GÖLCÜKTE BİR TURİZİM KÖYÜ NÜZHETİYE

 TOPLU ORGANİZASYONLAR 

Şelale Alabalık Restaurant yazın sıcağından bunalanlar için biçilmiş kahtan bir mekan. İster tesiste oturun size hizmet etsinler isterseniz tesisin hemen yanındaki piknik alanında ailenizle birlikte piknik yapın. Aynı zamanda şirketler için Toplantı, Seminer ve Takım Çalışmalarına dönük programlarınızda hizmet veriyor. 

 NÜZHETİYE ŞELALESİ 

Nüzhetiye Köyü Muhtarı Mehmet Sertoğlu “Nüzhetiye Köyü (eski adı Döşeme), 93 Harbi'nde Doğu Karadeniz ve Kafkasya'dan göçen ailelerin yerleşim alanı. Doğu Karadeniz mimari yapısını günümüzde de muhafaza etmeyi başarmıştır. Nüzhetiye Şelalesi, Kocaeli'nin en güzel şelalerinden birisidir. Yürüyüş parkurunun kısa olmasına karşın, şelalenin güzelliği tercih sebebidir. 19.yüzyıl yapısı olan Hacı Ali Paşa Camisini klöyümüze gelenler gezebilir” dedi.  

 KALİTE STANDARTLARINA UYGUNLUK

 Gölcük Şelale Alabalık Restaurant olarak, ürünlerimizin satın almasından, hazırlanması ve misafirlerimize sunulması süreçlerine kadar titiz bir gıda güvenliği politikasını uyguluyoruz. Restoranda sunulan yiyecek ve içeceklerin en üst kalitede olması için bütün süreçleri uluslararası gıda kalite standartlarına uygun yürütüyor.

ŞELALAEİN KAYNAĞINA YÜRÜMEK

 Şelaleye nüzhetiye köyünde bulunan Gölcük Şelale Alabalık Tesislerinin giriş kapısının solundaki patika yoldan gidilerek ulaşılıyor. Tesisin bahçesinde aynı zamanda küçük bir şelalede bulunuyor. Yürüyüş parkuru orta derece zorlukta kışın gidenler muhakak çizme götürmeli. Dere üzerinde herhangi bir köprü yok, kimi zaman taşların kimi zamanda ağaçların üzerinden geçilerek ve kayalara tırmanarak büyük olan şelaleye varılıyor.

 BEZ BEBEKLER 

ATUM KIYAFETLERİ ÜZÜMCÜLÜK ÇOK YOĞUN OLDUĞU İÇİN siyah etek giyerlerdi. üzümcülüğü anlatabilmet için üzüm motifinden dantel. evliler siyah dantellileri genç kızlar giyilmeye başlanmış. halan o kıyafetler giyilmektedir.  ​Nüzhetiye - Döşeme Köyünün Kadınlarının geleneksel kıyafetleri, köyde yetiştirilen ürünlerden elde edilen mamullerin paketlenmesi​, etiketlenmesi, satışa hazırlanması gibi konularda köyün kadınlarını bilinçlendirme ve cesaretlendirme programı sonrası kadınlar kendi ürettikleri ürünleri ve aynı zamanda Döşeme’ye ait kıyafetlerin giydirildiği bez bebek üretimi yaparak aile bütçesine katkı sunmaya devam ediyorlar.