YÜCEL ''YAŞAMIN İÇİNDE ERKEKLER KADAR KADINLARDA VAR''

Gündem 08.03.2021 - 09:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

YÜCEL ''YAŞAMIN İÇİNDE ERKEKLER KADAR KADINLARDA VAR''

DEVA Partisi İlçe Başkanı Sedat Yücel, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Öncelikle bütün kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyoruz. Elbette onların değerini bir güne sığan övgülerle süsleyerek dile getiremeyiz. Sadece fotoğraflarda yanlarında olmamız onlara yakın olmamızı kanıtlamaz. Her sene bu 8 Mart nereden çıktının izahını, tarihçesini anlatmakla da bir yere varamayız. Yaşamın içinde erkekler kadar kadınlarda var; ancak göstermelik centilmenlik davranışlarımız onların sorunlarını çözebiliyor mu? Kenti kullanmada özen göstermiyoruz. Karanlık noktalarda kadınların geçmesini düşünerek aydınlatmalar düşünüyor muyuz?  Bir erkek rahatlığıyla içimizde yaşama imkânları var mı? Kurumlar yıllık bütçeler oluştururken kadınların göz önünde bulunduğu bütçelerden bahsetmek isterdik. Seçilme, temsil edilme noktasında eşit olduklarını görmek isterdik. İş ortamlarında erkek sayısındaki belirgin üstünlüğü görmeseydik. Eğitimde kadın erkek oranlarında toplumsal farkındalığımız sloganlarda kalmasaydı. Kadınlarımızın başarabilir, ayakta durabilir kılınmasını toplum olarak keşke başarabilseydik. Ne yazık ki, sadece empati yaparak değil, bir gün onların yerine geçerek değerlendirme yapmamız mümkün olsaydı. Dolmuşta, otobüste, Metrobüste kadın olarak yolculuk yapmayı, gecenin bir saatinde şehirde kadın olarak dolaşmanın ne demek olduğunu idrak edebilseydik. Belki bu konularda bugün daha başka değerlendirmeler yapabilirdik. Nüfusun büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede, İslam peygamberi Hz Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) veda hutbesinde kadınlar size Allah’ın emanetidir”  sözünün ağırlığını, anlamın derinliğini içselleştirebilseydik bugün kadına şiddetti konuşmazdık. O emanete daha hassas davranır, haklarını gözetir incitmezdik. Karar vericilerin, yasa yapıcıların, özetle genel ve yerel anlamda yöneticilerin; kadınlar ve onların hakları üzerinde, Türkiye’nin Uluslararası anlaşmalara koyduğu imzanın gereği olarak sürdürülebilir kalkınma hedeflerini dikkate alacaklarına inanmak istiyorum. Kadınlarımızın, mutlu şehirlerde, kadın dostu,  kadınlarımızın özenle dikkate alındığı şehirlerde mutlu ve huzurlu yaşamalarını temenni ediyorum. 8 Mart dünya kadınlar günü kutlu olsun. Sedat YÜCEL DEVA Partisi Gölcük İlçe Başkanı

DEVA Partisi İlçe Başkanı Sedat Yücel, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Öncelikle bütün kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyoruz.

Elbette onların değerini bir güne sığan övgülerle süsleyerek dile getiremeyiz. Sadece fotoğraflarda yanlarında olmamız onlara yakın olmamızı kanıtlamaz. Her sene bu 8 Mart nereden çıktının izahını, tarihçesini anlatmakla da bir yere varamayız.

Yaşamın içinde erkekler kadar kadınlarda var; ancak göstermelik centilmenlik davranışlarımız onların sorunlarını çözebiliyor mu?

Kenti kullanmada özen göstermiyoruz. Karanlık noktalarda kadınların geçmesini düşünerek aydınlatmalar düşünüyor muyuz?

 Bir erkek rahatlığıyla içimizde yaşama imkânları var mı?

Kurumlar yıllık bütçeler oluştururken kadınların göz önünde bulunduğu bütçelerden bahsetmek isterdik.

Seçilme, temsil edilme noktasında eşit olduklarını görmek isterdik.

İş ortamlarında erkek sayısındaki belirgin üstünlüğü görmeseydik. Eğitimde kadın erkek oranlarında toplumsal farkındalığımız sloganlarda kalmasaydı. Kadınlarımızın başarabilir, ayakta durabilir kılınmasını toplum olarak keşke başarabilseydik.

Ne yazık ki, sadece empati yaparak değil, bir gün onların yerine geçerek değerlendirme yapmamız mümkün olsaydı. Dolmuşta, otobüste, Metrobüste kadın olarak yolculuk yapmayı, gecenin bir saatinde şehirde kadın olarak dolaşmanın ne demek olduğunu idrak edebilseydik. Belki bu konularda bugün daha başka değerlendirmeler yapabilirdik.

Nüfusun büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede, İslam peygamberi Hz Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) veda hutbesinde kadınlar size Allah’ın emanetidir”  sözünün ağırlığını, anlamın derinliğini içselleştirebilseydik bugün kadına şiddetti konuşmazdık. O emanete daha hassas davranır, haklarını gözetir incitmezdik.

Karar vericilerin, yasa yapıcıların, özetle genel ve yerel anlamda yöneticilerin; kadınlar ve onların hakları üzerinde, Türkiye’nin Uluslararası anlaşmalara koyduğu imzanın gereği olarak sürdürülebilir kalkınma hedeflerini dikkate alacaklarına inanmak istiyorum.

Kadınlarımızın, mutlu şehirlerde, kadın dostu,  kadınlarımızın özenle dikkate alındığı şehirlerde mutlu ve huzurlu yaşamalarını temenni ediyorum.

8 Mart dünya kadınlar günü kutlu olsun.

Sedat YÜCEL

DEVA Partisi

Gölcük İlçe Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.