LASTİK İŞ

SERAMİK YAPMA SIRASI ÇOCUKLARDA

23.05.2016 - 10:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SERAMİK YAPMA SIRASI ÇOCUKLARDA

8.Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu’nda Sona Yaklaşılıyor.

Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu’nun birlikte yürüttüğü  17-24 Mayıs 2016  tarihleri arasında gerçekleştirilen  “VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu” nun beşinci gününde, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulun’a, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Kent Konsey Başkanı Dr.Metin Şentürk ve Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır  ziyarette bulundu. Seramik atölyelerindeki çalışmaları inceleyen proje temsilcileri, sanatçılar ile bir araya gelerek çalışmalarını takdir etti. Günün programı, Cam Atölyesi’nde Prof. Türker Özdoğan. tarafından sunulan "Yumuşak Çamur Plakasının Yapımı ve Şekillendirme Teknikleri Çalıştayı" ile başladı. Prof. Özdoğan çalıştaya başlamadan önceki konuşmasında:“Dünyadaki tek seramik okulunun benim memleketimde bulunmasından dolayı büyük gurur duyuyorum, umuyorum ki bu sempozyum seneler boyu devam eder ve bu gelenek hiç bozulmaz” dedi.  Ali Özbay MYO’da gerçekleştirilen oturum sonrası Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda  “Çocuklar İçin El İle Şekillendirme Çalıştayı” gerçekleştirildi. SERAMİK YAPMA SIRASI ÇOCUKLARDA Çocuklar bu etkinlik sayesinde kil ile çalışmalar sergileyerek deneyimler yaşadı ve eğlenceli vakit geçirdi. Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri, ‘Çocuklar için El ile Seramik Şekillendirme’ etkinliğinin çocuklar için çok eğlenceli ve sanatsal geçtiğini belirtti. Öğrenciler, ‘Çalışma çocukların hayallerinde kurguladıkları şekillerin ortaya çıkmasında etkin rol oynadı’ dedi. Öğrenciler, Çınarlık Meydanında yaptığımız etkinliğe, ailelerinde çocuklarıyla beraber katılması renk kattı yorumunda bulundu. OBVARA SERAMİK PİŞİRİM ÇALIŞTAYI YAPILDI Günün kapanış programında, Değirmendere Amfi Tiyatro'da Nermin Demirkol, Ahmet Nejat Birdevrim ve Aydan Birdevrim tarafından "Obvara Seramik Pişirim Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay, Seramik Sanatçısı Ahmet Nejat Birdevrim’in “Obvara Seramik Pişirme” tekniğini anlatması ile başladı. Seramiklerin yüksek ısıda pişirilmesinden sonra özel bir karışımdan oluşan losyona batırılması ile elde edilen görüntünün, “Bu tekniğin püf  noktası” olduğuna değinen Birdevrim, bu tekniğin çok kullanılmadığını fakat seramiklerin bisküvi halinde sırlanmadan yapıldığı için diğer tekniklerden farklı olduğunu savundu. Pişirme sonrası elde edilen eserler izleyiciler tarafından ilgi ile izlendi ve sempozyumun beşinci günü bu oturum ile sonlandı.
8.Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu’nda Sona Yaklaşılıyor.

Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu’nun birlikte yürüttüğü  17-24 Mayıs 2016  tarihleri arasında gerçekleştirilen  “VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu” nun beşinci gününde, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulun’a, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Kent Konsey Başkanı Dr.Metin Şentürk ve Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır  ziyarette bulundu.

Seramik atölyelerindeki çalışmaları inceleyen proje temsilcileri, sanatçılar ile bir araya gelerek çalışmalarını takdir etti. Günün programı, Cam Atölyesi’nde Prof. Türker Özdoğan. tarafından sunulan "Yumuşak Çamur Plakasının Yapımı ve Şekillendirme Teknikleri Çalıştayı" ile başladı. Prof. Özdoğan çalıştaya başlamadan önceki konuşmasında:“Dünyadaki tek seramik okulunun benim memleketimde bulunmasından dolayı büyük gurur duyuyorum, umuyorum ki bu sempozyum seneler boyu devam eder ve bu gelenek hiç bozulmaz” dedi.  Ali Özbay MYO’da gerçekleştirilen oturum sonrası Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda  “Çocuklar İçin El İle Şekillendirme Çalıştayı” gerçekleştirildi.

SERAMİK YAPMA SIRASI ÇOCUKLARDA

Çocuklar bu etkinlik sayesinde kil ile çalışmalar sergileyerek deneyimler yaşadı ve eğlenceli vakit geçirdi. Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri, ‘Çocuklar için El ile Seramik Şekillendirme’ etkinliğinin çocuklar için çok eğlenceli ve sanatsal geçtiğini belirtti. Öğrenciler, ‘Çalışma çocukların hayallerinde kurguladıkları şekillerin ortaya çıkmasında etkin rol oynadı’ dedi. Öğrenciler, Çınarlık Meydanında yaptığımız etkinliğe, ailelerinde çocuklarıyla beraber katılması renk kattı yorumunda bulundu.

OBVARA SERAMİK PİŞİRİM ÇALIŞTAYI YAPILDI

Günün kapanış programında, Değirmendere Amfi Tiyatro'da Nermin Demirkol, Ahmet Nejat Birdevrim ve Aydan Birdevrim tarafından "Obvara Seramik Pişirim Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay, Seramik Sanatçısı Ahmet Nejat Birdevrim’in “Obvara Seramik Pişirme” tekniğini anlatması ile başladı.

Seramiklerin yüksek ısıda pişirilmesinden sonra özel bir karışımdan oluşan losyona batırılması ile elde edilen görüntünün, “Bu tekniğin püf  noktası” olduğuna değinen Birdevrim, bu tekniğin çok kullanılmadığını fakat seramiklerin bisküvi halinde sırlanmadan yapıldığı için diğer tekniklerden farklı olduğunu savundu. Pişirme sonrası elde edilen eserler izleyiciler tarafından ilgi ile izlendi ve sempozyumun beşinci günü bu oturum ile sonlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.