LASTİK İŞ

VALİ YAVUZ, KUZEY MARMARA OTOYOLUNDA DENETİM YAPTI

Gündem 03.08.2020 - 13:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

VALİ YAVUZ, KUZEY MARMARA OTOYOLUNDA DENETİM YAPTI

Vali Seddar Yavuz, Kurban Bayramı tatili süresince alınan trafik tedbirleri denetlemek amacıyla Kuzey Marmara otoyolunda havadan incelemelerde bulunarak Trafik Uygulama Noktasındaki çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemede Vali Seddar Yavuz’a İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ve İl Jandarma Komutan V. J. Alb. Haluk Saygılı eşlik etti. Bugün itibariyle trafik güvenliği ile ilgili bütün tedbirlerin ve trafik denetimlerinin etkin bir şekilde yerine getirileceğini belirten Vali Seddar Yavuz; “Kıymetli basın mensupları, öncelikle Kurban bayramınızı tebrik ediyorum. Hepinizin bildiği gibi bayramlarda trafik güvenliği en önemli hususlardan bir tanesidir. Vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti içerisinde memleketlerine ulaşmasına ve sevdikleriyle buluşmasına vesile olmak bizim en önemli görevimiz. Bu kapsamda da başta Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatlarıyla hükümetimizin ve İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu trafik güvenliği tedbirlerini Kocaeli ili hudutları içerisinde uyguluyoruz. Bu kapsamda 121 ekibimiz ile şuanda üzerinde bulunduğumuz Kuzey Marmara Otoyolu da dahil olmak üzere otobanda ve D-100 karayolunda yoğun bir şekilde tedbirleri alıp, trafiği planlıyoruz ve kontrol ediyoruz. Çok şükür ki, özellikle Kuzey Marmara otoyolunun trafiğe açılması ile birlikte önemli bir trafik yükünün de, özellikle Ankara istikametini aldığını gördük. Biliyorsunuz şuanda İstanbul istikametine doğru trafiği vermiş bulunuyoruz. Özellikle böylesine büyük bir yatırımın gerçekleşmiş olması Türkiye Cumhuriyeti devletinin gelmiş olduğu teknolojik ve ekonomik gücünü göstermesi bakımından fevkalade önemlidir. Gerçekten gurur duyduk. Diğer taraftan, sadece yerden değil, hava yoluyla da trafiği kontrol ediyoruz. PTS ( Plaka Tanıma Sistemi) ve diğer tüm teknolojik imkanlarla trafiği takip ediyor, denetliyoruz. Sadece trafik ekiplerimiz değil, asayiş ekiplerimiz de başta olmak üzere diğer güvenlik tedbirlerini de yoğun bir şekilde almış bulunuyoruz.   ŞERİT İHLALİ VE GEREKSİZ PARK YAPMAYALIM Dolayısıyla buradan vatandaşlarımıza, özellikle sürücülerimize bazı çağrılarımız var; Lütfen yorgun ve uykusuz yola çıkmayın diyoruz, mutlaka emniyet kemerlerimizi bağlayalım diyoruz, aşırı süratten kaçınalım, özellikle şerit ihlali yapmayalım. Maalesef ölümlü trafik kazalarının çoğunda şerit ihlali söz konusudur. Diğer taraftan da, hangi yol olursa olsun lütfen yollarda mecbur olmadıkça duraksamayalım. Yine ölümlü kazalardan bir tanesi de otoyol ve diğer yol kenarlarında gereksiz şekilde yapılan parklardır. Lütfen araçlarımızı yol kenarlarına park etmeyelim. Bayram günleri üzüntü günleri olmasın, vuslat ve sevinç günleri olsun. Bunun için sahadayız ve bütün güvenlik güçlerimiz 7/24 denetimlerine devam ediyor.” diyen Vali yavuz tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik etti. Vali Seddar Yavuz, kontrol noktasında durdurulan araçların trafik kurallarına tam olarak uyup uymadıklarını denetledikten sonra, sürücülere uyulması gereken kuralları hatırlattı, çocuklarımıza da babalarını ikaz etmeleri konusunda tembihte bulundu.
Vali Seddar Yavuz, Kurban Bayramı tatili süresince alınan trafik tedbirleri denetlemek amacıyla Kuzey Marmara otoyolunda havadan incelemelerde bulunarak Trafik Uygulama Noktasındaki çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemede Vali Seddar Yavuz’a İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ve İl Jandarma Komutan V. J. Alb. Haluk Saygılı eşlik etti. Bugün itibariyle trafik güvenliği ile ilgili bütün tedbirlerin ve trafik denetimlerinin etkin bir şekilde yerine getirileceğini belirten Vali Seddar Yavuz; “Kıymetli basın mensupları, öncelikle Kurban bayramınızı tebrik ediyorum. Hepinizin bildiği gibi bayramlarda trafik güvenliği en önemli hususlardan bir tanesidir. Vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti içerisinde memleketlerine ulaşmasına ve sevdikleriyle buluşmasına vesile olmak bizim en önemli görevimiz. Bu kapsamda da başta Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatlarıyla hükümetimizin ve İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu trafik güvenliği tedbirlerini Kocaeli ili hudutları içerisinde uyguluyoruz. Bu kapsamda 121 ekibimiz ile şuanda üzerinde bulunduğumuz Kuzey Marmara Otoyolu da dahil olmak üzere otobanda ve D-100 karayolunda yoğun bir şekilde tedbirleri alıp, trafiği planlıyoruz ve kontrol ediyoruz. Çok şükür ki, özellikle Kuzey Marmara otoyolunun trafiğe açılması ile birlikte önemli bir trafik yükünün de, özellikle Ankara istikametini aldığını gördük. Biliyorsunuz şuanda İstanbul istikametine doğru trafiği vermiş bulunuyoruz. Özellikle böylesine büyük bir yatırımın gerçekleşmiş olması Türkiye Cumhuriyeti devletinin gelmiş olduğu teknolojik ve ekonomik gücünü göstermesi bakımından fevkalade önemlidir. Gerçekten gurur duyduk. Diğer taraftan, sadece yerden değil, hava yoluyla da trafiği kontrol ediyoruz. PTS ( Plaka Tanıma Sistemi) ve diğer tüm teknolojik imkanlarla trafiği takip ediyor, denetliyoruz. Sadece trafik ekiplerimiz değil, asayiş ekiplerimiz de başta olmak üzere diğer güvenlik tedbirlerini de yoğun bir şekilde almış bulunuyoruz.

