ŞİMŞEK ''KAŞIKLA VERİLİP KEPÇE İLE ALINMASIN''

Saadet Partisi Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Şimşek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mehmet Şimşek yeni yılda yapılan asgari ücret tartışmalarına ve ulaşım ücretlerine de değindi. Yaptığı açıklamada “Yeni yılda asgari ücrete zam geldi. Olumlu tarafından bakılacak olursa ortada asgari ücrete dair bir zam var ancak piyasada bulunan bir çok ürün ve hizmete de zam var. Alım gücünde değişen bir durum yok. Dolayısıyla kaşıkla verilip kepçe ile alınmasından endişe duyuyorum. Çünkü pek çok gencimiz asgari ücret ile iş başı yapıyor.Bu gençlerimiz bu paralara nasıl evlenip yuva kuracak?Haydi bu soruyu geçtim asgari ücret ile geçinen ve evi kirada olan bir aile nasıl geçimi sağlayacak? 

OTOBÜS ÜCRETLERİ CEP YAKIYOR
Saadet Partisi Gölcük Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Şimşek ulaşım ücretlerine de değindi.
“Umuyoruz ki yeni yılda ulaşıma zam gelmez. Çünkü Kocaeli'de ulaşım gençler ve öğrenciler için çok pahalı. Bırakın gençlerimizin ve vatandaşımızın  42 ayda sıfır araba almasını Gölcük'te ve Kocaeli'de otobüsle makul fiyatlarda ulaşım sağlayamıyor. Gençler çok yüksek ücretlerle Gölcük ve Kocaeli'de seyahat yapıyor. Bırakın asgari ücret alan bekar bir genci çocuğu okula giden bir babayı düşünün. Üniversite öğrencilerini düşünün. Bu kadar yüksek ücretler de neyin nesi?Bu ulaşım ücretleri cep yakıyor. Bu durumun birinci sorumlusu otobüs kooperatifleri de olmadığını biliyorum. Çünkü işin içinde olan genç kardeşlerimizle diyalog halindeyim. Piyasa şartları en birinci sebeptir. Ben bu hususta yetkili bir kişi değilim ancak bu hususta yetkili olanlara çağrıda bulunup çözüm önerisi sunuyorum. Gelin nasıl ki yaşlı vatandaşlara yaşlı kartı çıkartıp farklı tarife uyguluyorsanız öğrenci olmayan ve genç olan 18-30 yaş arası genç kardeşlerimize de genç ulaşım tarifesi uygulayın.”dedi

FOTOSENTEZ Mİ YAPSINLAR?
Biyolojide şöyle bir tabir vardır. Yeşil yapraklı bitkiler besin oluşumunu sağlamaları için hava ve ışık kullanırlar. Bu olaya da fotosentez denir.Şimdi bakıyorum da bir bakan demiş ki asgari ücret ile 42 ayda sıfır araba alınabilinir. Üstelik bunu söyleyen bakan milletin ve asgari ücret alan gençten kesilen vergiler ile Mercedes marka arabasına biniyor. Mecliste indirimli yemek yiyor. Açıklamanın mahiyeti nedir bilemeyiz ancak asgari ücret alan bu gençlerimiz vatandaşlarımız araba almak için fotosentez mi yapsın?Asgari ücreti ödemek isteyen işveren de piyasa şartlarından ötürü bu durumdan mağdur. Ama ne hikmetse bakanlar hep bakıyor ve bir bakan da halktan fedekarlık bekliyor. Madem fedekarlık bekliyorsunuz ve siz neden bindiğiniz makam arabalarından vekil maaşlarınızdan fedekarlık yapmıyorsunuz?”dedi.