TARIM SİGORTASININ YARISINA DEVLET DESTEĞİ

Ekonomi 04.02.2014 - 09:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TARIM SİGORTASININ YARISINA DEVLET DESTEĞİ

Ziraat Odası Başkanı bekir Çanakçı, “2014 yılı içerisinde tarım sigortası yaptıran çiftçilerimizin poliçelerinin % 50 ‘sini devlet karşılıyor”dedi.

Çanakçı “ Bitkisel ürünlerde,dolu ana riski ile birlikte fırtına,hortum,yangın,heyelan,deprem,sel ve su baskını ek riskleri paket halinde ayrıca açık alanda yetiştirilen meyveler için bu risklere ilave olarak isteğe bağlı olmak üzere don riski. Seralar için dolu ana riski ile birlikte fırtına,hortum,yangın,heyelan,deprem,taşıt çarpması,kar ve dolu ağırlığı ile su baskını ek riskleri paket halinde . Süt ve erkek besi sığırları ile mandalar için ölüm riski. Koyun ve keçiler için ölüm riski. Bio güvenlik ve hijyen tedbirleri alınmış kapalı kümeslere yetiştirilen kümes hayvanlarında ölüm riski. Denizlerde ve iç sularda yetiştirilen su ürünleri için ölüm riski sigorta kapsamına alınmıştır. Arıcılık kayıt sistemine kayıtlı olan aktif ( arılı ) ve plakalıkovanlar sigorta kapsamına alınmıştır”dei.   KAYITLARINIZI YAPTIRIN Çanakçı“Açık alanda yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme dönemi dolayısı ile sigorta paketindeki diğer riskler hariç sadece don riskine 1/3 oranında ek prim desteği olarak karşılanacaktır. Sigorta kanunundan yararlanmak isteyen çiftçilerimiz mutlaka çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak zorundadırlar aksi taktirde sigorta yaptırma şansları yoktur. Çiftçilerimiz ürünlerini sigorta yaptırmak suretiyle doğabilecek olumsuz durumlara karşı önlem almalarını tavsiye ederim” dedi. v>
Ziraat Odası Başkanı bekir Çanakçı, “2014 yılı içerisinde tarım sigortası yaptıran çiftçilerimizin poliçelerinin % 50 ‘sini devlet karşılıyor”dedi.

Çanakçı “ Bitkisel ürünlerde,dolu ana riski ile birlikte fırtına,hortum,yangın,heyelan,deprem,sel ve su baskını ek riskleri paket halinde ayrıca açık alanda yetiştirilen meyveler için bu risklere ilave olarak isteğe bağlı olmak üzere don riski. Seralar için dolu ana riski ile birlikte fırtına,hortum,yangın,heyelan,deprem,taşıt çarpması,kar ve dolu ağırlığı ile su baskını ek riskleri paket halinde . Süt ve erkek besi sığırları ile mandalar için ölüm riski. Koyun ve keçiler için ölüm riski. Bio güvenlik ve hijyen tedbirleri alınmış kapalı kümeslere yetiştirilen kümes hayvanlarında ölüm riski. Denizlerde ve iç sularda yetiştirilen su ürünleri için ölüm riski sigorta kapsamına alınmıştır. Arıcılık kayıt sistemine kayıtlı olan aktif ( arılı ) ve plakalıkovanlar sigorta kapsamına alınmıştır”dei.

 

KAYITLARINIZI YAPTIRIN

Çanakçı“Açık alanda yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme dönemi dolayısı ile sigorta paketindeki diğer riskler hariç sadece don riskine 1/3 oranında ek prim desteği olarak karşılanacaktır. Sigorta kanunundan yararlanmak isteyen çiftçilerimiz mutlaka çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak zorundadırlar aksi taktirde sigorta yaptırma şansları yoktur. Çiftçilerimiz ürünlerini sigorta yaptırmak suretiyle doğabilecek olumsuz durumlara karşı önlem almalarını tavsiye ederim” dedi.

v>

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.