SOYGUNCU PİŞMAN OLDU

 Merkez Mahallesi Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan bir bankaya soygun amacıyla girerek içerideki 14 kişiyi rehin alan İsmail İpek (44) yaklaşık 6,5 saatlik ikna çabaları sonuç vermeyince gerçekleştirilen operasyonda özel harekat timleri tarafından vurularak ağır yaralanmıştı. Soyguncu ilk olarak Gölcük Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedavi altına alınmış ve artık yaşamına görme engelli olarak devam edeceği açıklanmıştı. Soyguncu yaralı olarak kurtulduğu için hakkında kamu davası açıldı. Konuyla alakalı davanın görülmesine dün başlandı.

MAĞDURLARDAN YOĞUN KATILIM
1. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan duruşmaya sanık İsmail İpek SEGBİS ile katılırken olay günü bankada rehin olarak kalan çalışan ve müşterilerden Ersin Dengiz, Derya Elgörümlü, Havva Çeçen, Kazım Emre Yasa, Kıymet Atay, Mehmet Akif Gencer, Meral Ercan, Musa Mısırlıoğlu, Mustafa Umutcan Çakar, İlknur Fidan, Sertaç Mutlu, Sinan Yavaş ile Zeynep Polater ve sanık İsmail İpek’in yakınları duruşmada hazır bulundu. 

“NASIL YAPTIM BİLMİYORUM”
İsmail İpek ifadesinde, “Kredi çektiğim için 50 bin TL ve diğer ufak borçlarım vardı. Silah zoru ile soygun yapmayı planladım. Evde bulduğum kutu, pil ve kabloları üzerime bağlayarak bomba süsü verdim. Ama patlayıcı hiçbir madde yoktu. Üzerime çarşaf giydim ve maaşımı aldığım bankaya gittim. Ben böyle bir şeyi nasıl yaptım bilmiyorum. Çok pişmanım. Pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum” dedi.