ALACAKLI İKEN BORÇLU ÇIKTILAR

Ekonomi 01.06.2018 - 13:12, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ALACAKLI İKEN BORÇLU ÇIKTILAR

Sağlık Bakanlığından alacaklarını tahsil etmek için açtıkları davayı, taşerondan kadroya geçmek için geri çeken çalışanlara avukatlık ve dosya ücreti olarak 2 bin 800 TL gösterilmesi çalışanları isyan ettirdi. Çalışanlar sendikaya tepkili

İlimizdeki hastanelerde taşeron olarak çalışan yüzlerce kişi geçmiş dönemdeki mesai ve fark ücretlerine ilişkin sendika aracılığıyla dava açmış ve alacaklarına ilişkin mahkeme kararı çıkmıştı. Çalışanların alacakları kıdem durumlarına göre farklılık gösteriyor. Kimisi 3 bin lira, kimisi ise 7-8 bin lira civarında alacaklarına dair davayı kazanmışlardı. Türk İş Konfederasyonu’na bağlı Koop İş Sendikası  hastanelerde çalışan üyeleriyle taşerondan kadroya geçiş sürecinde toplantılar yaptı.Çalışanlar da davayı geri çekmeleri durumunda herhangi bir ücret ödeyip, ödemeyeceklerini sendika yetkililerine ilettiler. Yapılan toplantılardan birinde Koop İş Sendikası Şube İdari Sekreteri İsmet Kanpara iddialara göre “kadro gelirse davaları geri çekmeniz istenebilir” dedi. Toplantıda avukat aranarak hoparlörle çalışanlara seslenmesi sağlandı. Avukat çalışanlara para alınmayacağını söyledi.   İCRALIK OLABİLİRLER Fakat durum böyle olmadı. Davalarını geri çeken ve taşerondan kadroya geçen çalışanlar alacaklarını almasının ötesinde bir de avukatlık ve dosya ücreti olarak 2 bin 800 TL talep edilmesiyle şok oldular. Bu durum üzerine sendika yetkilileriyle görüştüklerini belirten çalışanlar yetkililerin “Davaları geri çekmeseydiniz o zaman” dediklerini iddia ediyorlar. Çalışanlar ise davaları çekmeselerdi kadroya geçemeyeceklerini belirterek mağdur olduklarını belirtiyorlar. Ödemeyi yapmayan çalışanlar ise icralık olma tehlikesiyle karşı karşıyalar. Hastane çalışanlarının bazıları sendikaya tepki göstererek, avukatın sendika avukatı dahi olmadığını iddia ettiler. Çalışanlar ayrıca durumu BİMER’e, CİMER’e yazdıklarını, sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtiyorlar. 
Sağlık Bakanlığından alacaklarını tahsil etmek için açtıkları davayı, taşerondan kadroya geçmek için geri çeken çalışanlara avukatlık ve dosya ücreti olarak 2 bin 800 TL gösterilmesi çalışanları isyan ettirdi. Çalışanlar sendikaya tepkili

İlimizdeki hastanelerde taşeron olarak çalışan yüzlerce kişi geçmiş dönemdeki mesai ve fark ücretlerine ilişkin sendika aracılığıyla dava açmış ve alacaklarına ilişkin mahkeme kararı çıkmıştı. Çalışanların alacakları kıdem durumlarına göre farklılık gösteriyor. Kimisi 3 bin lira, kimisi ise 7-8 bin lira civarında alacaklarına dair davayı kazanmışlardı. Türk İş Konfederasyonu’na bağlı Koop İş Sendikası  hastanelerde çalışan üyeleriyle taşerondan kadroya geçiş sürecinde toplantılar yaptı.Çalışanlar da davayı geri çekmeleri durumunda herhangi bir ücret ödeyip, ödemeyeceklerini sendika yetkililerine ilettiler. Yapılan toplantılardan birinde Koop İş Sendikası Şube İdari Sekreteri İsmet Kanpara iddialara göre “kadro gelirse davaları geri çekmeniz istenebilir” dedi. Toplantıda avukat aranarak hoparlörle çalışanlara seslenmesi sağlandı. Avukat çalışanlara para alınmayacağını söyledi.

 

İCRALIK OLABİLİRLER

Fakat durum böyle olmadı. Davalarını geri çeken ve taşerondan kadroya geçen çalışanlar alacaklarını almasının ötesinde bir de avukatlık ve dosya ücreti olarak 2 bin 800 TL talep edilmesiyle şok oldular. Bu durum üzerine sendika yetkilileriyle görüştüklerini belirten çalışanlar yetkililerin “Davaları geri çekmeseydiniz o zaman” dediklerini iddia ediyorlar. Çalışanlar ise davaları çekmeselerdi kadroya geçemeyeceklerini belirterek mağdur olduklarını belirtiyorlar. Ödemeyi yapmayan çalışanlar ise icralık olma tehlikesiyle karşı karşıyalar. Hastane çalışanlarının bazıları sendikaya tepki göstererek, avukatın sendika avukatı dahi olmadığını iddia ettiler. Çalışanlar ayrıca durumu BİMER’e, CİMER’e yazdıklarını, sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtiyorlar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.