaya geldik. Hiçbir mahalle sakini mağdur etmeden, gördüğünüz gibi yıkım çalışmalarımıza başladık. Ancak, bazı yerleşim alanlarını okullar kapandıktan sonra yıkacağız. Çünkü, okulların kapanmasına az bir süre kala kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Şimdilik boşaltılan binaları yıkıyoruz. Ben bize yardımcı olan ve anlayış gösteren, tüm Denizevler sakinlerine teşekkür ediyorum. Gönül rahatlığı ile şunu söyleyebilirim. Denizevler'de mutlu sona ulaştık. İnşallah bundan sonrası çok daha güzel olacak” diyerek projeden duyduğu mutluluğu dile getirdi. 
Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan ve Bakanlar Kurulu Kararıyla riskli bölge ilan edilen ve boşaltılan Denizevler Mahallesi, bugün TOKİ tarafından İstanbul'da yapılacak olan ihalenin ardından, yaklaşık 1 yıl sonra Sivritepe'de yapılacak olan yeni yaşam alanlarına yerleşecekler. Dünkü yıkımı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Öncelikle çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Biz Denizevler sakinlerinin daha güvenli, daha modern konutlarda yaşamaları için verdiğimiz mücadelede son noktaya geldik” dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan ve Bakanlar Kurulu Kararıyla riskli bölge ilan edilen ve boşaltılan Denizevler Mahallesi, bugün TOKİ tarafından İstanbul'da yapılacak olan ihalenin ardından, yaklaşık 1 yıl sonra Sivritepe'de yapılacak olan yeni yaşam alanlarına yerleşecekler. Dünkü yıkımı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Denizevler'de mutlu sona ulaştık” dedi.

TOKİ EVLERİ İHALESİ YAPILIYOR
17 Ağustos Depreminin ardından, 18 yıl geçmesine rağmen, acı izleri halen tazeliğini koruyor. Bu yerlerden birisi de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin en çok hasarı ve en çok can kaybına maruz kalan Denizevler Mahallesi. Ancak, Gölcük Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile Başkan yardımcılarının girişimleri sonrasında hayata geçirilen, Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan ve Bakanlar Kurulu Kararıyla riskli bölge ilan edilen ve boşaltılan Denizevler Mahallesi, bugün TOKİ tarafından İstanbul'da yapılacak olan ihalenin ardından, Bir yıl sonra Sivritepe'de yapılacak olan yeni yaşam alanlarına yerleşecekler. TOKİ tarafından yapılacak evler 4 tipten oluşacak. 4 ve 5'er katlı olacak daireler, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde yapılacak. Toplam 541 daireden oluşacak olan Sivritepe Toplu Konutlarında 14 işyeri ve 1 de cami bulunacak. 

YIKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Dünkü yıkımı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Genel Koordinatör Nihat Abiş, Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, Denizevler Mahalle Muhtarı Muhammet Kaba gibi isimler eşlik etti. Başkan Ellibeş “Öncelikle çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Biz Denizevler sakinlerinin daha güvenli, daha modern konutlarda yaşamaları için verdiğimiz mücadelede son noktaya geldik. Hiçbir mahalle sakini mağdur etmeden, gördüğünüz gibi yıkım çalışmalarımıza başladık. Ancak, bazı yerleşim alanlarını okullar kapandıktan sonra yıkacağız. Çünkü, okulların kapanmasına az bir süre kala kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Şimdilik boşaltılan binaları yıkıyoruz. Ben bize yardımcı olan ve anlayış gösteren, tüm Denizevler sakinlerine teşekkür ediyorum. Gönül rahatlığı ile şunu söyleyebilirim. Denizevler'de mutlu sona ulaştık. İnşallah bundan sonrası çok daha güzel olacak” diyerek projeden duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.