YÜCEL DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜNDE BİR MESAJ YAYINLADI.

Gölcük 05.12.2020 - 12:01, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

YÜCEL DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜNDE BİR MESAJ YAYINLADI.

Deva Partisi İlçe Başkanı Sedat Yücel, Dünya kadın hakları günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Deva Partisi İlçe Başkanı Yücel'in mesajı şöyle ; "Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizzat destekleriyle, henüz dünyada kadın haklarının yüksek sesle konuşulamadığı bir dönemde 5 Aralık 1934 tarihinde TBMM tarafından “Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi” yasasının çıkartılmasının ne kadar önemli ve ne kadar kıymetli bugün daha iyi anlaşılmaktadır. Aradan 86 yıl geçmesine rağmen, bu kadar öncü ve reformist yasanın geliştirilerek bugünlere gelindiğinde kadınlarımızın üzerinde çok daha eşitlikçi ve yapabilir kılıcı etkisini görebilmeyi arzu ederdik. Bu konuda hükümet programlarında daha somut, çok daha uygulayıcı politikaların olması gerekmektedir. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde çok daha rahat durabilmeleri için yaşadıkları zorlukların üstesinden gelecek desteklerin verilmesinde maalesef yetersiz kalınmıştır. Kadın annedir ama çocuğunu rahatlıkta kreşte bulunduramadığı için çalışma hayatında yeterli sayıda yer alamamaktadır. Kız ve Erkek çocukların ilkokula başlama sayılarına bakıldığında, eğitimini üniversiteye ulaştıran kız sayısı eşit değildir. Sosyalleşmesini istediğimiz kadının canını korumakta yetersiz kaldığımız, kadın cinayetlerini önleyemediğimiz acı bir vakıadır. Seçim ile gelinen hangi noktaya bakarsak bakalım bugün erkek sayısıyla kıyaslanmayacak kadar makasın açık olduğunu görürüz. Toplumun her kademesinde kadın erkek arasındaki makasın bu kadar açık olması bize, uygulanan kadın politikalarının dünyadaki gelişmiş ülkelerin normlarından uzak olduğumuzu gösteriyor. Atatürk’ün 86 yıl önce açtığı yolda kadınlarımızın toplumda daha eşitlikçi ve adil yer almalarının en doğal hakları olduğunu, hükümet politikalarının bu yönde oluşturulması gerektiğine inanıyor, bütün kadınlarımıza seçme ve seçilme haklarının verildiği yıl dönümünde en derin saygılarımı sunuyorum.1
Deva Partisi İlçe Başkanı Sedat Yücel, Dünya kadın hakları günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Deva Partisi İlçe Başkanı Yücel'in mesajı şöyle ;

"Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizzat destekleriyle, henüz dünyada kadın haklarının yüksek sesle konuşulamadığı bir dönemde 5 Aralık 1934 tarihinde TBMM tarafından “Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi” yasasının çıkartılmasının ne kadar önemli ve ne kadar kıymetli bugün daha iyi anlaşılmaktadır.
Aradan 86 yıl geçmesine rağmen, bu kadar öncü ve reformist yasanın geliştirilerek bugünlere gelindiğinde kadınlarımızın üzerinde çok daha eşitlikçi ve yapabilir kılıcı etkisini görebilmeyi arzu ederdik. Bu konuda hükümet programlarında daha somut, çok daha uygulayıcı politikaların olması gerekmektedir. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde çok daha rahat durabilmeleri için yaşadıkları zorlukların üstesinden gelecek desteklerin verilmesinde maalesef yetersiz kalınmıştır.
Kadın annedir ama çocuğunu rahatlıkta kreşte bulunduramadığı için çalışma hayatında yeterli sayıda yer alamamaktadır.
Kız ve Erkek çocukların ilkokula başlama sayılarına bakıldığında, eğitimini üniversiteye ulaştıran kız sayısı eşit değildir.
Sosyalleşmesini istediğimiz kadının canını korumakta yetersiz kaldığımız, kadın cinayetlerini önleyemediğimiz acı bir vakıadır.
Seçim ile gelinen hangi noktaya bakarsak bakalım bugün erkek sayısıyla kıyaslanmayacak kadar makasın açık olduğunu görürüz.
Toplumun her kademesinde kadın erkek arasındaki makasın bu kadar açık olması bize, uygulanan kadın politikalarının dünyadaki gelişmiş ülkelerin normlarından uzak olduğumuzu gösteriyor.
Atatürk’ün 86 yıl önce açtığı yolda kadınlarımızın toplumda daha eşitlikçi ve adil yer almalarının en doğal hakları olduğunu, hükümet politikalarının bu yönde oluşturulması gerektiğine inanıyor, bütün kadınlarımıza seçme ve seçilme haklarının verildiği yıl dönümünde en derin saygılarımı sunuyorum.1

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.