KOMEK TE YENİ KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nın(KO-MEK) 2014-2015 yeni eğitim- öğretim dönemi kayıtları başladı. Geçtiğimiz eğitim döneminde 43 kurs merkezinde toplam 41 bin 246 kişiye eğitim veren ve toplamda 330 bin kişiye ulaşan KO-MEK, 255 branş açarak kaliteli ve ücretsiz eğitim imkânı ile vatandaşların yanında olacak.

 

KAYIT İÇİN NE GEREKİYOR?

Kayıtlar, Kocaeli’nin dört bir yanında bulunan KO-MEK kurslarında alınmaya başladı. Kayıt için vatandaşların yanlarında nüfus cüzdan fotokopisi ve diploma fotokopisi ya da öğrenim belgelerini bulundurmaları gerekiyor. KO-MEK kurs merkezlerinin adresleri ve telefon numaralarına www.komek.org adresinden ulaşılabilir.

 

BAŞVURU YAĞIYOR

Kocaeli’ndeki her yaş grubuna hitap eden KO-MEK kursları her geçen yıl büyüyerek yeni başarılarına devam ediyor. Önceki dönemlerde yaşanan kursiyer memnuniyetinin kayıtlara yansıması dikkat çekiyor. Binlerce insan bu yıl da KO-MEK’te eğitim almak için kurs merkezlerine akın ediyor. 2014-2015 eğitim dönemi için başvuru alımları hızla devam ediyor.

 

44. KO-MEK SERDAR’A

Kocaeli’nin dört bir yanında hizmet veren KO-MEK, bu yıl Serdar Mahallesi’ne açtığı kurs merkezi ile kurs merkezi sayısını 44’e yükselti. KO-MEK, “Roman Açılımı” kapsamında Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı bölgelere açtığı Kireçocakları ve Maria Anne Kurs Merkezlerine bir yenisini ekledi. Serdar Mahallesi’nde faaliyet gösterecek KO-MEK Kurs Merkezi’nde mefruşattan bilgisayara, okuma-yazmadan İngilizce’ye kadar birçok branş açılacak.

 

KO-MEK EĞİTİMDE ÇITAYI YÜKSELTTİ

Çeşitli branşlarda eğitim almak adına kurs merkezlerine gelen vatandaşlar, KO-MEK kurslarının ücretsiz olmasının kendileri için büyük şans olduğunu söyledi. Ücretsiz olmasının yanı sıra verilen eğitim kalitesiyle kendilerini geliştiren kursiyerler aile bütçelerine katkıda bulunuyor. KO-MEK’ten aldıkları sertifikanın iş hayatlarında yarar sağlayacağını dile getiren vatandaşlar, bu önemli eğitim hizmeti için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.