USTA ÖĞRETİCİLER ONLİNE MÜRACAAT EDECEK

2020-2021 eğitim öğretim yılında görevlendirilmek üzere 31 Ağustos 21 Eylül tarihleri arasında Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne usta öğreticilik başvuruları alınacak. Alınacak usta öğreticilerle ilgili açıklama yapan Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Temiz; “2020-2021 eğitim öğretim yılında planlanan kurs programlarında ihtiyaç duyulması halinde ek ders ücret karşılığında görevlendirilmek üzere geçici sigortalı usta öğretici talepleri alınacaktır. Başvuru işlemleri 31 Ağustos ile 21 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Usta öğretici değerlendirme formuna esas belgeler ile online yapılacaktır.

 

Başvuruda istenen belgeler. Diploma fotokopisi öğrenim belgesi e- Devletten alınabilir. T.C. Kimlik kartı, vesikalık fotoğraf bir adet, Adli sicil Kaydı E-Devletten alınabilir. SGK dan ünvanlı hizmet dökümü, (daha önce hayat boyu öğrenme kurumlarında örgün eğitim kurumların ve MEB e bağlı özel eğitim kurumlarda çalışanlar için) erkek adaylar için askerlik durum belgesi, varsa formasyon belgesi, varsa alanı ilgili eğitici belgesi, Alanda ustalık belgesi 4. Seviyede kurs bitirmiş belgesi veya meslek lisesi diploması, varsa alanda usta öğreticilik belgesi, varsa ulusal veya uluslararası yarışma ilk 3. Derece belgesi, varsa başarı belgesi, (Kaymakamlık, Valilik veya Bakanlık) varsa üstün başarı belgesi yine kaymakamlık Valilik veya bakanlık olması gerekiyor.

 

Göreve başlarken istenilenler. Sağlık raporu, Gölcük Halk Bankasından açılacak hesaba ait hesap cüzdanı fotokopisi, çalışanların iş güvenliği ve işçi sağlığı sertifikası, bazı branşlar için judo, bocce, bowling ve benzeri ilgili federasyondan yaptırılan vize, formasyon yoksa ve eğitim fakültesi mezunu değilse oryantasyon belgesi, aile durumu bildirim formu, emekli öğretmenler için emekli öğretmen oldukları belge gereklidir” şeklinde bilgi verdi.

 

Ayrıca açık öğretim lisesi ve ortaokullar için bilgi veren Orhan Temiz; “eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte açık lise yeni kayıt ve kayıt yenileme bu gün itibarı ile başladı. Açık lise ve açık ortaokul öğrencilerimiz yeni kayıt ve kayıt yenileme 31 Ağustos başlayarak 09 Ekim 2020 de sona erecek. Açık lise okuyan öğrencilerimiz yeni kayıt ve kayıt yenileme için bu tarihleri arasında yapmaları gerekir. Açık lise ve açık ortaokul için birinci dönem sınavları 5- 6 Aralıkta yapılacaktır” dedi.

 

Fahri Haner