LASTİK İŞ
ismail

SÜS BİTKİLERİNİN KULLANIM ALANLARI VE SATIŞI

08.11.2013 - 21:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SÜS BİTKİLERİNİN KULLANIM ALANLARI VE SATIŞI

Çiçekler gerek renkleri gerekse hoş kokuları nedeniyle yüzyıllardan beri bahçeleri ve evleri süslemek amacıyla kullanılmaktadırlar.

Çiçekler gerek renkleri gerekse hoş kokuları nedeniyle yüzyıllardan beri bahçeleri ve evleri  süslemek amacıyla kullanılmaktadırlar. Dünyada  çiçeklere özel anlamlar yükleyip geniş çiçek bahçeleri oluşturan  medeniyetler bile yaşamıştır. Günümüzde çiçekler gerek kişisel olarak gerekse büyük park ve bahçelerde peyzaj alanları oluşmak amacıyla kullanılmaktadırlar. Bahçe duvarları, yeşil çimlerin üstü, havuz kenarları çiçeklerle süslendiğinde olduğundan çok daha güzel görünmektedir. Süsleme amacıyla en çok kullanılan çiçeklere menekşe, karanfil ve gül gibi çiçekler örnek verilebilmektedir. Ayrıca bu çiçekler  sadece büyük alanlarda değil, saksı ve küçük bahçelerde de yetiştirilebilmektedir. Çiçek yetiştiriciliği soğan ya da tohumla yapılabilmektedir.  Lale, zambak ve sümbül gibi çiçekler soğanla üretilebilirler. Karanfil ve menekşe çiçekleri ise tohumla üretilen çiçeklerdendir. Gül gibi odunsu özelliği olan bitkiler ise köklendirilerek üretilmektedirler. Günümüzde  aşı yöntemiyle üretilmiş güllerin bir çoğu ağaç formunda olmaktadır. Bu şekilde rengarenk gül ağaçlarıyla döşenmiş bahçeler bulunabilmektedir. Ayrıca  sarmaşık formunda güllerde bulunup bahçe duvarları hoş kokulu güllerle kaplanabilmektedir. Süs bitkileri sadece çiçek açan bitkiler grubunu kapsamamaktadır. Güzel yapraklara sahip olması nedeniyle süs bitkisi olarak kullanılan saksı bitkileri de bulunmaktadır. Aşk merdiveni adı ile bilinen eğrelti otu bitkisi evlerde kullanılabilen en güzel saksı bitkilerinden bir tanesidir. Üstelik bu bitki çok yüksek oranda fotosentez yapma kapasitesine sahip olduğundan gün içinde oda içinin sürekli oksijenli kalmasını da sağlamaktadır. Kauçuk gibi geniş ve kalın yapraklı bitkiler ise  büyüdüklerinde ağaçsı bir forma geldiklerinden ev içinde doğa ortamı yaratmak için kullanılabilecek en güzel bitkilerdir. Son dönemlerde kaktüs bitkisi de dekoratif amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Kaktüs bakımı oldukça kolay bir bitkidir. Gövdesinin zaten bir su deposu olması nedeniyle fazla su istemez ayrıca radyasyon tutucu özelliği ile evlerde bulundurulması en gerekli olan bitkilerden bir tanesidir. Tüm bu süs bitkilerinin bir anavatanı bulunmaktadır. Bu bitkiler yabani ortamlarında keşfedilip kültüre alınmış bitkilerdir.  www.e-fidancim.com  adresinde kültüre alınmış yüzlerce ev ve bahçe çiçeklerinin tohumu bulunmaktadır. evinizde  ya da bahçelerinizde rengarenk çiçek köşeleri oluşturmak için E-fidancim.com adresinden oldukça uygun fiyatlarda süs bitkisi siparişi verebilmeniz mümkündür. E-fidancim.com üzerinde sadece süs bitkileri değil Türkiye’nin en geniş meyve fidanı, çiçek tohumu, sebze tohumu , gül fidanı ve çiçek soğanı çeşitlerini bulabilirsiniz.Site üzerinde 100 lira üzeri siparişlerde ücretsiz kargo uygulaması vardır.Alanın en iyisi olan e-fidancim.com’un facebook resmi hesabından sipariş veren üyelerine hergün hediye fidan dağıtımı yapılmaktadır.  
Çiçekler gerek renkleri gerekse hoş kokuları nedeniyle yüzyıllardan beri bahçeleri ve evleri süslemek amacıyla kullanılmaktadırlar.

