MEVİLED- İ NEBİ HAFTASI KUTLANIYOR

Mevlid-i Nebi Haftasının başlamasıyla Gölcük Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında bu sabah ilk olarak Gölcük vaizi Nurdan Demir tarafından Tevfik Bıyık Camiinde kadınlara yönelik Hazreti Peygamber ve ailesi konulu konferans düzenledi. Düzenlenen konferansa Gölcük Müftüsü İlyas Öztel, Gölcük Vaizi Nurdan Demir ve çok sayıda kadınlar katılım sağladı. Konferansta Gölcük Müftüsü İlyas Öztel, Hazreti Peygamberi bayanlara anlatarak şunları dile getirdi.

Müftü Öztel; “cenabı Hak insanlık aleminin önüne örnek ve modern insanlar koymuştur. Bunların adı peygamberlerdir. Kur-an-ın ifadesiyle hamd olsun Allahın resulünde sizin için güzel bir örnektir. Bizde bunu örnek, modern olarak tercüme ediyoruz. Netice itibarı ile onları Cenabı hak özel eğitmiştir. Çok özel terbiye etmiştir. Çok özel yetiştirmiştir, Ahlaklandırmıştır. Peygamberimiz, ben güzel Ahlakı tamamlamak üzere gönderildim diyor. Bizde onu örnek alacağız. Çünkü örnek bir insandır Örnek bir Müslüman'dır örnek bir babadır, örnek bir dededir, örnek bir komşudur, örnek bir akrabadır, hatta hayvanlara nasıl davranılması gerektiğini, merhametle nasıl davranıldığını bize öğreten Hazreti Peygamberdir” dedi. 

Ardından ikram ve Peygamberimizin sünnetinden aile kitabını dağıttılar. Devam eden etkinliklerinde Gölcük Din Görevlileri Derneğinde kan bağışı merkezi kuruldu. Sabah Saat 11-30 da başlayan Kan Bağışına ilk olarak Gölcük Emniyet Müdürlüğü Polis Karakol Merkez Amirliği polis ekipleri ve Asayiş büro ekipleri kan bağışını yaptılar. Saat 17 ye kadar süren kan bağışı büyük ilgi gördü. Cuma namazından sonra Gölcük Müftülüğü tarafından hazırlanan 1700 kişilik pilav, kavurma ve ayran dağıtımı Gölcük Anıtpark'ta müftü İlyas Öztel okuduğu dua ile halka ikram yapıldı. İkramda binlerce kişi sıraya girdi.

Fahri Haner