İZCİLER KAMP YAPTI

Gölcük Belediye Spor Kulübü İzcileri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Törenine katıldı. Törenin ardından 

Gölcük Ayvazpınar orman gözetleme kulesi mevkiinde yapılan 3 gün süren kampa 15 lider gözetiminde 55 izci katılım sağladı.

Kampta izciler teknik iz işaretleri ve yön bulma teknikleri, doğada barınak yapma, ateş çeşitleri ve hayatı idame kuralları gibi eğitimler aldılar.

Kampın öğle saatlerinde doğada yaşam faaliyeti ile izciler, daha önce liderleri tarafından hazırlanan birbirinden zorlu şifreleri çözerek, kendilerine verilen haritalar ile faaliyet bölgesine ulaştı. Ulaştıkları noktalarda geceyi geçirecekleri barınakları yaparak ateşlerini yakıp kendi yemeklerini hazırlayıp yediler.

Yaptıkları barınakta gece boyu kalan izciler, sırayla nöbet tutarak barınak alanlarının güvenliğini sağladılar. Kampa katılan izcileri özel yeteneklerini sergileme fırsatıda buldular.  Sabahın ilk ışıklarında yaptıkları barınakları yıkan izciler, konakladıkları alana sanki hiç gelmemişler gibi ayrıldılar.

Bu tür faaliyetlerin hem eğitici, hemde eğlenceli geçtiğini belirten Kulüp Önderi Feyzullah Yıldız, Kampa desteklerinden dolayı Gölcük Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ellibeş'e teşekkür etti.