ZÜHTÜ MÜRİDOĞLU AHŞAP HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLIYOR

1993 yılından beri kısmen aralıklı olsa da gelenekselleşerek günümüze dek sürdürülen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nun yirmi üçüncüsü 13 Temmuz 2016 -29 Temmuz 2016 tarihleri arasında “Gölcük Vizyon 2023” kapsamında, Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliğinde gerçekleştirilecektir.

 

Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi’nin işbirliğinde gerçekleşecek sempozyum; Dünyada ve Türkiye’de tek Ahşap Heykel Sempozyumu olma özelliğini taşımaktadır.

 

Türkiye’nin en uzun soluklu uygulamalı heykel sempozyumu olma özelliği taşıyan “Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’na bu yıl; Güney Kore, Çin, Ukrayna’dan birer, Türkiye’den ise 3 sanatçı katılması beklenmektedir.

 

23. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu bu yıl 3 yabancı, 3 yerli sanatçının katılımıyla 13 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00’da Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Basın Toplantısı gerçekleştirilecektir.

 

23. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’na bu yıl katılan sanatçılar; Güney Kore, Çin, Ukrayna’dan birer, Türkiye’den ise 3 sanatçı katılacaktır. Katılımcı Sanatçılar; Sang-Heon Lee – Güney Kore, Xiao Jucheng – Çin, Mihail Levchenco – Ukrayna, Çağdaş Erçelik – Türkiye, Songül Girgin – Türkiye, Hüseyin Ceylan - Türkiye

 

Sempozyum Takvimi

 

13 Temmuz 2016 Saat: 10. 00 Sempozyum açılışı ve sanatçıların tanıtılması

29 Temmuz 2016 Saat: 19.00 Sempozyum kapanışı


 

NOT: Araçlar Kocaeli Basını için saat 09:00’da Kırmızı Kocaeli önünden,

          Gölcük Basını için saat 09:30’da Belediye yanı Bim önünden kalkacaktır.