 

ŞERİT İHLALİ VE GEREKSİZ PARK YAPMAYALIM

Dolayısıyla buradan vatandaşlarımıza, özellikle sürücülerimize bazı çağrılarımız var; Lütfen yorgun ve uykusuz yola çıkmayın diyoruz, mutlaka emniyet kemerlerimizi bağlayalım diyoruz, aşırı süratten kaçınalım, özellikle şerit ihlali yapmayalım. Maalesef ölümlü trafik kazalarının çoğunda şerit ihlali söz konusudur. Diğer taraftan da, hangi yol olursa olsun lütfen yollarda mecbur olmadıkça duraksamayalım. Yine ölümlü kazalardan bir tanesi de otoyol ve diğer yol kenarlarında gereksiz şekilde yapılan parklardır. Lütfen araçlarımızı yol kenarlarına park etmeyelim. Bayram günleri üzüntü günleri olmasın, vuslat ve sevinç günleri olsun. Bunun için sahadayız ve bütün güvenlik güçlerimiz 7/24 denetimlerine devam ediyor.” diyen Vali yavuz tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik etti. Vali Seddar Yavuz, kontrol noktasında durdurulan araçların trafik kurallarına tam olarak uyup uymadıklarını denetledikten sonra, sürücülere uyulması gereken kuralları hatırlattı, çocuklarımıza da babalarını ikaz etmeleri konusunda tembihte bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.