KONGRE YENİDEN ERTELENDİ

Tülü “Kutlamalar bu yıl sessiz geçecek” dedi. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, dernekleri ile Astsubay Okulu’nun bu yılki kuruluş yıldönümü kutlamaları hakkında dün, dernek binasında bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Tülü, konu hakkında düşüncelerini dile getirerek “17 Ekim’de derneğimizin kuruluş yıldönümünü kutlayacağız ve bu yıl, derneğimizin 36. kuruluş yılı olacak. Pandemi nedeniyle bu yıl genel bir kutlama yapılmayacak. Genel merkezimiz de bunu şubelere önerdi. Bizler de bu kapsamda sade bir program yapacağız” dedi.
‘ÇELENK SUNUMU YAPACAĞIZ’
Açıklamasına devam eden Başkan Tülü, “17 Ekim’de şube bazında Atatürk Anıtı önüne yönetim kurulu tarafından bir çelenk sunumu yapılacak. Bu sene maalesef, pandemi nedeniyle kuruluş yıldönümü kutlamamız sessiz yapılacak. Bir de 17 Kasım’da Astsubay Okulu kuruluş yıldönümü var fakat herhangi bir kutlama yapılamayacak. Okuldaki askeri öğrencilerle bir kutlama programı yapılacak. Dışarıdan herhangi bir katılım olmayacak. Mecburen bu yıl bu kutlamalarımızı sessiz yapacağız. İnşallah 37. yılımızı daha coşkulu ve daha kalabalık bir şekilde kutlarız” dedi.
‘KONGREMİZİ TEKRAR ERTELEDİK’
Başkan Tülü, açıklamasının sonunda “Haziran ayında yapmayı planladığımız kongremizi Kasım ayında yapmayı planlıyorduk fakat son gelen karara göre 1 Aralık tarihine kadar etkinlik yapılmayacak. Bundan ötürü kongremiz, 1 Aralık tarihine kadar toplu halde etkinliklerin yapılmasına izin verilmediği için tekrar ertelendi. Kasım ayının ortalarına doğru duruma tekrar bakacağız ve o zamanda kongre yapıp yapamayacağımız belli olur diye düşünüyoruz. Normal şartlarda, yeni bir karar alınmazsa 1 Aralık tarihinden sonra genel kurulumuzu inşallah yaparız” dedi.