PATAN “HİZMET OLMASI GEREKENDEN YAVAŞ“

Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük Belediye Başkan Adayı Dr. Resul Patan, Gölcük İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır ve Belediye Meclis Üyesi Adayları, Eskişehirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Bülent Denlikol “Ziyaretinizden oldukça memnuniyet duydum, hoş geldiniz” dedi 

‘HİZMETLER OLMASI GEREKENDEN YAVAŞ’

Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük Belediye Başkan Adayı Dr. Resul Patan “Burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu oldum. 1960 doğumluyum, Kocaeli Kentinde sağlık konusunda çeşitli görevlerde bulundum. Daha sonradan Başhekim oldum ve Karamürsel’deki görevimin ardından 1998 yılında Gölcük’e şimdiki Necati Çelik Devlet Hastanesine Başhekim olarak geldim. Burada göreve başladım ve ardından tam bir yıl sonra büyük bir deprem yaşadık, ilçemiz neredeyse yerle bir vaziyete geldi. Sonralarında ise ilçemizde bir takım projeler gerçekleştirildi, fakat bu projelerin hiçbir tanesi yeterli değil. Yeterli olmayışı bir yana hizmetler olması gerekenden çok daha yavaş bir şekilde seyir ediyor. “ dedi.

 

‘BU GÖREVE LAYIK OLAMAYACAKSAK ZATEN ALLAH NASİP ETMESİN’

Patan “ Önemli, olan iktidar olmak değil, muktedir olmaktır. Eğer bizler bu göreve layık olamayacaksak zaten Allah nasip etmesin. Fakat ben arkadaşlarımla beraber bu görevi gerektiği şekilde, halkımızın istediği şekilde yerine getirebileceğimize inanıyorum. Bizim Gölcük İlçesi için öncelikli olarak bir otogar projemiz var. Başka şehirlerden ve yaşam bölgelerinden ilçemize gelenlerin ilk gördükleri yer otogarımızdır. Onları böylesine düzensiz bir ortamda karşılamayı devam etmeyi herhalde hiçbir vatandaşımız istemiyordur. O bölgeye hem otogar hem de güzel bir pazaryeri yapmak istiyoruz. Bu projeler gerçekleştiği sürece o alanlar daha güzel bir görünüme kavuşacaktır. Daha sonra vatandaşlarımızın, özellikle çarşıda ki esnaflarımızın en büyük sıkıntısı bir otoparkın olmayışıdır. İlçemizin farklı bölgelerine modern ve donanımlı otopark sistemleri düşünüyoruz. Bu modern ve katlı otopark sistemleriyle hem şehir içimiz hem de araç sahiplerimiz son derece rahatlayacaktır. Ayrıca otopark ücretleri de çok cüzi bir miktarda olacak.” dedi.

‘KÖYLÜ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN TESİSLER KURULACAK’

Patan “Daha sonra köylerimize dikkat çekiyoruz. Olay şudur ki daha önceden köylerimizde hayvancılıkla uğraşan ve geçimini o hayvanın sütünden etinden sağlayanlar vardı. Fakat kendi tanıdıklarıma bakıyorum artık hayvancılık yapmayı bırakmışlar. Gerekçe olarak da artık bırakın hayvan yemini, suyun bile sütten daha pahalı olduğunu söylüyorlar. Ayrıca sütün diğerlerinden ucuz olması bir yana alım garantisi de yok. Vatandaşlar satarsa satar satamazsa elinde kalır. Bu sebeple artık hayvancılık yapmayı bıraktığını söylüyorlar. Bizler bu vatandaşlarımıza gerekli tesisleri kurarak ve alım garantisi vererek onları tekrardan modern bir hayvancılığa özendireceğiz. Ayrıca onların sütlerini alabilmek için kurabileceğimiz tesislerimizde gençlerimizde iş imkânları da bulabilecekler. Şu anda vatandaşlarımızın evlerinde ya da restoranlarda yedikleri süt ürünleri bile dışarıdan geliyor, oysa biz gençlere iş imkânları da sunarak onları kendimiz üreteceğiz. Böylece vatandaşımız Gölcük’te kendi ekonomisini rahat bir şekilde döndürebilecektir. “ dedi.

 

‘GENÇLERİMİZİ TARIMA ÖZENDİRECEĞİZ’

Patan “Gölcük’ümüzün toprakları gerçekten son derece verimli. Ancak insanlarımız tıpkı hayvancılıkta olduğu gibi bu sektörde de iş yapmayı bırakmışlar. Artık para kazanamadıklarını ve elindeki ürünleri satamayınca ürünlerin ziyan olduklarını, zarara girdiklerini söylüyorlar. İlçemizde yoğun olarak yetiştirilebilen fakat fazla satılmayan sebze meyve ürünleri için yine farklı şekillerde tesisler kuracağız. Onların geniş kapasitede ticaretlerini gerçekleştirebilmek için sebze, meyve hali kuracağız. Hatta halin yanı sıra tüketilemeyen o ürünleri farklı sektörlerde kullanma yoluna gideceğiz. Çok basit olarak bir örnek vereyim yetiştirilen bir elma satılmıyorsa, artık az tüketiliyorsa o elmalar için bir sirke fabrikası kurulabilir. Ayrıca bugün gençlerimizin yüzde 90’ı domates yetiştirmeyi bile bilmiyorlar, onlara tekrardan sağlayacağımız eğitimlerle hepsini öğreteceğiz ve bunu gençlerimizi özendirerek yapacağız. Bizim bu şekilde halkımız için birçok alanda projemiz var” dedi.

 

DERNEK YÖNETİMİNİN TALEPLERİ

Eskişehirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini Dernek Başkanı Bülent Denlikol, tüm siyasi partilerden bekelntileri olduklarını belirtti. Denlikol “Sivil Toplum Merkezi, Sinema ve Tiyatro Salonu, Katlı Otopark, Şehirler Arası Otogarın Geliştirilmesi ve Modern Bir Görünüme Kavuşturulması, Üstü Kapalı Pazar Yerleri, Kültür Derneklerine Ait Yöre Evleri, Gölcük'de mevcut Su, Ekmek ve Ulaşım gibi Temel İhtiyaçların Pahalı Olması, Şehir içi ve Çevre Yolunun Trafik Sorununun Çözülmesi İçin Alınabilecek Tedbirlerin Ele Alınarak Hayata Geçirilmesi, Çöp Sorunu, Gölcük'deki kaldırımların haksız yere işgal edilerek halkın kaldırım yerine araçlara ayrılmış olan yolları kullanmak zorunda bırakılmasıyla hem can hemde mal güvenliğini tehlikeye atmaktadır., Kocaeli'de düzenlenen tiyatro, kitap fuarları gibi kültürel etkinliklere yerel yönetim tarafından gölcük halkının yararlanması için ulaşımın ücretsiz olarak sağlanmasını temenni eder yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde başarılar dileriz