ALİ YILDIRIM SEZER’İN 53 PROJESİ

ALİ YILDIRIM SEZER’İN BEYANNAMESİNDE YER ALAN PROJELERİ

Birlikte Daha Güçlü Gölcük: Gölcük ortak akılla yönetilecek.

Tarihiyle Kültür Kenti Gölcük: Gölcük Şehir Müzesi oluşturulacak. Minia Gölcük Galerisi oluşturulacak. 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi Konulu Galeri kurulacak. Servet-i Fünun Dergisi Galerisi açılacak

Gölcük’ün Çınarları: Emekli Evleri projesi hayata geçirilecek. Daima Yanındayız projesi hayata geçirilecek.

Gölcük’te Kadın: Sanal Satış Portalı oluşturulacak. Spor Salonları açılacak.

Gelecekte Gölcük Onları: Çocuklar için çeşitli faaliyetler hayata geçirilecek.

Gölcük’te Genç Olmanın Ayrıcalığı: Gençlere yönelik projeler düzenlenecek.

Değerlerimize Sahip Çıkacağız: Tarihsel alanlara çeşitli düzenlemeler yapılacak.

En Yakın Komşumuz Gölcük Belediyesi: Gölcüklüler için cenaze, doğum gibi hizmetler verilecek.

Sanatın Beşiği Gölcük: Gölcük’te sanatsal faaliyetler arttırılacak.

Doğaya Sahip Çıkan Gölcük: Çevre sağlığı için düzenlemeler yapılacak.

Son Teknoloji Kullanan Gölcük: Teknolojik birçok proje hayata geçirilecek.

Spor Yapan Gölcük: Spor faaliyetleri arttırılacak.

Turizm Kenti Gölcük: Gölcük turizmi geliştirilecek.

Keşif Küresi: Millet Bahçesi’nin içerisinde yer alacak ve evrenin oluşum sürecini öğretecek.

Şehitler Abidesi: Şehitlik mertebesine ulaşmış hemşerilerin anısı için yapılacak olan saygı nişanesi Millet Bahçesi içerisinde yer alacak.

Alışveriş Merkezi Fakülte: Eski sanayi sitesinin olduğu yere yapılacak ve kentin ticari hayatının canlandırılması sağlanacak.

Kapalı Pazar Yeri: Pazar esnaflarının isteklerinin karşılanacağı kapalı pazar alanları inşa edilecek.

Şehirlerarası Otobüs Terminali: Uygun bir lokasyonda işlevsel ve şehirlerarası otobüs terminali inşa edilecek.

Değirmendere Kuruçeşme’de Tekne Bağlama Yeri ve Sahil Düzenlemesi: Değirmendere Kuruçeşme’de bulunan 10 dönüm alana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tekne bağlaması ve sahil düzenlemesi yapılacak.

Gölcük Battı Çıktı: D130 Yalova-İzmit Karayolu ile Amiral Sağlam Caddesi’nin kesiştiği noktada Karayolları Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve yatırım planına alınması dahilinde battı-çıktı yapılacak.

Kentsel dönüşüm projesi: Gazi Ortaokulu arsasını kapsayan 46 dönümlük alanda TOKİ ile kensel tasarım projesi işbirliği sağlanacak ve kentsel dönüşüm projesi yapılacak.

Gölcük Katlı Otoparkı: Türk Telekom binasının yanındaki ve Donanma Caddesi’nde eski Vergi Dairesinin bulunduğu alanda 2 adet katlı otopark yapılacak.

Düzağaç Mahallesi Kültür ve Sosyal Hizmet Binası: Düzağaç Mahallesi’ndeki 2 sönüm arsa içindeki 1000 metrekarelik kapalı alanlı binada GÖLMEK kursları, kadınlara özel spor salonu ile kültür ve sosyal hizmet binası faaliyete geçirilecek.

Yazlık Kültür Merkezi: Büyükşehir Belediyesi ile ortak, sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı Yazlık Kültür Merkezi açılacak.

Kazıklı Kervansaray Yanı Yaşam Alanı Projesi: Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nın kullanım etkinliğini arttıracak düzenlemeler yapılacak.

Atatürk Mahallesi Çevre Düzenleme Projesi: Gölcük Atatürk Mahallesi Uğur Mumcu Ortaokulu yanın da yer alan alana çevre düzenlemesi yapılacak.

Batak Deresi ve Karınca Deresi Islah Projesi: Batak Deresi ve Karınca Deresi ıslah edilecek ve su baskınlarının önüne geçilecek.

