MUHALEFE PARTİLERİNDEN 19 MAYIS KUTLAMASI

Gölcük’te başkanlıkları bulunan muhalefet partileri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bugün Anıtpark’ta bir kutlama programı düzenledi. Törene Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Yöneticisi İsmet İşeri, CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel ve yönetimi, İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı ve yönetimi, Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız ve yönetimi, Gelecek Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kadriye Güner ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile dört partinin üyeleri katılım gösterdi.

‘TÜRK TARİHİNDE ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİ’

Gerçekleştirilen törende ilk olarak CHP Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkan Vekili ve İYİ Parti Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı, çelenk sunumunda bulundu. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’mız okundu. İlk olarak CHP İlçe Gençlik Kolları Başkan Vekili Metehan Aydın bir konuşma yaptı ve “Ulu önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz, Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Ulu önderimiz, Türk milletinin milli mücadelesini, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyerek bu süreçte varlığını hür ve bağımsız olarak sürdürmeye inanan, yediden yetmişe her insanımızı arkasına alarak başlatmış, yoksulluk ve yokluğa rağmen büyük bir başarı elde etmiştir. Bağımsızlığımızın nasıl elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını herkesin bilmesini isteriz. Bu sebeple çağımızda hala devam eden yolsuzluk ve yokluk bir yana, geçim sıkıntısından dolayı intihar eden dostlarımızdan ekonomik ve altyapısal nedenlerden ötürü uzaktan eğitime dahil olamayan öğrencilerimize, seslerini birçok kez yükselten lise ve üniversite sınavlarına girmek zorunda bırakılan kardeşlerimize de değinmekle yükümlüyüz. Birlik ve beraberlik içerisinde, birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donanmış Türk gençlerinin ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacağına yürekten inanıyoruz. Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet eden, bayrağımızın hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanmasını sağlayan ulu önderimiz Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutluyoruz” dedi.

‘19 MAYIS, BİR DİRİLİŞ ÖYKÜSÜNÜN İLK ADIMI, ÖN SÖZÜDÜR’

İYİ Parti Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hakan Küçük bir konuşma yaptı ve “19 Mayıs 1919, tarihin altın sayfalarına altın harflerle yazılmış olan bir diriliş öyküsünün ilk adımı, ön sözüdür. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a atmış olduğu o ilk adım, orada bulunmasının sebebi, sıradan bir Samsun ziyareti değildi. O adım, bir milletin kurtuluş, bir devletin kuruluş aşamasının ilk adımıydı. Mustafa Kemal Atatürk’ün başlatmış olduğu kurtuluş ve ardından kuruluş hikayesi, o dönemin gencine, yaşlısına, çoluğuna çocuğuna, her milletten, her inançtan vatandaşa örnek olmuş, moral ve cesaret vermiştir. Bu adımı koşarak sürdüren, devam ettiren dönemin binlerce, on binlerce gencinin bir karşılık beklemeden canlarını feda ederek kurtardıkları bu topraklar, kanlarıyla rengini verdikleri ay yıldızlı bayrağımız, bugünün gençlerine, bizlere emanettir. Atatürk’ü unutturmaya çalışanlara inat var olacağız, çok çalışacağız. Biz inananlar ve milletimiz var olduğu sürece kötü niyeti olan hiç kimse, istediğine kavuşamayacak. Atatürk’e dil, bayrağımıza el uzatamayacaktır. Çünkü günümüz yanlış politikaları, bozulan siyasi üslup ve diplomatik ilişkiler, vatanımıza, milletimize zarar vermekte, bayrağımıza leke sürmektedir. Biz Atatürk gençleri var olduğu sürece unutulmasın ki ne Mustafa Kemal unutulacak ne de bayrağımız lekelenecektir. Bilinsin ki biz siyasi kültürümüzü, siyasi ahlakımızı, gerektiği yerde gerekeni yapmayı, hak edene hak ettiği gibi davranmayı, vatan millet sevgimizi Atatürk’ten öğrendik” dedi.

