TRAFİKTE NEFES ALDIRACAK DEV YATIRIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-130 Karayolu üzerindeki trafik yükünü azaltacak “Başiskele Kavşağı Koridor Projesi”nin birinci etabı için yapım ihalesini gerçekleştirdi. Toplam 16 kilometrelik yeni ulaşım koridorunu kapsayan projede, iki firma teklif sundu.

İKİ FİRMA TEKLİF VERDİ

Büyükşehir İhale Salonu’nda düzenlenen ihaleye iki firma katılarak teklif verdi. Makimsan Asfalt Taahhüt İnşaat 1 milyar 561 milyon 61 bin 61 TL teklif verirken, Burakcan İnşaat ise 1 milyar 738 milyon 403 bin 187 TL’lik teklif sundu. İhale komisyonun yapacağı değerlendirmenin ardından ihaleyi kazanan firma belirlenecek ve ardından yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanacak.

MODERN ULAŞIM KORİDORU

D-130 Karayolu’na nefes aldıracak dev proje, toplamda 16 kilometre uzunluğunda yeni bir ulaşım koridoru inşasını kapsıyor. Karayolunda yaşanan trafiği rahatlatmak adına gerçekleştirilecek çalışma kapsamında; 9 köprü ve 7 menfez inşa edilecek. Yayaların güvenliği için ise 2 adet yaya üstgeçidi yapılacak.

Dev projede  kapsamında yaklaşık 300 bin metreküp kazı-dolgu, 15 bin 500 metre forekazık, 26 bin metre derin karıştırma çukuru ile zemin ıslahı, yaklaşık 100 bin metreküp geofoam dolgu, 167 bin ton PMT ve asfalt serimi, 30 bin metreküp beton, 5 bin 500 ton nervürlü demir, 13 bin metre yağmursuyu hattı, 11 bin 500 metre otokorkuluk imalatı gerçekleşecek. Bu proje ile alternatif, modern ve yüksek kapasiteli güzergâh oluşturması hedefleniyor.

ÖNEMLİ YATIRIMLARDAN BİRİ

Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Kavşağı Koridor Projesi ile alternatif ve yüksek kapasiteli bir ulaşım güzergâhı oluşturmayı hedefliyor. Proje tamamlandığında trafik yoğunluğu azalacak, sürücüler zaman kazanacak. Son yıllarda ulaşım alanında önemli yatırımlara imza atan Büyükşehir, akıllı ulaşım sistemleri, yeni kavşak düzenlemeleri, raylı sistemler, köprü ve tünel projeleriyle kenti daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Başiskele Kavşağı Koridor Projesi de Kocaeli’nin bu vizyonundaki önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor. (Haber Merkezi)