LASTİK İŞ

SAHİPLİ KEDİ, KÖPEKLERİN VE GELİNCİKLERİN KİMLİKLENDİRİLMESİ ZORUNLU OLDU

28.09.2021 - 14:06, Güncelleme: 28.09.2021 - 14:06
 

SAHİPLİ KEDİ, KÖPEKLERİN VE GELİNCİKLERİN KİMLİKLENDİRİLMESİ ZORUNLU OLDU

Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik Kapsamında Kedi ve Köpeklere derialtı Mikroçip uygulanacak, Uygulama köpeklerde başlatılırken, kedi ve gelinciklerde 2022'de başlayacaktır.

Bu kapsamda Tüm ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde mikroçip uygulaması ve kayıt altına alınma işlemi yapılarak, EV HAYVANI PASAPORTU düzenlenmektedir. İlimizdeki köpek sahiplerinin 2021 yılı sonuna kadar köpeklerini kayıt altına aldırmaları gerekmektedir. 2021 yılı sonuna kadar kayıt altına aldırmayan köpek sahipleri hakkında 5996 sayılı kanun kapsamında yasal işlem yapılacaktır. Kedi ve gelinciklerin bu yıldan itibaren gönüllü olarak kayıt altına alınabileceği uygulama kapsamında, Bakanlığımızdan üretim izni almış ev ve süs hayvanları üretim merkezlerindeki kedi, köpek ve gelincikler de kayıt altına alınacak. Uygulama ile sokağa terk edilen veya kaybolan hayvanların sahiplerine kolaylıkla ulaşılabilmesini sağlayacaktır.   UYGULAMA İLE; 2021 yılı sonuna kadar köpek sahipleri köpeklerini kayıt altına aldıracaklardır.   2022 yılı sonuna kadar kedi ve gelincik sahipleri hayvanlarını kayıt altına aldıracaklardır.   Yeni doğan ev hayvanının sahibi, doğum tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde Bakanlığın İl veya İlçe Müdürlüğüne başvuracak.   Mikroçip takılarak pasaport düzenlenen ev hayvanları 15 gün içinde, ev hayvanlarına yapılan aşılar ve sahip değişikliği gibi bilgileri en geç 15 gün içinde kaydedilecek.   Sahipsiz hayvanların, hayvan barınakları tarafından gerçek veya tüzel kişiliklere verilerek sahiplendirilmesi durumunda, hayvanın sağlık karnesiyle sahiplendirme tarihinden itibaren en geç 60 gün içinde il veya ilçe müdürlüklerine başvurulacak.   Resmi veteriner hekim tarafından hayvan için yeni pasaport düzenlenecek ve veri tabanına kaydedilecek.   Kayıtlı ev hayvanlarının ölümü ya da kaybolması halinde en geç 60 gün içinde ev hayvanı sahibi, durumu İl veya İlçe Müdürlüğüne bildirecek. Terk edilmiş hayvanı bulan kişiler, bu hayvanları sahiplenmek isterse başvurularını İl/İlçe Müdürlüklerine yapacak.   Kedi, köpek ve gelinciklere derialtı mikroçip uygulanacak, el terminali aracılığı ile okunabilecek, bundan böyle sokağa terkedilmiş kedi ve köpeğin kime ait olduğu el terminali ile okunarak sahibi tespit edilebilecek.   Kuduz aşısı başta olmak üzere hayvanın geçmişine ait tüm hastalıkları kayıt altına alınacak.   Mikroçip uygulaması Tüm ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde yapılabileceği gibi, Müdürlüğümüz ile Kocaeli Veteriner Hekimler Odası arasında imzalanan protokol gereğince Özel Veteriner Muayenehanelerinde/ polikliniklerinde de yapılmaktadır.  
Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik Kapsamında Kedi ve Köpeklere derialtı Mikroçip uygulanacak, Uygulama köpeklerde başlatılırken, kedi ve gelinciklerde 2022'de başlayacaktır.

Bu kapsamda Tüm ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde mikroçip uygulaması ve kayıt altına alınma işlemi yapılarak, EV HAYVANI PASAPORTU düzenlenmektedir. İlimizdeki köpek sahiplerinin 2021 yılı sonuna kadar köpeklerini kayıt altına aldırmaları gerekmektedir. 2021 yılı sonuna kadar kayıt altına aldırmayan köpek sahipleri hakkında 5996 sayılı kanun kapsamında yasal işlem yapılacaktır.

Kedi ve gelinciklerin bu yıldan itibaren gönüllü olarak kayıt altına alınabileceği uygulama kapsamında, Bakanlığımızdan üretim izni almış ev ve süs hayvanları üretim merkezlerindeki kedi, köpek ve gelincikler de kayıt altına alınacak. Uygulama ile sokağa terk edilen veya kaybolan hayvanların sahiplerine kolaylıkla ulaşılabilmesini sağlayacaktır.

 

UYGULAMA İLE;

2021 yılı sonuna kadar köpek sahipleri köpeklerini kayıt altına aldıracaklardır.

 

2022 yılı sonuna kadar kedi ve gelincik sahipleri hayvanlarını kayıt altına aldıracaklardır.

 

Yeni doğan ev hayvanının sahibi, doğum tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde Bakanlığın İl veya İlçe Müdürlüğüne başvuracak.

 

Mikroçip takılarak pasaport düzenlenen ev hayvanları 15 gün içinde, ev hayvanlarına yapılan aşılar ve sahip değişikliği gibi bilgileri en geç 15 gün içinde kaydedilecek.

 

Sahipsiz hayvanların, hayvan barınakları tarafından gerçek veya tüzel kişiliklere verilerek sahiplendirilmesi durumunda, hayvanın sağlık karnesiyle sahiplendirme tarihinden itibaren en geç 60 gün içinde il veya ilçe müdürlüklerine başvurulacak.

 

Resmi veteriner hekim tarafından hayvan için yeni pasaport düzenlenecek ve veri tabanına kaydedilecek.
 

Kayıtlı ev hayvanlarının ölümü ya da kaybolması halinde en geç 60 gün içinde ev hayvanı sahibi, durumu İl veya İlçe Müdürlüğüne bildirecek. Terk edilmiş hayvanı bulan kişiler, bu hayvanları sahiplenmek isterse başvurularını İl/İlçe Müdürlüklerine yapacak.

 

Kedi, köpek ve gelinciklere derialtı mikroçip uygulanacak, el terminali aracılığı ile okunabilecek, bundan böyle sokağa terkedilmiş kedi ve köpeğin kime ait olduğu el terminali ile okunarak sahibi tespit edilebilecek.

 

Kuduz aşısı başta olmak üzere hayvanın geçmişine ait tüm hastalıkları kayıt altına alınacak.
 

Mikroçip uygulaması Tüm ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde yapılabileceği gibi, Müdürlüğümüz ile Kocaeli Veteriner Hekimler Odası arasında imzalanan protokol gereğince Özel Veteriner Muayenehanelerinde/ polikliniklerinde de yapılmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.