DAYAK ATAN KREŞ MÜHÜRLENDİ

13.10.2016 - 09:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

DAYAK ATAN KREŞ MÜHÜRLENDİ

Yaklaşık 6 ay önce kapatılma kararı çıkan dayak skandalının işlendiği o kreşte eğitimler gündüz oyun alanı ve park eğitimi olarak yeniden kayıt almaya başlaması üzerine velilerin şikayeti üzerine dün sabah yeniden kapatıldı. Kaymakam Adem Yazıcı sorumlular hakkında soruşturma başlattıklarını belirtti. Daha önce ruhsatı iptal edilen kreş bu kez mühürlendi.

Aslında sorumluluğunun Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait olduğu kreş kanun ve yürütmeliğine göre eğitime ısrarla devam eden Afacan Kreş, 6 ay içerisinde 2 kez kapatıldı.  Dayak kasetinin görüntülerinin ortaya çıkması sonucunda ve velilerin açtığı dava kararına göre kreş bundan altı ay önce kapatıldı.  RUHSAT 6 AY ÖNCE İPTAL EDİLDİ Bu kapatma işleminde ruhsat iptali yapılarak çocuk kreşi kapatıldı. Kreşin kapatılmasının ardından kurumun sahibi değişerek her hangi bir yere müracat yapmadan açtıkları kreşe öğrenci kayıdı yaptılar. DAHA BU SABAH DENETİM YEDİ Ancak şikayetlerin devamı ile birlikte bu kurum yine Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerince 22.09.2016 tarihinde yeniden denetleniyor ve açık görülmesi sebebiyle durum yeni bir sorun oluşturuyor.  Üstelik kreşin bu son denetlemesi de değil, bu kreş bu sabah yine Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilerince yeniden denetimden geçiyor. 6 ay önce ruhsatı iptal edilen kreşin tabelası hala ruhsatı iptal edilen firma adında binada asılı duruyor. SORUŞTURMA BAŞLATILDI Televizyonda yayınlanan kamera görüntülerin ardından çocuklara şiddet uyguladığı ortaya çıkan kurum çalışanı bir öğretmen ve iki stajyer hakkında soruşturma başlatılmıştı. Geçtiğimiz aylarda sonuçlanan soruşturma sonucunda, kurum hakkında kapatma kararı verilirken, kötü muamelede bulunan kişiler hakkından ise meslekten men kararı verilmişti. HALA FAAL Mİ? Ancak olay bununla bitmedi. Kreşin kapatılmasının ardından, bazı velilerce kreşin hala açık olduğuna dair gazetemize bazı iddialar gelmeye başladı. İddiaları araştırmak için kreşin bulunduğu binaya gittiğimizde, kreş tabelasının hala asılı olması dikkatlerden kaçmadı. Binanın fotoğrafını çekerken kreşin içinden bir kişinin çıktığı görüldü. HASSAS SÜREÇ(?) Kreşten çıkan ve kendisinin yetkili olduğunu ifade ederek ismini gizleyen bir kişinin, “Lütfen çekmeyin. Zaten hassas bir süreçten geçiyoruz.” sözleri dikkat çekti. Daha fazla konuşmayan, otizmli çocuklara kötü muameleden kapatılan bir kreşin, geçirdiği “hassas süreç”ten ne kastedildiği merak ediliyor.Yoksa kreş gerçekten açılmaya mı hazırlanıyor? SORUNLULAR HAKKINDA İŞLEM BAŞLIYOR konuyu görüştüğümüz Kaymakam Adem yazıcı “Altı ay önce Yeni Gölcük gazetesi konuyu bana iletmişti. bende İİl Sosyal politikalar ile müdürlüğümüze konuyu ilettim. Yapılan araştırma sonrası kreşin ruhsatı belediye tarafından iptal edildi. Savcılık tarafından görüntülere el konularak konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Ancak kerişin adı değişmeden başka kişiler beleidyeye müracat etmeden öğrenci kaydı yapmaya başlamış. bu konuda şikayet valiliğe yapılmış. valilik ve sosyal Politikalar il müdürlüğü yeniden kapatılmasına karar vermiş. Ancak kapatılma işlemi yapılmamış. Bu konuda ihmali olanlar için idari soruşturma başlattık. Savcılıkta yeniden kreşi açanlarla ilgili soruşturma başlattı”dedi. 
Yaklaşık 6 ay önce kapatılma kararı çıkan dayak skandalının işlendiği o kreşte eğitimler gündüz oyun alanı ve park eğitimi olarak yeniden kayıt almaya başlaması üzerine velilerin şikayeti üzerine dün sabah yeniden kapatıldı. Kaymakam Adem Yazıcı sorumlular hakkında soruşturma başlattıklarını belirtti. Daha önce ruhsatı iptal edilen kreş bu kez mühürlendi.

