MISIRLIOĞLU ''YAPILANDIRMA İÇİN ACELE EDİN''

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatiflerinden çekilen kredilere yönelik olarak yapılan yapılandırma ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Mısırlıoğlu, yaptığı açıklamada “İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarında bazı esnaflarımız, ister istemez zor bir durumda kaldı. Borçlarını ödemek isteyen esnaflarımız, kooperatiflerden kredi alarak borçlarını kapatmak istese de bazı durumlarda zorluklar artınca ödeme zorluğu da ortaya çıkmıştı. Bununla ilgili olarak bazı adımlar atıldığını dile getirebiliriz” dedi.
‘30 NİSAN’A KADAR YAPILANDIRMA YAPILABİLİR’
Başkan Mısırlıoğlu, sözlerinin devamında “Esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifinden kredi alarak 1 Mart 2021 tarihinden önce borcunu ödemeyerek takibe düşmüş veya icralık olan ortaklarımız, 30 Nisan 2021 tarihine kadar kooperatife gelmeleri durumunda borçlarını isteklerine göre yapılandırabilecekler. Ortaklarımız takibe veya icraya düşen borçlarını peşin ödemek isterlerse yüzde 20 geçmiş gün faizi silinerek anapara tutarları üzerinden borçlarını kapatabilecekler” ifadelerini kullandı.
‘KOOPERATİFİMİZE BEKLİYORUZ’
Sözlerine son veren Başkan Mısırlıoğlu, “Ödeme güçlüğü çeken ortaklarımız, borçlarını 18 ay, aylık eşit taksit yaparak yüzde 10 faiz oranı ile sözleşme yaptığı gün ilk taksitini peşin ödeyerek borçlarını yapılandırabilecekler. Bu yapılandırmadan faydalanmak isteyen tüm esnaflarımızı kooperatifimize bekliyoruz. Pandemi koşullarının bir an önce hafiflemesini, esnafımızın işlerinin daha da açılmasını temenni ediyoruz. Bunun için her birimizin maske, mesafe ve temizlik konularına çok dikkat etmesi gerektiğini unutmayalım” dedi.