IŞIK ''TÜRKİYE GENÇLERİMİZİN OMUZUNDA YÜKSELECEK''

Gölcük’de düzenlenen ‘Genç Kürsü’ programında gençlerle bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Geleceğiniz için doğru kararı vereceğinizden şüphemiz yok. Türkiye, gençlerimizin omuzlarında yükselecek” dedi.
16 Nisan’daki referandum öncesindeki çalışmalarını sürdüren AKP Gölcük İlçe Gençlik Kolları yönetimi, geçtiğimiz günlerde farklı bir programa imza attı. İlçedeki partili, muhalif ve kararsız genç kitlesinin katıldığı toplantıya Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP İlçe Başkanı İdris Alp, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahramana, Gölcük gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner, kadın Kolları Başkanı Saime Yalnız Yelken ve gençler katıldı.
Programın açılış ve selamlama konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Gölcük  İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner “ Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedeflere AK Gençler olarak durmadan koşuyoruz. Bizler bu ülkenin geleceğini ellerimizde taşıyoruz. Gölcük’de 18-30 yaş arasıgencimiz için gereken mücadeleyi başarıyla verdiğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizler büyük bir milletin evlatlarıyız. Alnımıza kara leke sürmek isteyenlere karşı kavgadan yana olmayacak zulüm karşısında eğilmeyecek ve haksızlık karşısında susmayacağız 16 Nisan gecesi en güçlü evet Karamürsel Gençliğinden gelecektir dedi.
EN GÜÇLÜ EVET GENÇLERDEN GELECEKTİR
 AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahramana ise Gölcük’de böyle güzel organizasyona imza atan genç kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler inanıyoruz ki 16 Nisanda en güçlü evet gençlerimizden gelecektir. Çünkü gençlerimizi ilk defa bu kadar düşünen bir hükümetimiz var. Ülke ve gençlik olarak daha hızlı koşmamız gerekiyor. 16 Nisan sabahı oyumuzu kullanmaya gideceğiz. Oy kullanırken Bismillah deyip EVET ambleminin üzerine mührü basıp Türkiyenin önünü hep birlikte açacağız. Yeni anayasa en çok gençleri ilgilendiriyor. ifadelerine yer verdi.
AYNI TAKIMDA YER ALIYORLAR
Kahramanın ardından söz alan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan “16 Nisanda bir maça çıkıyoruz diyelim. Bu maçta bir yanda Milli İrade var. Kim var bu takımda Bizler yani ülkesini bayrağını milletini ve cumhurbaşkanını seven partililerimiz Büyük Birlik partili kardeşlerimiz ve MHPli kardeşlerimiz ve diğer partilerden 18 maddeyi okuyup da sistemin değişmesinden yana olan kardeşlerimiz. Karşımızda ise Vesayet adında bir takım var. Kim bunlar Bu ülkenin ilerlemesini istemeyen CHP bu ülkeyi bölmek isteyen HDP bu ülkeyi bölüp te bir nevi yurt dışına satmaya çalışan FETÖ PKK Avrupa Amerika İşte bunlar aynı takımda yer alıyor”dedi.

EVETTEN HİÇ ŞÜPHEM YOK
Ceyhan “16 Nisan günü çıkacağımız maçın başka da bir telafisi yok Bu maçı Allah korusun kaybedersek bir daha üst lige çıkamayacağımız bir ligde yer alacağız. Gelecekte asla mümkün olmayan günlere gideceğiz. Allahın izniyle hem Karamürsel de hem Kocaeli de hem de ülkemiz genelinde evet çıkacağından hiç şüphem yok Mesele sandıktan yüzde 51 evet çıkartmak değil Mesele öyle güçlü bir evet çıkartmak ki vesayet takımı paramparça olsun bir daha bizimle aynı liglerde bile yer alamasın. Ben sizlerin hepinizden sandıklara gitmenizi ve oy kullanmanızı istiyorum”dedi.    .
“SİZE DÜŞEN ÇALIŞMAK”
Daha sonra toplantıda Gölcüklü gençlere hitap eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “16 Nisan halk oylaması Türkiye tarihi açışından bir dönüm noktasıdır. Dünyanın merkezi olan bir ülkeyiz. Gelecek kuşaklara daha güçlü bir Türkiye bırakmak için çalışmak görevimizdir. Gençlerimize düşen görev budur. Geleceğiniz için doğru kararı vereceğinizden şüphemiz yok. Türkiye, gençlerimizin omuzlarında yükselecek” ifadelerini kullandı.
EVET OYU VERENİ YUNANİSTAN İŞGAL ORDUSUYLA AYNI TUTUMUŞ
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'nin Rize'de yaptığı açıklamalara sert cevap veren Bakan Işık, "Kampanyamızın yoğunluğundan çok fazla fark edemedim ama maalesef bir Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 'Sandıktan evet çıkarsa kimse heveslenmesin, yine Samsun'dan başlar yedi sülalenizi İzmir'e kadar kovalar denize dökeriz' demiş. Yani evet oyu veren insanı Yunanistan'ın işgal ordusuyla aynı tutmuş. Şimdi işin en acı tarafı ne biliyor musunuz? Bu kişi emekli bir asker. Emekli bir tabip binbaşı. Yani milletin vergisiyle okumuş, milletin ekmeğini yemiş, milletin verdiği vergiyle, köylünün verdiği vergiyle okuyarak bir yere gelmiş kişi. Bu milletin en az yarısını düşman askeriyle aynı tutan yerli bir anlayış olabilir mi? Hani siyasetin dili yumuşayacaktı. Hani insanlar birbirini yaralayıcı konuşmayacaktı" dedi.

