LASTİK İŞ

RAHVANA İLGİ YOĞUNDU

Spor 08.08.2016 - 17:46, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

RAHVANA İLGİ YOĞUNDU

Gölcük Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Gölcük Değirmendere Rahvan Atçılar Kulübü işbirliği İle düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları Gölcük koşusu gerçekleşti.

Yarışları izlemek üzere Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Genel Koordinatör Nihat Abiş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Muhyettin Yıldırım, Gölcük Belediye Meclis üyesi Bayram Girgin, 2016 yılı Rahvan At Yarışları Ağası Kemal Dönge, ilçe halkı ve çevre illerden gelen vatandaşlar katıldı.   Gölcük Saraylı 17 Ağustos Mezarlığı yanındaki 17 Ağustos Koşu Parkuru’nda yapılan Rahvan At Yarışları Gölcük Koşusu’na toplam 130 at katıldı. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan, at sahiplerinin ve atların rahatlığı için yapılan Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi de katılıcımlara tam hizmet vererek yarışlara en iyi şekilde hazırlanmalarına katkı sağladı. Yarışlar Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste Boy, Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, İthal atlar(A-B), Dört Nal ve İkili Taylar olmak üzere 11 dalda yapıldı.   Rahvan At Yarışları’nı izlemeye gelen vatandaşlar ve yarışçılara hitaben bir konuşma yapan Başkan Ellibeş,’ Yarışlara ilgi her geçen sene daha da artıyor. Gösterilen ilgi nedeniyle bizler de bu heyecana ortak olmak ve destek vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz’ dedi.   Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Geleneksel Rahvan At Yarışları’na yurdun dört bir tarafından gelip bizleri yalnız bırakmayan tüm yarış severlere teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını tamamladı.   Nefes kesen yarışmalar sonunda dereceye giren atlar;   BAŞATLAR Hasan Aslandaş Metehan Kölemenoğlu Metin Kahyaoğlu Hasan Aslandağ   BAŞALTI ATLAR Cengiz Cenk Mehmet Şenel Hikmet Ürküt Mustafa Kahraman   BÜYÜKORTA ATLAR Adnan Burgaz Mehmet Barut Ahcı Halil İbrahim   KÜÇÜKORTA ATLAR Rıdvan Erdoğan Recep Şimşil 2.Cengiz Cenk 3.Mehmet Ellibeş   4’LÜ TAYLAR Şükrü Karnıbüyük Adnan Burgaz Metehan Kölemenoğlu Süleyman Tezgel   3’LÜ TAYLAR İsmail Gedizlioğlu Hüseyin Karcıoğlu Hasan Aslandağ İsmet Yıldırım   İTHAL ATLAR A Metehan Kölemenoğlu Ergüven Sevim Abdurrahim Baranok Orhan Demirok   İTHAL ATLAR A 1.Ali Baranok 2.Mithat Baranok 3.Soner Demir   2’Lİ TAYLAR Ahmet Yiğit Ahmet Yiğit Mustafa Kahyaoğlu Ufuk Tezgel   KÖYLÜ DÖRT NAL Emirhan Kesdoğan Engin Kesdoğan Kamil Kesdoğan   DESTE ATLAR Metehan Kölemenoğlu Recep Şimşir Ferhat Tak Orhan Karademir    
Gölcük Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Gölcük Değirmendere Rahvan Atçılar Kulübü işbirliği İle düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları Gölcük koşusu gerçekleşti.

Yarışları izlemek üzere Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Genel Koordinatör Nihat Abiş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Muhyettin Yıldırım, Gölcük Belediye Meclis üyesi Bayram Girgin, 2016 yılı Rahvan At Yarışları Ağası Kemal Dönge, ilçe halkı ve çevre illerden gelen vatandaşlar katıldı.

 

Gölcük Saraylı 17 Ağustos Mezarlığı yanındaki 17 Ağustos Koşu Parkuru’nda yapılan Rahvan At Yarışları Gölcük Koşusu’na toplam 130 at katıldı. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan, at sahiplerinin ve atların rahatlığı için yapılan Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi de katılıcımlara tam hizmet vererek yarışlara en iyi şekilde hazırlanmalarına katkı sağladı. Yarışlar Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste Boy, Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, İthal atlar(A-B), Dört Nal ve İkili Taylar olmak üzere 11 dalda yapıldı.

 

Rahvan At Yarışları’nı izlemeye gelen vatandaşlar ve yarışçılara hitaben bir konuşma yapan Başkan Ellibeş,’ Yarışlara ilgi her geçen sene daha da artıyor. Gösterilen ilgi nedeniyle bizler de bu heyecana ortak olmak ve destek vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz’ dedi.

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Geleneksel Rahvan At Yarışları’na yurdun dört bir tarafından gelip bizleri yalnız bırakmayan tüm yarış severlere teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını tamamladı.


 

Nefes kesen yarışmalar sonunda dereceye giren atlar;

 

BAŞATLAR

  1. Hasan Aslandaş

  2. Metehan Kölemenoğlu

  3. Metin Kahyaoğlu

  4. Hasan Aslandağ

 

BAŞALTI ATLAR

  1. Cengiz Cenk

  2. Mehmet Şenel

  3. Hikmet Ürküt

  4. Mustafa Kahraman

 

BÜYÜKORTA ATLAR

  1. Adnan Burgaz

  2. Mehmet Barut

  3. Ahcı Halil İbrahim



 

KÜÇÜKORTA ATLAR

  1. Rıdvan Erdoğan

  2. Recep Şimşil

2.Cengiz Cenk

3.Mehmet Ellibeş

 

4’LÜ TAYLAR

  1. Şükrü Karnıbüyük

  2. Adnan Burgaz

  3. Metehan Kölemenoğlu

  4. Süleyman Tezgel

 

3’LÜ TAYLAR

  1. İsmail Gedizlioğlu

  2. Hüseyin Karcıoğlu

  3. Hasan Aslandağ

  4. İsmet Yıldırım

 

İTHAL ATLAR A

  1. Metehan Kölemenoğlu

  2. Ergüven Sevim

  3. Abdurrahim Baranok

  4. Orhan Demirok

 

İTHAL ATLAR A

1.Ali Baranok

2.Mithat Baranok

3.Soner Demir

 

2’Lİ TAYLAR

  1. Ahmet Yiğit

  2. Ahmet Yiğit

  3. Mustafa Kahyaoğlu

  4. Ufuk Tezgel

 

KÖYLÜ DÖRT NAL

  1. Emirhan Kesdoğan

  2. Engin Kesdoğan

  3. Kamil Kesdoğan

 

DESTE ATLAR

  1. Metehan Kölemenoğlu

  2. Recep Şimşir

  3. Ferhat Tak

  4. Orhan Karademir

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.