LASTİK İŞ
ismail

VATANDAŞ AŞISINI KENDİ SEÇECEK

Sağlık 01.04.2021 - 14:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

VATANDAŞ AŞISINI KENDİ SEÇECEK

Türkiye'ye getirilen BioNTech aşılarıyla birlikte yeni dönem de başlıyor. 2.8 milyon doz aşı Sağlık Bakanlığı'nın depolarına yerleştirilirken, aşı sırası gelen vatandaşlara seçme hakkı da verildi. Randevu sistemi üzerinden tercihini yapabilecek vatandaşlar, Sinovac ya da BioNTech'i seçebilecek.

Türkiye'ye getirildiği çıklanan BioNTech aşıları da devreye giriyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, başarılı bir şekilde yürütülen aşı çalışmalarına BionTech aşısı da dahil oldu. Son sevkiyatlarla toplam 2,8 milyon doza ulaşan BionTech aşıları, özel koşullara sahip Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı depolarına yerleştirildi. EKSİ 80 DERECEDE SAKLANIYOR Analiz çalışmalarının ardından uygulanmaya başlanacak aşı nisan ayında 4,5 milyon doza ulaşacak. Ayrıca 30 milyon doz için firma ile opsiyonlu anlaşma sağlandı. Firmanın üretim kapasitesinin artmasıyla aşının Türkiye'ye getirilme çalışmaları devam edecek. Aşılar, Sağlık Bakanlığı depolarında saklama koşullarına uygun olarak tasarlanan özel odalarda eksi 80 derecede muhafaza ediliyor. VATANDAŞ AŞISINI SEÇEBİLECEK Daha önceki açıklamalarda, aşının mevcutluğuna göre sırası gelene yapılacağı belirtilmişti. Son gelişmelere göre ise bu tercih vatandaşa bırakılacak. Milliyet gazetesinin birinci sayfasında Aykut Yılmaz imzalı habere göre, yarın ilk dozu uygulanacak olan aşıyı vatandaş seçebilecek. Aşılamada sırası gelen vatandaşlar randevu sistemi üzerinden Çinli Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısını ya da BioNTech aşısını tercih edebilecek. Öte yandan BioNTech aşılarının sadece hastanelerde uygulanacağı da belirtildi.
Türkiye'ye getirilen BioNTech aşılarıyla birlikte yeni dönem de başlıyor. 2.8 milyon doz aşı Sağlık Bakanlığı'nın depolarına yerleştirilirken, aşı sırası gelen vatandaşlara seçme hakkı da verildi. Randevu sistemi üzerinden tercihini yapabilecek vatandaşlar, Sinovac ya da BioNTech'i seçebilecek.

Türkiye'ye getirildiği çıklanan BioNTech aşıları da devreye giriyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, başarılı bir şekilde yürütülen aşı çalışmalarına BionTech aşısı da dahil oldu. Son sevkiyatlarla toplam 2,8 milyon doza ulaşan BionTech aşıları, özel koşullara sahip Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı depolarına yerleştirildi.

EKSİ 80 DERECEDE SAKLANIYOR
Analiz çalışmalarının ardından uygulanmaya başlanacak aşı nisan ayında 4,5 milyon doza ulaşacak. Ayrıca 30 milyon doz için firma ile opsiyonlu anlaşma sağlandı. Firmanın üretim kapasitesinin artmasıyla aşının Türkiye'ye getirilme çalışmaları devam edecek. Aşılar, Sağlık Bakanlığı depolarında saklama koşullarına uygun olarak tasarlanan özel odalarda eksi 80 derecede muhafaza ediliyor.

VATANDAŞ AŞISINI SEÇEBİLECEK
Daha önceki açıklamalarda, aşının mevcutluğuna göre sırası gelene yapılacağı belirtilmişti. Son gelişmelere göre ise bu tercih vatandaşa bırakılacak. Milliyet gazetesinin birinci sayfasında Aykut Yılmaz imzalı habere göre, yarın ilk dozu uygulanacak olan aşıyı vatandaş seçebilecek. Aşılamada sırası gelen vatandaşlar randevu sistemi üzerinden Çinli Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısını ya da BioNTech aşısını tercih edebilecek. Öte yandan BioNTech aşılarının sadece hastanelerde uygulanacağı da belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.