SAHTE POLİSLER VATANDAŞI DOLANDIRDI

Edinilen bilgi ve iddialara göre; 31 Ağustos 2020 günü Karamürsel ilçesinde bir vatandaşı telefon ile arayan şahıslar, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı. Ardından vatandaşın adının bir suça karıştığını,  bu işten kurtulmak ve şahısların yakalanmaları için,  kendilerinin dediklerini harfiyen yapmalarını istedi. Durum karşısında paniğe kapılan vatandaş,  kendisini arayan şahısların dediklerini harfiyen yapmaya başladı. Telefonun ucundaki dolandırıcılar, vatandaşa bankadaki parasını miktarını sordu. Sonrada bu parayı parmak izi çalışması yapacaklarını söyleyerek çekmesini ve kendilerine teslim etmesini istedi. 

PARAYI TESLİM ETTİ
Durum karşında şoka giren ve ne olduğunu anlayamayan mağdur vatandaş,  telefonun ucunda kendisini arayan şahısların dediğini yaparak,  parayı alıp evinin yakın bir noktasında  gelen kişilere teslim etti.  Olay sonrasında şahısların kendisini bir daha aramaması ve kendisini arayan numarayı aradığında telefona cevap verilmemesi üzerine, dolandırıldığını anlayan vatandaş, hemen polise ihbarda bulundu 
SURİYE UYRUKLU 4 KİŞİ
Kocaeli Polisi yapmış olduğu çalışmalar sonucu, olayı M.S., Y.İ. , M.A. ve M.R.A. isimli  suriye  uyruklu şahısların gerçekleştirdiğini tespit etti.   Şüphelilerin İstanbul Esenyurt’ta  olduğunu tespit edilmesi üzerine, 09 Eylül  2020 günü  düzenlenen operasyonda,  4 zanlıda gözaltına alındı.  Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan şüpheliler, Kocaeli Adliyesine sevk edildi.