Spor Kamp Alanı Projesi: Hasaneyn Yasak Düzü mevkiinde amatör ve profesyonel spor kulüplerinin antrenman yapacakları kamp alanı oluşturulacak.

Mahalle Konakları Projesi: Mahalle kültürünü canlandırmak amacıyla mahalle konakları inşa edilecek.

Modern Yaya Üst Geçit Projeleri: İhtiyaç duyulan noktalarda modern yaya üst geçitleri inşa edilecek.

Kocaeli Turizminde Master Plan Kapsamında Gölcük: Turizm için master planı hazırlanacak. Trekking parkurları ve turizm alanlarıyla destinasyon olma hedefleri oluşturulacak.

Tarih Koridoru Projesi: Değirmendere Yalı Evleri, Saraylı ve Örcün Evleri Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı, Halıdere Roma Mezarı, Yazlık Ilıcası ve benzeri eserleri içerisinde barındıran tarih koridoru oluşturulacak.

Mesire ve Piknik Alanları: Gölcüklülerin huzurla vakit geçireceği mesire ve piknik alanları oluşturulacak.

Organik Ürün Köylü Pazarı: Gölcük’e has olan İhsaniye Elması, Değirmendere Fındığı, Saraylı Çavuş Üzümü gibi birçok ürünün yer alacağı satış noktaları oluşturulacak.

Semt Spor Sahaları, Çocuk Oyun Park ve Bahçeleri Projeleri: Çocuk oyun parkı ve bahçelerin işlevleri çoğaltılacak ve sayısı arttırılacak.

Akademi Lise Bilgi Evleri: Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olan Akademi Lise projesinin yaygınlaştırılması sağlanacak. Mevcut Bilgi Evleri’ne yenileri eklenecek.

Sokak Hayvanları Projesi: Sokak hayvanlarının beslenme, kısırlaştırma, aşılama, bakım ve tedavi olanakları sağlanacak.

KOBİS ve Bisiklet Yolları Projesi: Büyükşehir Belediyesinin sağlıklı yaşam projesi Gölcük’e kazandırılacak.

Yeni Nesil Cadde Projeleri: Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi başta olmak üzere şehir içi trafiği rahatlatacak çift yönlü ulaşım hayata geçirilecek.

Mahalle Buluşmaları Projesi: Her ay farklı mahallede mahalle buluşmaları yapılacak.

Halk Günü Projesi: Gölcüklülerle belediye binasında bir araya gelinecek. Talep ve öneriler dinlenecek.

El Emeği Göz Nuru Projesi: GÖLMEK ile Kent Konseyi El Sanatları Çalışma Grubunun bünyesine yapılan el işleri için satış noktaları oluşturulacak.

Gölcük’te Öğrenciysen Projesi: Öğrencilerin kültürel gelişimleri için çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Sıfır Atık Projesi: Geri dönüşümün yaygınlaştırılması amacıyla bilgilendirme faaliyetleri düzenlenecek.

Kamusal Alanlarda Ücretsiz İnternet: Kamusal alanlarda ve parklarda ücretsiz internet hizmeti verilecek.

Yapay Resif Alanı ve İskele Projesi: Bölgedeki balık çeşitliliği arttırılacak. Kıyı balıkçılığı desteklenecek ve iskeleler kurulacak.

Robotik ve Kodlama Sınıflar Projesi: Büyükşehir Belediyesi’nin Robotik Kodlama Sınıfları projesi ilçe genelinde yaygınlaştırılacak.

Yeni Gölcük Devlet Hastanesi: Artan ihtiyaca yönelik planlanan Yeni Gölcük Devlet Hastanesi’nin çevresine düzenleme yapılacak.

Yenimahalle Sağlık Kompleksi: Yenimahalle, 102 Ada, 248 Parsel sayılı 2 bin 764 metrekare alanda Gölcük Sağlık Kompleksi yapılacak.

Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi: Ş.Örcün 504 Ada, 1 Parsel sayılı bin 800 metrekare alanda Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi yapılacak.

Gölcük-Başiskele Güney Toplama Yolu: Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölcük’ten Başiskele’ye 2x2 duble toplama yolu yapılacak.

Seyir Kulesi Projesi: Gözlemen Tepe mevkiinde seyir kulesi, sosyal tesis, piknik alanı ve otopark yapılacak ve Yap İşlet Devret modeliyle devredilecek.