LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK'TE ECDAT YADİGÂRI I BİR TÂRİHÎ ESER DAHA YENİDEN İHYÂ OLUYOR

04.11.2022 - 15:49, Güncelleme: 04.11.2022 - 15:49
 

GÖLCÜK'TE ECDAT YADİGÂRI I BİR TÂRİHÎ ESER DAHA YENİDEN İHYÂ OLUYOR

Gölcük Belediyesi, Siretiye’de bulunan Osmanlı dönemine ait tarihi kitabesi günümüze ulaşan çeşmeyi gün yüzüne çıkartıyor.

Gölcük Belediyesi, ecdat yadigârı tarihi değerleri gün yüzüne çıkartarak, yeniden ihya etmeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Sireyiye’de bulunan ve Osmanlı dönemine ait 1883 tarihli kitabeleri günümüze ulaşan çeşme, Gölcük Belediyesi tarafından mimar Cenk Şenol’un çizdiği proje ile yeniden inşa ediliyor.  İlçenin tarihî ve kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılan çalışmada tarihî yapılarda kullanılan küfeki taşı kullanılıyor. Çalışmaların devam ettiği çeşmenin her iki yüzünde; târihî kitâbeler, musluk ve yalak yer alıyor.   1883 YILINDAN GÜNÜMÜZE ULAŞAN KİTABE Siretiye’deki tarihi çeşme kitâbesinde, “Şûrâ-i Mâliye Mümeyyizi İzzetli Mehmet Bahâeddin Efendi Hazretleri'nin kerîmesi merhûme Hâlide Hanım Efendi'nin hayrâtı ruhu için fâtiha! Bânisi Lâleşînî Hasan Ağa sene 1300 (1883)” yazıyor.
Gölcük Belediyesi, Siretiye’de bulunan Osmanlı dönemine ait tarihi kitabesi günümüze ulaşan çeşmeyi gün yüzüne çıkartıyor.

Gölcük Belediyesi, ecdat yadigârı tarihi değerleri gün yüzüne çıkartarak, yeniden ihya etmeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Sireyiye’de bulunan ve Osmanlı dönemine ait 1883 tarihli kitabeleri günümüze ulaşan çeşme, Gölcük Belediyesi tarafından mimar Cenk Şenol’un çizdiği proje ile yeniden inşa ediliyor.  İlçenin tarihî ve kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılan çalışmada tarihî yapılarda kullanılan küfeki taşı kullanılıyor. Çalışmaların devam ettiği çeşmenin her iki yüzünde; târihî kitâbeler, musluk ve yalak yer alıyor.

 

1883 YILINDAN GÜNÜMÜZE ULAŞAN KİTABE

Siretiye’deki tarihi çeşme kitâbesinde, “Şûrâ-i Mâliye Mümeyyizi İzzetli Mehmet Bahâeddin Efendi Hazretleri'nin kerîmesi merhûme Hâlide Hanım Efendi'nin hayrâtı ruhu için fâtiha! Bânisi Lâleşînî Hasan Ağa sene 1300 (1883)” yazıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.