ÖNCE ÇİKOLATA SONRA CEZA

İlçemizde her geçen gün daha içinden çıkılmaz bir hal almış olan trafik sorununu çözmek adına yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile D-130 Karayoluna bağlanan caddelerimize giriş veya çıkış yapılamayacak. İlçemizde geçtiğimiz hafta sonundan beri yapılan yeni düzenlemeye göre  cadde giriş ve çıkışları yeniden düzenleniyor. İzmit istikametine kapatılan kavşaklarda D-130 karayolu üzerinde refüj uzatma çalışması yapıldı.

DÖNÜŞE KAPATILAN CADDELER
Gölcük Kent Merkezinin yeni trafik düzeni için alınan yeni karar doğrultusunda ilçemizde yollar yeni düzene göre ayarlanıyor. Alınan yeni karar doğrultusunda İskele Yolu Kavşağından İzmit yönüne dönüş kapatıldığı için D-130 Karayolu üzerinde orta refüj uzatılarak araçların geçiş yolu kapatıldı. Ayrıca uzun zamandır yasak olduğu halde  Belediye Kavşağı’ndan İzmit istikametine dönüş yapan sürücüleri önlemek amacı ile orta refüj uzatılarak araç geçiş yolu kapatıldı. Yine aynı şekilde Donanma Kavşağı’ndan İzmit istikametine dönüş kapatıldığı için D-130 Karayolu üzerinde orta refüj uzatılarak araçların geçiş yolu kapatıldı.  Değirmendere istikametine dönüş yapacak olan sürücülerin yolunu genişletmek için ada refüj kaldırıldı. Yapılan çalışmalar sonrasında trafik ışıkları da yeni trafik düzenine göre yeniden ayarlandı. D-130 Karayolu üzerinde yapılan refüj uzatma çalışması ile birlikte Kavşaklarda da yol genişletme çalışmaları yapıldı ve yaya yolları yeniden düzenlendi. Yapılan yeni trafik düzenlemesi sonrasında sürücüleri uyarma amacı ile yeni yönlere göre uyarı tabelaları asıldı.

YÖNLERİ DEĞİŞEN CADDELER
İlçemizde yönleri değişen önemli caddelerin başında 19 Mayıs Caddesi yeni düzenleme ile sadece İzmit yönüne doğru tek şerit olarak kullanılacak. Preveze Caddesi yeni düzenleme ile Yalova istikametine tek şerit şeklinde yenilendi. Bu bağlamda  Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Fatih Caddesi ve Amiral Sağlam Caddesi gibi büyük caddeler çift yönlü kalırken çarşı merkezinde olan ve trafik konusunda oldukça sıkıntı yaşanan 19 Mayıs Caddesi, Preveze Caddesi ve Albay Burak Caddesi üzerinde yapılan yeni çalışma ile tek yön olarak yenilendi. Yenilenen yönler ile cadde girişlerinde bulunan levhalar yenilendi.

ÖNCE ÇİKOLATA SONRA CEZA
Yeni düzenlemenin ardından dönülmeyen caddelere giren sürücüler Trafik polisleri ve zabıta ekipleri tarafından çikolata ikram edilerek uyarılıyor. Yaklaşık bir hafta uyarılacak olan sürücüler daha sonra kurallara uymazsa para cezası kesilecek. Yeni yapılan düzenleme ile ilçe trafiği rahatlamış olacak.