‘ETİK DIŞI OLAYLAR YAŞANMAKTADIR’

Küçük,“Sizlerin de bildiği üzere günümüzde etik dışı olaylar yaşanmaktadır. Milli ve dini bayramlarımız, çeşitli anma günlerimiz tek partinin ve bazı kurumların tekeli altına alınmak istenmektedir. Biz ne bunun olmasına ne de kötü emellerin gerçekleştirilmesine izin veririz. Şimdi siz gençlerin hayallerini, gelecek kaygılarını, istek ve arzularını hiçe sayan, görmezden gelen, bırakın kulak ardı etmeyi, dinlemeyen gerekli kişi ve kurumlar, gençlerin hayalleri, gençlerin gelecekleri, sizin tasarruf olmaz dediğiniz itibarınızdan da, kendi malınız zannettiğiniz, halbuki sizi oraya oturtan halkın emaneti olan makam koltuklarınızdan da çok daha kıymetlidir. Çünkü tasarruf olmaz dediğiniz itibar, hayal kuran gençlerin hayallerini gerçekleştirip elde ettiği başarılarla olur. Başta ülke için, bu devletin kurulabilmesi için, bu milletin kurtulabilmesi için arkasına dahi bakmayan, kendi çocuğunu, karısını, annesini, babasını, dostlarını geride bırakarak cepheye koşan şehit gençlerimizin, ardından günümüz gençlerinin ve tüm milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

‘TÜM DÜNYA GENÇLERİNE HEDİYE ETMİŞTİR’

Saadet Partisi Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatih Erdoğan, “Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı. Bu bayramı bizlere hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Tabii Mustafa Kemal Atatürk, nasıl ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarına hediye ettiyse 19 Mayıs’ı da tüm dünya gençlerine hediye etmiştir. Bayram denince bizim aklımıza sevinç ve huzur gelir. Ama gel gelelim dünyamızda 18 – 35 yaş arası gençlerimizden her gün binlercesini kaybediyoruz. Ölüm sebeplerinin çoğunluğunu savaş, ekonomik bunalım, gelecek kaygısı ve akabinde intihardan oluştuğunu biliyoruz. Ülkemizde ise genç ölümlerin en büyük sebebi gelecek kaygısı, ekonomik durum ve maneviyatsızlıktan ibarettir. Gençlerimizdeki maneviyatın önemini Peygamber Efendimize iman eden ilk 40 Müslümanın büyük çoğunluğunun 20 yaşını geçmemiş gençlerden oluştuğunu anlıyoruz. Efendimiz de bu yola maneviyatı kuvvetli gençlerle çıktı. Tabii bunu bilen siyonist emperyalist güçler, gençlerin maneviyatını azaltmak için ülkemizde nice oyunlar oynamaktadır. Dizilerdeki, sosyal mecralardaki ahlaksızlıklar, bunun en büyük örneğidir. Maneviyatı zedelenmiş genç, adeta birer idam sehpasına çıkarılmış insan gibidir. Tabii o maneviyatsızlığı yaşamasının en önemli diğer sebeplerinden biri ise işsizliğin getirmiş olduğu kötü ekonomik durumdan kaynaklıdır” dedi.

‘AYDINLIK, BARIŞ VE HUZUR GETİRECEK GÜNLERE ERİŞECEĞİZ’

