LASTİK İŞ
ismail

PANDEMİ DÖNEMİNDE EVDE ÇOCUKLARI İLE VAKİT GEÇİREN AİLELERE ÖNERİLER

Gündem 10.04.2021 - 14:26, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

PANDEMİ DÖNEMİNDE EVDE ÇOCUKLARI İLE VAKİT GEÇİREN AİLELERE ÖNERİLER

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Murat Kuşcu Pandemi Döneminde Evde Çocukları ile Vakit Geçiren Ailelere Önerilerde Bulundu.

Fikirler verdi Tüm dünya gibi ülkemizi de etkisi altına alan pandemi döneminde en büyük etkiyi hiç şüphesiz ki çocuklar aldı. Uzun zamandır gönüllerince sokaklarda oyun oynayamayan ve arkadaşlarıyla bir araya gelemeyen çocukları için evde farklı alternatifler üretmeye çalışan ailelerde oldukça zor durumda. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Murat Kuşcu Pandemi Döneminde evde çocukları ile vakit geçiren ailelere önerilerde bulunarak, ailelerin bu dönemde nasıl bir yol izlemeleri konusunda fikirler verdi.   İşte o önerileri *Günlük yaşantınızda olumlu ve sakin olun *Çocuklarınız ile Covid-19 konusunda sakin ve açık bir şekilde onların anlayacağı şekilde konuşun. *Çocuklarınıza güven duygusu verin. Onları dinleyin. *Sorularını açık bir şekilde ve doğru cevaplamaya özen gösterin. Cevap bulamadığınız soruları birlikte araştırın ve öğrenin. El hijyeninin en önemli korunma yönetimi olduğu anlatın ve doğru el yıkama şeklini uygulama ile gösterin. *Öksürdüklerinde ağız ve burunlarını kapatmayı gösterin ve sizler de uygulayın. *Çocuklarınızın ve sizin günlük programınız olsun. *Çocuklarınızın duygularını yaşamasına izin verin ve anlayışla karşılayın. * Yemekleri beraber ve sohbet ederek yiyin. *Oyun ve eğlenceli aktivitelere zaman ayırın. *Birlikte bir kitap okuyup okuduklarınızı canlandırmayı deneyin, ya da hikayeyi yarı da kesip sonunu birlikte hayal etmeye çalışın. Oyuncakları yıkayın, sulu temizlenebilir oyunlar oynayın. *Hayvan sesleri yürüyüşleri taklit edin. *Eski dergilerden görseller kesip kolajlar yapın *Çocukluk oyunlarınızı çoğunuza öğretin. *Eski fotoğraflara bakıp üzerinde hikayeler anlatın, *Sevdiklerinize birlikte mektup yazın *Her gün farklı bir spor dalını inceleyerek birlikte yapmayı deneyin. *Göz bağlayıp kokulardan nesneleri tanıma gibi aktiviteler deneyin. Birlikte doğaçlama hikayeler oluşturun. *En sevdiği görselleri resim etmesini isteyin. *Birlikte animasyon izleyin. *Ücretsiz erişime açık olan TÜBİTAK çocuk( +6 yaş) ve Meraklı Minik (3-6 yaş) sayılarını birlikte inceleyin. *Birlikte yemek yapmayı ve basit yemekleri öğretmeyi deneyin.
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Murat Kuşcu Pandemi Döneminde Evde Çocukları ile Vakit Geçiren Ailelere Önerilerde Bulundu.

Fikirler verdi

Tüm dünya gibi ülkemizi de etkisi altına alan pandemi döneminde en büyük etkiyi hiç şüphesiz ki çocuklar aldı. Uzun zamandır gönüllerince sokaklarda oyun oynayamayan ve arkadaşlarıyla bir araya gelemeyen çocukları için evde farklı alternatifler üretmeye çalışan ailelerde oldukça zor durumda. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Murat Kuşcu Pandemi Döneminde evde çocukları ile vakit geçiren ailelere önerilerde bulunarak, ailelerin bu dönemde nasıl bir yol izlemeleri konusunda fikirler verdi.

  İşte o önerileri

*Günlük yaşantınızda olumlu ve sakin olun

*Çocuklarınız ile Covid-19 konusunda sakin ve açık bir şekilde onların anlayacağı şekilde konuşun.

*Çocuklarınıza güven duygusu verin. Onları dinleyin.

*Sorularını açık bir şekilde ve doğru cevaplamaya özen gösterin. Cevap bulamadığınız soruları birlikte araştırın ve öğrenin. El hijyeninin en önemli korunma yönetimi olduğu anlatın ve doğru el yıkama şeklini uygulama ile gösterin.

*Öksürdüklerinde ağız ve burunlarını kapatmayı gösterin ve sizler de uygulayın.

*Çocuklarınızın ve sizin günlük programınız olsun.

*Çocuklarınızın duygularını yaşamasına izin verin ve anlayışla karşılayın.

* Yemekleri beraber ve sohbet ederek yiyin.

*Oyun ve eğlenceli aktivitelere zaman ayırın.

*Birlikte bir kitap okuyup okuduklarınızı canlandırmayı deneyin, ya da hikayeyi yarı da kesip sonunu birlikte hayal etmeye çalışın. Oyuncakları yıkayın, sulu temizlenebilir oyunlar oynayın.

*Hayvan sesleri yürüyüşleri taklit edin.

*Eski dergilerden görseller kesip kolajlar yapın

*Çocukluk oyunlarınızı çoğunuza öğretin.

*Eski fotoğraflara bakıp üzerinde hikayeler anlatın,

*Sevdiklerinize birlikte mektup yazın

*Her gün farklı bir spor dalını inceleyerek birlikte yapmayı deneyin.

*Göz bağlayıp kokulardan nesneleri tanıma gibi aktiviteler deneyin. Birlikte doğaçlama hikayeler oluşturun.

*En sevdiği görselleri resim etmesini isteyin.

*Birlikte animasyon izleyin.

*Ücretsiz erişime açık olan TÜBİTAK çocuk( +6 yaş) ve Meraklı Minik (3-6 yaş) sayılarını birlikte inceleyin.

*Birlikte yemek yapmayı ve basit yemekleri öğretmeyi deneyin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.