GÖLCÜKSPOR'DA ŞOK GELİŞMELER...

Oysa dünkü makalemde Gölcükspor ile ne güzel şeyler yazmış, her şeyin daha güzel olcağını ve taşların yerine oturmaya başladığını yazmıştım. Bunun nedeni ise hafta başında, hem Gölcükspor Kulüp Başkanı Ahmet Şahin ile hem de Gölcükspor Teknik Direktörü Ramiz Soydaş ile yaptığım görüşmeler di.

Çünkü ikisinden o kadar iyi mesajlar, o kadar pozitif elektrik almıştım ki, kalemim beni böyle yazmaya mecbur etmişti. 
Ama yanılmışım. 
Önceki akşam gazete otururken, telefonum çaldı ve karşımdaki ses, “Ramiz Soydaş istifa etti” dedi. Dondum kaldım, sanki başımdan aşağıya kaynar sular dökülümüştü. Gerçekten benim için şok oldu. 
Tamam takım içinde bir takım sıkıntıların olduğunu, yönetimle teknik heyetin aarsında bazı pürüzlerin olduğunu biliyorsdum, ama bu kadarını beklemiyordum. İstifa haberini alınca, hemen küçük çaplı bir araştırma yaptım ve iki tarafıda dinledim, öğrenmeye ve anlamaya çalıştım. 

İKİ TARAFTA KENDİNE GÖRE HAKLI
İstifanın perde arkası olaylarını irdelemeye başlayınca, oldukça ilginçi şeyler öğrendim. Teknik heyet tarafı diyorki, “Bana sormadan nasıl kaleci anrenörümün işine son verirsiniz?” diyor.
Yönetim kanadı ise, “Patron biziz, senin kaleci antrenörün kalecileri iyi çalıştırmıyor, kendine başka bir kaleci antrenörü bul” diyor. Buyrun burdan yakın. “Yukarı tükürsen sakal, aşağı tükürsen bıyık” misali, ayıkla pirincin taşını.
Ama bana göre Başkan Ahmet Şahin, teknik direktör Ramiz Sodaş'ı bir kenara çekip, “Hocam biz Eşref Hoca ile çalışmama kararı aldık ve bunun çözümünü de sana bırkakıyoruz” desey di, bana göre daha şık olurdu.  
Ama bu benim anladığım kadarıyla bu karar, Ramiz Hocaya kibarca, “Bırak Git” mesajı ile aynı değerde. Ama Başkan Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Ramiz Hocayı bırakmaması için 3 saat dil dökmüşler. 
Ancak benim tanıdığım Ramiz Hoca, dik duruşundan ve adamlığından ödün vermeyerek istifa kararı almış. Bana göre de doğru olanı yapmış. Ama yukarıda yazdığım gibi bir olay olsaydı, o zaman daha farkılı olur du diye düşünüyorum. 

YENİ HOCA METİN YILDIZ OLACAK GİBİ
Dün sabahtan itibaren bu konu hakkında, bir takım görüşmeler yaptım. Gerek yüzyüze, gerekse telefonda. Başkan Şahin, Soydaş'ın istifasının ardında, geçen sezon Kocaelispor'a play-off oynatan ve adeta 2. Lig'in kapısından Altay'a penaltılarla yenilerek dönen Kocaelispor'un eski teknik direktörü Ümit Metin Yıldız ile temasa geçmiş, hem de aynı akşam. 
Ve dün saat 11.00 da Gölcükspor Futbol Şube Sorumlusu Rıdvan Zengin'in galericiler sitesindeki ofisinde ilk seans başladı. Bu seans saat 13.30 sürdü. Bu süre zarfı içinde, yönetim kanadından, “Anlaştık” haberi gelmedi. 
Sabah başlayan görüşme, Gölcükspor Yönetim Kurulu'nun Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'la saat 14.00 olan randevusu nedeniyle, akşam saat 17.30 da yeniden buluşmak temennisiyle sona ermiş.  
Ancak, görüşmeden edindiğim bilgilere göre, Ümit Metin Yıldız'la her konuda anlaşıldığı ve giderilmesi gereken bir iki pürüz kaldığı şeklindeydi. Ben bu köşeyi yazana kadar henüz net bir anlaşma olmazken, kuvvetle muhtemel Metin Hoca, bugün Gölcükspor'la ilk antrenmanına çıkacak ve takımı Van maçına hazırlayacak. 
Bakalım bugünkü gelişmeleri yine takip edip sizlerle paylaşacağım...