LASTİK İŞ

YUVACIK BARAJI DOLUYOR

Kocaeli 11.03.2021 - 10:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

YUVACIK BARAJI DOLUYOR

Kocaeli’nin su ihtiyacının karşılandığı Yuvacık Barajı’nda kuraklık sebebi ile yüzde 14’e kadar düşen su seviyesi, yüzde 52’ye yükseldi.

 (İHA) - Kocaeli'ye sonbaharda beklenen yağışların düşmemesi ile alarm veren barajlardaki seviye, kar yağışı sonrasında yükselmeye başladı. Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda su seviyesi ocak ayının başında yüzde 14’e kadar düştü. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinin resmi internet sitesinde, 7 Ocak tarihinde Kocaeli'nin içme suyunun büyük kısmının karşılandığı Yuvacık Barajı'nda 7 milyon 160 bin metreküp su kaldığı belirtildi. Kentte etkili olan kar ve yağmur yağışları sonrasında alarm veren barajın su seviyesi yüzde yüzde 52’ye yükseldi. Barajda depolanan su miktarı 26 milyon 560 bin metreküpe ulaştı. Kocaeli’nin su ihtiyacını karşılayan bir diğer baraj olan Namazgah Barajı’nda ise su seviye yüzde 72 olarak ölçüldü.
Kocaeli’nin su ihtiyacının karşılandığı Yuvacık Barajı’nda kuraklık sebebi ile yüzde 14’e kadar düşen su seviyesi, yüzde 52’ye yükseldi.

 (İHA) - Kocaeli'ye sonbaharda beklenen yağışların düşmemesi ile alarm veren barajlardaki seviye, kar yağışı sonrasında yükselmeye başladı. Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda su seviyesi ocak ayının başında yüzde 14’e kadar düştü. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinin resmi internet sitesinde, 7 Ocak tarihinde Kocaeli'nin içme suyunun büyük kısmının karşılandığı Yuvacık Barajı'nda 7 milyon 160 bin metreküp su kaldığı belirtildi. Kentte etkili olan kar ve yağmur yağışları sonrasında alarm veren barajın su seviyesi yüzde yüzde 52’ye yükseldi. Barajda depolanan su miktarı 26 milyon 560 bin metreküpe ulaştı.
Kocaeli’nin su ihtiyacını karşılayan bir diğer baraj olan Namazgah Barajı’nda ise su seviye yüzde 72 olarak ölçüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.