Aslında sorumluluğunun Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait olduğu kreş kanun ve yürütmeliğine göre eğitime ısrarla devam eden Afacan Kreş, 6 ay içerisinde 2 kez kapatıldı.  Dayak kasetinin görüntülerinin ortaya çıkması sonucunda ve velilerin açtığı dava kararına göre kreş bundan altı ay önce kapatıldı. 
RUHSAT 6 AY ÖNCE İPTAL EDİLDİ
Bu kapatma işleminde ruhsat iptali yapılarak çocuk kreşi kapatıldı. Kreşin kapatılmasının ardından kurumun sahibi değişerek her hangi bir yere müracat yapmadan açtıkları kreşe öğrenci kayıdı yaptılar.

DAHA BU SABAH DENETİM YEDİ
Ancak şikayetlerin devamı ile birlikte bu kurum yine Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerince 22.09.2016 tarihinde yeniden denetleniyor ve açık görülmesi sebebiyle durum yeni bir sorun oluşturuyor.  Üstelik kreşin bu son denetlemesi de değil, bu kreş bu sabah yine Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilerince yeniden denetimden geçiyor. 6 ay önce ruhsatı iptal edilen kreşin tabelası hala ruhsatı iptal edilen firma adında binada asılı duruyor.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Televizyonda yayınlanan kamera görüntülerin ardından çocuklara şiddet uyguladığı ortaya çıkan kurum çalışanı bir öğretmen ve iki stajyer hakkında soruşturma başlatılmıştı. Geçtiğimiz aylarda sonuçlanan soruşturma sonucunda, kurum hakkında kapatma kararı verilirken, kötü muamelede bulunan kişiler hakkından ise meslekten men kararı verilmişti.
HALA FAAL Mİ?
Ancak olay bununla bitmedi. Kreşin kapatılmasının ardından, bazı velilerce kreşin hala açık olduğuna dair gazetemize bazı iddialar gelmeye başladı. İddiaları araştırmak için kreşin bulunduğu binaya gittiğimizde, kreş tabelasının hala asılı olması dikkatlerden kaçmadı. Binanın fotoğrafını çekerken kreşin içinden bir kişinin çıktığı görüldü.

HASSAS SÜREÇ(?)
Kreşten çıkan ve kendisinin yetkili olduğunu ifade ederek ismini gizleyen bir kişinin, “Lütfen çekmeyin. Zaten hassas bir süreçten geçiyoruz.” sözleri dikkat çekti. Daha fazla konuşmayan, otizmli çocuklara kötü muameleden kapatılan bir kreşin, geçirdiği “hassas süreç”ten ne kastedildiği merak ediliyor.Yoksa kreş gerçekten açılmaya mı hazırlanıyor?
SORUNLULAR HAKKINDA İŞLEM BAŞLIYOR
konuyu görüştüğümüz Kaymakam Adem yazıcı “Altı ay önce Yeni Gölcük gazetesi konuyu bana iletmişti. bende İİl Sosyal politikalar ile müdürlüğümüze konuyu ilettim. Yapılan araştırma sonrası kreşin ruhsatı belediye tarafından iptal edildi. Savcılık tarafından görüntülere el konularak konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Ancak kerişin adı değişmeden başka kişiler beleidyeye müracat etmeden öğrenci kaydı yapmaya başlamış. bu konuda şikayet valiliğe yapılmış. valilik ve sosyal Politikalar il müdürlüğü yeniden kapatılmasına karar vermiş. Ancak kapatılma işlemi yapılmamış. Bu konuda ihmali olanlar için idari soruşturma başlattık. Savcılıkta yeniden kreşi açanlarla ilgili soruşturma başlattı”dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.