Çiçekler gerek renkleri gerekse hoş kokuları nedeniyle yüzyıllardan beri bahçeleri ve evleri  süslemek amacıyla kullanılmaktadırlar. Dünyada  çiçeklere özel anlamlar yükleyip geniş çiçek bahçeleri oluşturan  medeniyetler bile yaşamıştır. Günümüzde çiçekler gerek kişisel olarak gerekse büyük park ve bahçelerde peyzaj alanları oluşmak amacıyla kullanılmaktadırlar. Bahçe duvarları, yeşil çimlerin üstü, havuz kenarları çiçeklerle süslendiğinde olduğundan çok daha güzel görünmektedir. Süsleme amacıyla en çok kullanılan çiçeklere menekşe, karanfil ve gül gibi çiçekler örnek verilebilmektedir. Ayrıca bu çiçekler  sadece büyük alanlarda değil, saksı ve küçük bahçelerde de yetiştirilebilmektedir.

Çiçek yetiştiriciliği soğan ya da tohumla yapılabilmektedir.  Lale, zambak ve sümbül gibi çiçekler soğanla üretilebilirler. Karanfil ve menekşe çiçekleri ise tohumla üretilen çiçeklerdendir. Gül gibi odunsu özelliği olan bitkiler ise köklendirilerek üretilmektedirler. Günümüzde  aşı yöntemiyle üretilmiş güllerin bir çoğu ağaç formunda olmaktadır. Bu şekilde rengarenk gül ağaçlarıyla döşenmiş bahçeler bulunabilmektedir. Ayrıca  sarmaşık formunda güllerde bulunup bahçe duvarları hoş kokulu güllerle kaplanabilmektedir. Süs bitkileri sadece çiçek açan bitkiler grubunu kapsamamaktadır. Güzel yapraklara sahip olması nedeniyle süs bitkisi olarak kullanılan saksı bitkileri de bulunmaktadır. Aşk merdiveni adı ile bilinen eğrelti otu bitkisi evlerde kullanılabilen en güzel saksı bitkilerinden bir tanesidir. Üstelik bu bitki çok yüksek oranda fotosentez yapma kapasitesine sahip olduğundan gün içinde oda içinin sürekli oksijenli kalmasını da sağlamaktadır. Kauçuk gibi geniş ve kalın yapraklı bitkiler ise  büyüdüklerinde ağaçsı bir forma geldiklerinden ev içinde doğa ortamı yaratmak için kullanılabilecek en güzel bitkilerdir. Son dönemlerde kaktüs bitkisi de dekoratif amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Kaktüs bakımı oldukça kolay bir bitkidir. Gövdesinin zaten bir su deposu olması nedeniyle fazla su istemez ayrıca radyasyon tutucu özelliği ile evlerde bulundurulması en gerekli olan bitkilerden bir tanesidir.

Tüm bu süs bitkilerinin bir anavatanı bulunmaktadır. Bu bitkiler yabani ortamlarında keşfedilip kültüre alınmış bitkilerdir.  www.e-fidancim.com  adresinde kültüre alınmış yüzlerce ev ve bahçe çiçeklerinin tohumu bulunmaktadır. evinizde  ya da bahçelerinizde rengarenk çiçek köşeleri oluşturmak için E-fidancim.com adresinden oldukça uygun fiyatlarda süs bitkisi siparişi verebilmeniz mümkündür. E-fidancim.com üzerinde sadece süs bitkileri değil Türkiye’nin en geniş meyve fidanı, çiçek tohumu, sebze tohumu , gül fidanı ve çiçek soğanı çeşitlerini bulabilirsiniz.Site üzerinde 100 lira üzeri siparişlerde ücretsiz kargo uygulaması vardır.Alanın en iyisi olan e-fidancim.com’un facebook resmi hesabından sipariş veren üyelerine hergün hediye fidan dağıtımı yapılmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.