CHP'Lİ KADINLARDAN ÖZEN'E SUÇ DUYURUSU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Necmi Özen, sosyal medya hesabından yapmış olduğu ve kadınları hedef alan görsel ile gündeme gelmişti. CHP'li kadınların taşıdığı pankart üzerindeki yazıların, cinsiyetçi söylemlerle değiştirildiği bu görselin Özen tarafından paylaşımına tepkiler sürüyor. Tepkilerin ardından Özen bir açıklama yaparak 'Paylaşım sehven yapıldı, özür dilerim" demişti. Ancak dün CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve partili kadınlar Kocaeli Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Akabinde adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

YOĞUN KATILIM

Basın açıklamasına CHP’li vekil Hürriyet’in yanı sıra İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar ve çok sayıda partili kadınlar katılım gösterdi. Hep birlikte Kocaeli Adliyesi’ne gelerek savcılığa suç duyurusunda bulunan kadınlar ardından adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

SAVCILIĞA ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERDİK

Açıklamasını avukat cübbesiyle yapan CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet “Necmi Özen hakkında soruşturma başlatıldı. Bizde bizleri aşağılayan çirkin paylaşım hakkında suç duyurunda bulunduk. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız, takipçisi olacağız ve bunun peşini bırakmayacağız. Kadın yoldaşlarımızla birlikte sessiz kalmadık. Savcılığa şikayet dilekçesi verdik. Hem bunu photoshoplayanlar hakkında, hem bunu sosyal medyada yayanlar hakkında, hem Necmi Özen hem de altına çirkin yorum yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bugüne kadar Türkiye’de paylaşmadığı tweetler yüzünden devlet bütçesi kullanarak davalaştırılan ve yargılanan binlerce insan var. Hatta tutuklanan ve ceza alanlar var” dedi.

KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ

Ama ne yazık ki Necmi Özen gibilerini bazı eller koruyor diyen Hürriyet, “Bugün hala koltuğunda oturabiliyorsa ona cesaret verenler ortadadır. Buna sessiz kalmayacağız. Bunun gibiler değil büyükşehir de çalışmayı, insan içine çıkmayı bile hak etmiyorlar. O yüzden buradan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na sesleniyorum. ‘Lütfen gereğini yapın Sayın Başkan’ eğer siz gereğini yapmazsanız biz kadınlar nefsi müdafaa hakkımızı kullanır gereğini yaparız. Bunun gibi kişiler ceza alana kadar, bu zihniyet ve bu anlayışla mücadele edeceğiz. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. Bu alçaklıktır, bu rezilliktir. Buna göz yuman kim olursa olsun kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız” diye konuştu.

VALİYİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Hürriyet’in ardından konuşan İl Başkanı Cengiz Sarıbay “Bir paylaşım nedeniyle FETÖ’den içeriye alınan, işinden atılan bir sürü insan var. En son örnek İZAYDAŞ’tan 6 arkadaş eleştirel yorum yaptıkları için işten atıldı. Bu kadar ahlaksızca da yorum yapmadılar. OHAL var, Sayın Valiyi göreve çağırıyoruz. OHAL’in başkanı o. Bu derece insanları ayrıştıran, ötekileştiren, kadınları aşağılayan bu zihniyetin OHAL sürecinde gereğinin yapılması gerekiyor. Bu konuda hassasiyetimiz ve duyarlılığımız devam edecek. Kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Savcıları göreve davet eden İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür ise, “Yapılan bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenlerin cezalandırılması için işin peşini bırakmayacağız. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf 2014 yılında çekilmiştir. Üzerinde ‘yaşasın kadınlar” yazılıydı. Fakat fotoşopla üzeri çirkin ifadelerle değiştirildi. Bu rezilliği yapanları bulmak ve cezalandırmak adına yetkilileri göreve davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.