LASTİK İŞ

PEHLEVAN ''YENİ YILA TEDBİRLERE UYARAK GİRELİM''

Sağlık 01.01.2021 - 17:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

PEHLEVAN ''YENİ YILA TEDBİRLERE UYARAK GİRELİM''

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel PEHLEVAN vatandaşlara yılbaşı uyarısında bulunarak yılbaşındaki 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında tedbirlere uyarak evlerinde geçirmelerinin hem kendi hem de sevdiklerinin sağlıkları için önemli olduğunu vurguladı.

Kısıtlamada özellikle komşu ve ev ziyaretleri, kalabalık yılbaşı eğlencelerinin virüsün yayılması yönünden çok tehlikeli olduğunu belirten Pehlevan bu tarz toplu etkinliklerden kesinlikle kaçınılması gerektiğini belirtti. Kısıtlamada market, manav gibi temel gıda yerleri belli saatlerde açık olacağından alış verişler uygun ve daha az yoğunluğun olduğu zamanda yapılmalı. Kapalı ve kalabalık ortamlar virüsün bulaşmasında daha çok fırsat veriyor.  REHAVETE KAPILMAYALIM İlimizde Valiliğimiz koordinasyonunda alınan önlemler, yapılan denetimler ve halkın kurallara uyum noktasında gösterdiği destekle vaka sayılarında büyük ölçüde düşüş gözlemlendi. Havalarında mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle vatandaşlarımız bunu fırsat bilerek cadde ve sokaklarda kalabalık oluşturmakta. Böyle olunca sosyal mesafe ister istemez ihlal ediliyor. Ancak rehavete kapılmamalı ve tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam edilmeli. Aksi taktirde vaka sayıları hızla yükselişe geçebilir. Rehavet en büyük düşmanımız. GEREKMEDİKÇE DIŞARI ÇIKMAYALIM Vakaların çoğunluğu aile içi bulaş yoluyla yayılmakta. Dışarıdan evimize virüsü taşımayalım. Hem kendimizi hem de sevdiklerimizin sağlığını tehlikeye atmayalım. Valiliğimiz koordinasyonunda tüm belediyelerimiz ve kamu kurumlarımızla Koronavirüse karşı büyük bir mücadele veriliyor. Aşı süreci tamamlanana kadar önümüzdeki birkaç ayı büyük bir dikkatle, maske, mesafe ve hijyeni kurallarına uyarak geçirelim. Sağlık çalışanlarımızın emiğine saygı gösterelim. Kurallara mutlaka uyalım, önlemlerimizi alalım, virüsün bulaşma gücünü azaltalım. Gelecek yıllara sevdiklerimizle sağlıklı bir şekilde girebilmek için bu yeni yılı evimizde ve kurallara uyarak geçirelim. Bu vesileyle görevi başında olan tüm sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyor ve sağlıklı günler diliyorum.
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel PEHLEVAN vatandaşlara yılbaşı uyarısında bulunarak yılbaşındaki 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında tedbirlere uyarak evlerinde geçirmelerinin hem kendi hem de sevdiklerinin sağlıkları için önemli olduğunu vurguladı.

Kısıtlamada özellikle komşu ve ev ziyaretleri, kalabalık yılbaşı eğlencelerinin virüsün yayılması yönünden çok tehlikeli olduğunu belirten Pehlevan bu tarz toplu etkinliklerden kesinlikle kaçınılması gerektiğini belirtti. Kısıtlamada market, manav gibi temel gıda yerleri belli saatlerde açık olacağından alış verişler uygun ve daha az yoğunluğun olduğu zamanda yapılmalı. Kapalı ve kalabalık ortamlar virüsün bulaşmasında daha çok fırsat veriyor. 

REHAVETE KAPILMAYALIM
İlimizde Valiliğimiz koordinasyonunda alınan önlemler, yapılan denetimler ve halkın kurallara uyum noktasında gösterdiği destekle vaka sayılarında büyük ölçüde düşüş gözlemlendi. Havalarında mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle vatandaşlarımız bunu fırsat bilerek cadde ve sokaklarda kalabalık oluşturmakta. Böyle olunca sosyal mesafe ister istemez ihlal ediliyor. Ancak rehavete kapılmamalı ve tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam edilmeli. Aksi taktirde vaka sayıları hızla yükselişe geçebilir. Rehavet en büyük düşmanımız.

GEREKMEDİKÇE DIŞARI ÇIKMAYALIM
Vakaların çoğunluğu aile içi bulaş yoluyla yayılmakta. Dışarıdan evimize virüsü taşımayalım. Hem kendimizi hem de sevdiklerimizin sağlığını tehlikeye atmayalım. Valiliğimiz koordinasyonunda tüm belediyelerimiz ve kamu kurumlarımızla Koronavirüse karşı büyük bir mücadele veriliyor. Aşı süreci tamamlanana kadar önümüzdeki birkaç ayı büyük bir dikkatle, maske, mesafe ve hijyeni kurallarına uyarak geçirelim. Sağlık çalışanlarımızın emiğine saygı gösterelim. Kurallara mutlaka uyalım, önlemlerimizi alalım, virüsün bulaşma gücünü azaltalım. Gelecek yıllara sevdiklerimizle sağlıklı bir şekilde girebilmek için bu yeni yılı evimizde ve kurallara uyarak geçirelim. Bu vesileyle görevi başında olan tüm sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyor ve sağlıklı günler diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.