Erdoğan, “İşte bu yüzden rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız, ülkemize yüzlerce fabrika kazandırarak ağır sanayi hamleleri yaparak gençlerin işsizlik sorununu ve kötü ekonomik durumlarını çözmek istedi ve çözdü. Tabii şimdilerde o fabrikaların büyük çoğunluğu özelleştirilerek yerlerine üretmeyen, tüketen yatırımlar getirildi ve genç işsizlik nüfusu yüzde 40’lara dayandı. İşsizlik sorunu çözülen genç, ekonomi ve mali düzenini yerine oturtur ve aile kurma yolunda emin adımlarla ilerler. Aile bütünlüğünü oluşturmuş bir genç nesil, maneviyatlı, saadetli ve huzurludur. O zaman göreceğiz ki intihar vakaları ülkemizde minimum seviyelere inecektir. Bugün Filistin’de, Kudüs’te ilk kıblemizi Yahudi siyonist İsrail’den korumak için binlerce genç kardeşimiz şehit oluyor. Tıpkı Amerika işgalinden kurtulmak isteyen Afganistan’daki, Somali’deki, Myanmar’daki genç kardeşlerimiz gibi. Daha nice coğrafyalardaki genç kardeşlerimiz gibi benim de içinde bulunduğum Z kuşağı diye adlandırılan yeni genç nesil, eski nesillere nazaran olaylara farklı pencerelerden bakıp yorumluyor. Ve gerçekleri zat-ı halimce daha iyi göz önüne koyuyor. Ben Saadet Partisi Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak inanıyorum ki buradaki ve ülkemizdeki diğer gençlik kolları başkanlarımız ve ekiplerimizle tüm dünya coğrafyasında yaşayan gençlerin de içinde bulunduğu yeni aydınlık, barış ve huzur getirecek günlere erişeceğiz. Bugünü bize hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha şükranlarımı sunuyorum ve sözlerimi rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın şu sözleri ile bitirmek istiyorum: Bir milletin gücü, topu, tüfeği ve tankı değildir. Bir milletin asıl gücü, imanlı ve inançlı evlatlarıdır” dedi.

‘BAĞIMSIZLIK ATEŞİ, VATANIN DÖRT BİR YANINA YAYILDI’

Gelecek Partisi Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aytül Sirmen, “19 Mayıs 1919 günü, Türk milleti için çok önemli bir tarihtir. Özgürlük mücadelesi, Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basmasıyla başlamıştır. Büyük Önder, Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yakmış, bu ateş vatanın dört bir yanına yayılmıştır. Atatürk, Türk milleti için girdiği mücadelede tüm gücünü milletin inanç ve güveninden almıştır. Milletin şerefli bir şekilde yaşamasını isteyen Atatürk, tam bağımsızlık hedefine ulaşana kadar asla vazgeçmemiştir. Atatürk bu günü Türk gençliğine armağan etmiştir. Atatürk’ün şu sözü, biz gençler için daima rehber olmalıdır: Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir. Atatürk’ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak 19 Mayıs’ları, Atatürk'ün emanetlerine sahip çıkarak kutlamalıyız. Ülkemizin en büyük sorunlarından işsizlik ve liyakatsizlik, gençlerde bayram kutlayacak heves bırakmadı. İşsizlik sorunu, Türkiye’de giderek büyüyen bir sorun haline gelmiştir. Covid-19 salgını ile rekor seviyelere ulaşmıştır” dedi.

‘GENÇLER, ÜLKEMİZİN GELECEĞİ VE TEMİNATIDIR’

Sirmen, “Bu dönemde özellikle meslek sahibi, üniversite mezunu genç işsizlerin artışı ise dikkat çekiyor. Hükümet, işsizlikte düşüş olduğunu öne sürse de iş gücündeki azalma, rekor seviyelere gelmiş durumda. Veriler geçmişle kıyaslandığında ise Türkiye’nin kötüye giden sosyo-ekonomik gerçekleri ortaya çıkıyor. Her yere bilinçsizce, ihtiyaç olup olmadığına bakılmaksızın kalabalık sınıfların olduğu, gündüzlü geceli, yeterli öğretim görevlisi olmadan üniversiteler açıldı. Sonucunda ise genç mezunlarımızın çoğu işsiz kaldı, birçoğu da alanı olmayan sektörlerde düşük ücretlerde çalışarak geçimlerini devam ettirmeye çalıştı. Oysaki hangi alanda eğitim alınmışsa gençlerimiz o alanda çalışmalı. Boşuna mı okudular? Gençlerimiz bunu hak etmiyor. Gerekenler yapılmalıdır. Gençler, ülkemizin geleceği ve teminatıdır. Geleceğimiz olan gençliğin işsiz kalıp mutsuz ve umutsuz olması, ülke için ciddi bir sosyal sorundur. Gençliğin yeni gündemi artık ümitsizliktir. Ahmet hocamızın da artık ümitsizliklerin son bulacağı politikalarıyla gençlerin gelecek hayallerine birlikte koşacağız. Herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi. Konuşmaların ardından dört partinin başkan ve yöneticileri, anı fotoğrafında buluştu