LANETLENECEK ANLAYIŞ
Bakan Işık, "Yani eminim, ona hocalık yapmış insanlar herhalde çok mahcup olmuşlardır, çok üzülmüşlerdir. 'Bizim emeğimiz böyle mi tecelli edecekti' diye. Nasıl bir anlayıştır. 367 saçmalığı ortaya atan Sabi Kanatoğlu'nun ipine sarılıp Türkiye'de fiilen cumhurbaşkanlığı seçilmesini engelleyen Deniz Baykal'ın ifadesi, 'Referandumda hayır çıkarsa 29 Ekim'i o gün kutlayacağız. Cumhuriyeti o gün ilan etmişiz gibi. 1922'de İzmir'de düşmanı denize dökmüşüz gibi sevineceğiz.' Bir siyasetçiye yakışır mı bu? Milletinin bir kısmını düşman Yunan askeri olarak gören bir anlayıştan bu ülkeye fayda gelir mi? Dün Sayın Cumhurbaşkanımız 'Evet oyu da hayır oyu da saygındır' dedi. Bu cümleden 24 saat geçmeden bu milletin, bu ülkede istikrar kalıcı olsun diye, Türk milleti bu medeniyet yarışında geri kalmasın diye evet vermeyi düşünen milleti Yunan askeriyle aynı kefeye koyan anlayış kesinlikle lanetlenecek bir anlayıştır. Böyle bir terbiyesizliği Türk siyasi tarihi görmedi" diye konuştu.
DENİZ BAYKAL SİYASETTE MEVTA HALİNE GELMİŞTİR
Deniz Baykal'ı da eleştiren Bakan Işık, "Bizim için sonuç ne olursa olsun, karar ne olursa olsun başımızın üzerindedir. Neden? Milletin kararıdır. Millet bu değişikliği uygun görür, kabul eder başımızın üzerinde. Millet bu değişikliği uygun görmez, kabul etmez, o da başımızın üzerinde. Biz bu millete güveniyoruz. Bu millet bugüne kadar sandık önüne geldiğinde hiç hata yapmadı. Hiç yanlış karar vermedi. Ama milletin bir kısmını, hatta çoğunluğunu düşman Yunan askeriyle aynı kefeye koyan anlayışta lanetlenecek bir anlayıştır. Sayın Baykal herhalde 'CHP'ye genel başkan olarak döneceğim' derken siyasi hayatını da bana göre bu cümleyle bitirmiştir. Siyasette mevta haline gelmiştir. Bu milleti bölecek, ayrıştıracak hiçbir ifadeyi bu millet AK Parti'lisi de kabul etmez, CHP'lisi de kabul etmez, MHP'lisi de kabul etmez. Siyaset rekabettir. Mücadele ederiz, yarışırız ama asla birbirimize düşman askeri muamelesi yapmayız, yapamayız. Böyle bir hakkı hiç kimse siyasetçiye vermedi. İnanıyorum ki CHP'ye oy veren, hatta Antalya'da Deniz Baykal'a, Konya'da Hüsnü Bozkurt'a oy veren seçmen de bu hakkı onlara vermedi" ifadelerini kullandı.