KOCAELİ'DE HAFTALIK UYUŞTURUCU RAPORU

Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, uyuşturucu madde ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin 22-28 Mart 2021 tarihleri arasında ilimiz genelinde yapmış olduğu uygulamalar neticesinde; 54 olayda, toplam 88 şahsa adli işlem başlatıldı, bu şahıslardan 11’i tutuklandı, 1’i adli kontrol şartıyla serbest kaldı, 72 şahıs serbest kaldı, 4 şahsın ise adli makamlara sevk edileceği bildirildi. Yapılan operasyon ve uygulamalar neticesinde; 3 ton 860 kg 224 gr esrar, 259 gr sentetik kannabinoid (bonzai), 41 gr metamfetamin, 99 bin adet captagon, 45 adet ecstasy ele geçirildi. Ayrıca yapılan bu operasyonlarda; 1 adet hassas terazi, 1.845 TL uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.

 JANDARMA EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARI

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 22-28 Mart tarihleri arasında icra edilen operasyon ve uygulamalarda, 1 “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” ile 1

“Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanma ve Bulundurma” olayında, 5 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı, 1 şahıs tutuklandı, 4 şahıs hakkında ise serbest yargılanma kararı verildi. İcra edilen operasyon ve uygulamalar neticesinde 5.10 gram metamfetamin, 2 gram bonzai ele geçirildi.