LASTİK İŞ

''BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN''

Gündem 13.05.2021 - 08:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

''BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN''

Gölcük İlçe müftüsü Emin Yılmaz Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayarak, “Müminlerin baharı olan ramazan ayının sonuna geldik. Bizleri bayrama eriştiren Rabbimize hamdolsun” dedi..

Gölcük İlçe müftüsü Emin Yılmaz yayınladığı mesajda, “Ramazan ayının asıl önemi Kur’ân-ı Kerîm’in indirilmeye başlandığı bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin bu ayda olmasıdır. Allah-ü Teâla “Elif. Lâm. Râ. (Bu Kur’an), Rablerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, yani her şeye galip (ve) övgüye lâyık olan Allah’ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır.” (İbrahim Süresi, 14/1) buyurarak insanların Kur’ân-ı Kerim ile karanlıklardan aydınlığa çıkacağını vaad ediyor. Öyleyse yaşadığımız yüzyılın Müslümanları olarak maddi, manevi ve toplumsal ne kadar karanlığımız varsa inancımıza uygun bir hayat yaşamamaktan kaynaklanıyor. Ramazanda okunan mukabelenin özündeki anlam kulluğumuzun sağlamasını yapmaktır. Ramazan dışında hızlıca yaşadığımız hayatı, Ramazan gelince Kur’ân-ı Kerime arz ederek baştan sona gözden geçiriyoruz. İnancımıza uygun bir hayat yaşıyor muyuz diye kontrol ediyoruz. Netice olarak hedefimiz Rabbimizin bağışına erişmek, arınmak ve inancımıza uygun bir hayat tarzı geliştirmeye çalışmaktır.             Tüm bu kişisel gayretlerimizle birlikte toplumsal huzurumuzun da artması duamızdır. İçerisinde bulunduğumuz bu özel zaman dilimi sosyal mesafe olarak bizleri birbirimizden uzaklaştırsa da gönüllerimizin uzaklaşmasına müsaade etmemeliyiz. Müminlerin sevinmesine vesile olmak hâlâ hedeflerimiz arasında. Efendimiz (as) bunun en az ölçüsünü göstererek “Tebessüm etmek sadakadır.” buyuruyor. Yüce Allah’a kulluk yanında, insanlara ve kâinata karşı da merhametli olduğumuzda ibadetlerimiz amacına ulaşmış olacaktır. Bu sebeple bayram sabahına pırıl pırıl bir kalple erişmek istiyorsak güzel ahlâk sahibi Müslümanlar olma derdimizi hep birlikte gözden geçirelim. Sözlerime Efendimiz (as)’ın hasta ziyaretine gittiğinde yaptığı bir dua ile son vermek istiyorum: “Ey insanların Rabbi! Hastalığın sıkıntısını gider! Ona şifa ver, şifa veren sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki ardında hiç hastalık izi bırakmasın!” Bu duaya yürekten âmin diyerek tüm insanlığın virüs illetinden bir an önce kurtulmasını, bayramın yüreklerimizde sevince vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Gölcük İlçe müftüsü Emin Yılmaz Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayarak, “Müminlerin baharı olan ramazan ayının sonuna geldik. Bizleri bayrama eriştiren Rabbimize hamdolsun” dedi..

Gölcük İlçe müftüsü Emin Yılmaz yayınladığı mesajda, “Ramazan ayının asıl önemi Kur’ân-ı Kerîm’in indirilmeye başlandığı bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin bu ayda olmasıdır. Allah-ü Teâla “Elif. Lâm. Râ. (Bu Kur’an), Rablerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, yani her şeye galip (ve) övgüye lâyık olan Allah’ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır.” (İbrahim Süresi, 14/1) buyurarak insanların Kur’ân-ı Kerim ile karanlıklardan aydınlığa çıkacağını vaad ediyor.

Öyleyse yaşadığımız yüzyılın Müslümanları olarak maddi, manevi ve toplumsal ne kadar karanlığımız varsa inancımıza uygun bir hayat yaşamamaktan kaynaklanıyor. Ramazanda okunan mukabelenin özündeki anlam kulluğumuzun sağlamasını yapmaktır. Ramazan dışında hızlıca yaşadığımız hayatı, Ramazan gelince Kur’ân-ı Kerime arz ederek baştan sona gözden geçiriyoruz. İnancımıza uygun bir hayat yaşıyor muyuz diye kontrol ediyoruz. Netice olarak hedefimiz Rabbimizin bağışına erişmek, arınmak ve inancımıza uygun bir hayat tarzı geliştirmeye çalışmaktır.

            Tüm bu kişisel gayretlerimizle birlikte toplumsal huzurumuzun da artması duamızdır. İçerisinde bulunduğumuz bu özel zaman dilimi sosyal mesafe olarak bizleri birbirimizden uzaklaştırsa da gönüllerimizin uzaklaşmasına müsaade etmemeliyiz. Müminlerin sevinmesine vesile olmak hâlâ hedeflerimiz arasında. Efendimiz (as) bunun en az ölçüsünü göstererek “Tebessüm etmek sadakadır.” buyuruyor. Yüce Allah’a kulluk yanında, insanlara ve kâinata karşı da merhametli olduğumuzda ibadetlerimiz amacına ulaşmış olacaktır. Bu sebeple bayram sabahına pırıl pırıl bir kalple erişmek istiyorsak güzel ahlâk sahibi Müslümanlar olma derdimizi hep birlikte gözden geçirelim.

Sözlerime Efendimiz (as)’ın hasta ziyaretine gittiğinde yaptığı bir dua ile son vermek istiyorum: “Ey insanların Rabbi! Hastalığın sıkıntısını gider! Ona şifa ver, şifa veren sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki ardında hiç hastalık izi bırakmasın!”

Bu duaya yürekten âmin diyerek tüm insanlığın virüs illetinden bir an önce kurtulmasını, bayramın yüreklerimizde sevince vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.