TÜRKKAN'IN YSK'YA YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ

Asayiş 15.06.2015 - 22:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TÜRKKAN'IN YSK'YA YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ

MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan'ın YSK yaptığı itiraz reddedildi

MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan'ın YSK yaptığı itiraz reddedildi 7 Haziran Pazar günü yapılan milletvekili seçimlerinin AKP ilimizde bir milletvekilini kaybetmişti. AKP ilimizde 6 vekil çıkarırken, CHP ise 3'te kalmıştı. Seçim akşamı ise MHP'nin 2 vekil çıkardığı duyurulmuştu. Ancak 8 Haziran'da yurt dışından gelen oylar eklediğinde MHP'nin 2. sırada yer alan Lütfü Türkkan'ın yerine HDP'nin birinci sırasında yer alan Ali Haydar Konca'nın meclise gittiği ortaya çıkmıştı. Bunun ardından MHP'liler belirledikleri birçok sandık için itirazda bulunmuştu. Yapılan itiraz İzmit ve İl Seçim Kurulları tarafından ise reddedilmişti.   MHP 1'DE KALDI Ancak yılmayan Lütfü Türkkan, konuyu YSK'ya taşımıştı. YSK'ya yapılan başvurunun ardından bugün karar çıktı. Ankara'da saat 15.00'te başlayan YSK toplantısında Lütfü Türkkan'ın itirazı da görüşüldü. YSK, Türkkan'ın itirazını reddetti. Böylece HDP'nin birinci sırada adayı olan Ali Haydar Konca kesin olarak meclise giderek yemin edecek. 319 oyla vekilliği kaybeden Türkkan ise seçilen herkese başarılar diledi. İtirazın ardından ilimizdeki vekil dapılımı ise şöyle oldu: AKP 6, CHP 3, MHP 1 ve HDP 1.
MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan'ın YSK yaptığı itiraz reddedildi

MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan'ın YSK yaptığı itiraz reddedildi
7 Haziran Pazar günü yapılan milletvekili seçimlerinin AKP ilimizde bir milletvekilini kaybetmişti. AKP ilimizde 6 vekil çıkarırken, CHP ise 3'te kalmıştı. Seçim akşamı ise MHP'nin 2 vekil çıkardığı duyurulmuştu. Ancak 8 Haziran'da yurt dışından gelen oylar eklediğinde MHP'nin 2. sırada yer alan Lütfü Türkkan'ın yerine HDP'nin birinci sırasında yer alan Ali Haydar Konca'nın meclise gittiği ortaya çıkmıştı. Bunun ardından MHP'liler belirledikleri birçok sandık için itirazda bulunmuştu. Yapılan itiraz İzmit ve İl Seçim Kurulları tarafından ise reddedilmişti.
 
MHP 1'DE KALDI
Ancak yılmayan Lütfü Türkkan, konuyu YSK'ya taşımıştı. YSK'ya yapılan başvurunun ardından bugün karar çıktı. Ankara'da saat 15.00'te başlayan YSK toplantısında Lütfü Türkkan'ın itirazı da görüşüldü. YSK, Türkkan'ın itirazını reddetti. Böylece HDP'nin birinci sırada adayı olan Ali Haydar Konca kesin olarak meclise giderek yemin edecek. 319 oyla vekilliği kaybeden Türkkan ise seçilen herkese başarılar diledi. İtirazın ardından ilimizdeki vekil dapılımı ise şöyle oldu: AKP 6, CHP 3, MHP 1 ve HDP 1.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.