LASTİK İŞ
ismail

''ZİNCİR MARKETLERDE ÜRÜN KISITLAMASI HEP OLMALI''

Ekonomi 08.05.2021 - 11:01, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

''ZİNCİR MARKETLERDE ÜRÜN KISITLAMASI HEP OLMALI''

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, tam kapanma sürecinde zincir marketlere gıda ve temizlik ürünleri dışında satış kısıtlaması getirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kesgin, “Zincir marketlerdeki ürün kısıtlaması daimi hale getirilmeli” dedi

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, tam kapanma uygulamasında, zincir marketlere getirilen gıda ve temizlik malzemesi dışında ürün satma yasağı hakkında bazı açıklamalar yaptı. Başkan Kesgin, yaptığı açıklamada “29 Nisan akşamı saat 19.00 itibariyle uygulamaya konulan tam kapanma uygulamasında, gıda ürünleri satan esnafımızın dışında, diğer tüm esnaflarımızın dükkanları kapatıldı. Bu dönemde sadece marketler, bakkallar, kuruyemişçiler, kasap ve tavukçu gibi gıda üzerine satış yapan esnafımız, dükkanlarını açabiliyor” dedi.  ‘HAKSIZ REKABET ÖNLENMEYE ÇALIŞILDI’ Sözlerine devam eden Başkan Kesgin, “Zincir marketlere ise haftanın altı gününde satış yapma hakkı tanındı. Fakat marketlerde gıda ve temizlik ürünleri dışında, diğer ürünlerin satışına da izin verilmekteydi. Öncelikle ilimiz, sonrasında da ülkemiz genelinde, zincir marketlerde gıda ve temizlik ürünleri haricinde ürün satışına yasak getirildi. Böylelikle haksız rekabetin önüne geçilmeye çalışıldı fakat esnaflarımızın dükkanları halen kapalı. Onlar halen işlerini yapamıyor ve zor durumdalar. Bu sürecin sağlıkla bitmesini temenni ediyoruz” dedi.  ‘NEFES ALMAYA İHTİYAÇLARI VAR’ Başkan Kesgin, açıklamasının devamında “Zincir marketlere getirilen bu kısıtlama, sadece bu dönemde uygulanmamalı. Tam kapanma sürecinin ardından zincir marketlere uygulanan bu kısıtlamanın devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Böylelikle haksız rekabetin önüne tamamen geçilmiş ve esnafımıza eşit koşullar getirilmiş olur. Zincir marketler, esnafımızın satışına olumsuz etki ediyor. Bu sürecin sonunda, esnafımız adına daha iyi adımların atılmasında fayda olacaktır. Esnafımızın da nefes almaya ihtiyacı var” dedi. 
Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, tam kapanma sürecinde zincir marketlere gıda ve temizlik ürünleri dışında satış kısıtlaması getirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kesgin, “Zincir marketlerdeki ürün kısıtlaması daimi hale getirilmeli” dedi

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, tam kapanma uygulamasında, zincir marketlere getirilen gıda ve temizlik malzemesi dışında ürün satma yasağı hakkında bazı açıklamalar yaptı. Başkan Kesgin, yaptığı açıklamada “29 Nisan akşamı saat 19.00 itibariyle uygulamaya konulan tam kapanma uygulamasında, gıda ürünleri satan esnafımızın dışında, diğer tüm esnaflarımızın dükkanları kapatıldı. Bu dönemde sadece marketler, bakkallar, kuruyemişçiler, kasap ve tavukçu gibi gıda üzerine satış yapan esnafımız, dükkanlarını açabiliyor” dedi.

 ‘HAKSIZ REKABET ÖNLENMEYE ÇALIŞILDI’

Sözlerine devam eden Başkan Kesgin, “Zincir marketlere ise haftanın altı gününde satış yapma hakkı tanındı. Fakat marketlerde gıda ve temizlik ürünleri dışında, diğer ürünlerin satışına da izin verilmekteydi. Öncelikle ilimiz, sonrasında da ülkemiz genelinde, zincir marketlerde gıda ve temizlik ürünleri haricinde ürün satışına yasak getirildi. Böylelikle haksız rekabetin önüne geçilmeye çalışıldı fakat esnaflarımızın dükkanları halen kapalı. Onlar halen işlerini yapamıyor ve zor durumdalar. Bu sürecin sağlıkla bitmesini temenni ediyoruz” dedi.

 ‘NEFES ALMAYA İHTİYAÇLARI VAR’

Başkan Kesgin, açıklamasının devamında “Zincir marketlere getirilen bu kısıtlama, sadece bu dönemde uygulanmamalı. Tam kapanma sürecinin ardından zincir marketlere uygulanan bu kısıtlamanın devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Böylelikle haksız rekabetin önüne tamamen geçilmiş ve esnafımıza eşit koşullar getirilmiş olur. Zincir marketler, esnafımızın satışına olumsuz etki ediyor. Bu sürecin sonunda, esnafımız adına daha iyi adımların atılmasında fayda olacaktır. Esnafımızın da nefes almaya ihtiyacı var” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.