TÜM OKULLARIMIZ CAMİDE, GÖNÜLLERİ AFRİN’DE

Bu buluşmalarda Din Kültürü ve Ahlak dersinin içerisinde geçen “Camilerimizi Tanıyalım” konusu çerçevesinde Cami din görevlisi tarafından cami adabı ve caminin bölümleri tanıtılmaktadır. Ders öğretmenleri ile gerçekleştirilen bu buluşmalarda ders sonunda Afrin’de mücadele veren Mehmetciğimize de dualar edilmekte.

Bu hafta, Yazlık Tabosan İlkokulu, İhsaniye Denizevler İlkokulu, Değirmendere Atatürk Ortaokulu öğrencileri camide işlemiş oldukları dersten sonra ülkemizin bekası için büyük bir mücadele veren Afrin’deki Mehmetçiğimiz için dualar ettiler.

Afrinde şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara da sabır dileklerinde bulunan minik yürekler, Cami din görevlileri ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmenleriyle dersi mabed atmosferinde işlediler.

İlçemizde eğitim veren 13 Okuldan 4. ve 5. Sınıflara uygulanan bu çalışmada 50 şubeden yaklaşık 1500 öğrencimiz okullarına en yakın camide buluşuyor. Değişik bir atmosferde, uygulamalı bir biçimde ders gören öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okunuyor.