ÖZBAŞ ''İRTİCAYA GEÇİT YOK''

Gündem 22.12.2020 - 17:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ÖZBAŞ ''İRTİCAYA GEÇİT YOK''

ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş İzmir’in Menemen ilçesinde 23 Aralık 1930 günü şeriat isteriz diye ayaklanan bir grup yobaz tarafından acımasızca katledilen Kubilay’ı ölümünün 90. yılında anmak amacıyla yaptığı basın açıklamasında “İrticaya geçit yok” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş katledilişinin 90. yılında şehit Mustafa Fehmi Kubilay’ı anmak için yaptığı basın açıklamasında “İrticaya geçit yok” diyerek şunları dile getirdi: “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet; Karanlığın yerine aydınlığın, dogmaların yerine akıl ve bilimin, kulluğun yerine yurttaşlığın geçişinin adıdır… Yüz yıllarca cehaletin koyu karanlığında yaşamaya terkedilmiş bir milletin, dünya tarihinde eşi görülmemiş bir savaşı kazanarak çağdaş dünyaya adım atışının adıdır… Bu nedenlerle, dini siyasi amaçları için kullananların tüm gücünü ellerinden alan Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana şeriat yanlılarının,  hilafet özentilerinin hedefi olmuştur. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, bir yandan çağdaşlaşma yolunda ilerlerken diğer yandan başta Laiklik olmak üzere temel değerlerine yönelik tehditlere, Atatürk Devrimi’ni içine sindiremeyen çevrelere ve yaşadıkları yenilginin rövanşını almak isteyen emperyalist güçlerin hain, sinsi projelerine karşı sürekli bir savaşım vermek durumundadır. SÖZ KONUSU VATANSA  GERİSİ TEFERRUATTIR 90 yıl önce Menemen’de 24 yaşındaki gencecik subay, öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı vahşice katleden gerici zihniyetin yandaşları, bugün devletin her kademesinde gücü elinde tutmaktadır.   Emperyalizmin işbirlikçisi yönetimler özellikle son 60 yılda, bugünlere çıkan yolların taşlarını döşemiş; gaflet ve aymazlıktan beslenerek güçlenen hainlerin iktidarı, bir karabasan gibi yurdun üzerine çökmüştür… Tüm bunların karşısında 23 Aralık 1930’dan bu yana hiçbir etnik ya da inanç ayrımı yapmadan  “Türküm” diyen namuslu insanlar; tıpkı Kubilay gibi, demokrasi adına, barış adına, Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk’ün kurduğu nitelikleriyle yaşaması ve sonsuza dek sürmesi için mücadele etmekten bir an bile geri durmamışlardır, durmayacaklardır…  Cumhuriyet uğruna, devrim uğruna ölümün üstüne yürüyen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan, Bekçi Şevki mücadelemizin mayasıdırlar.  Bizler, Kubilaylarız. Bizler, “Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” diyen bir devrimcinin iz sürücüleriyiz. Bizler, “Emperyalizme geçit yok” diyen bir neslin devamıyız. İyi duyun diye haykırıyoruz: Biz olduğumuz sürece size geçit yok!”  
ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş İzmir’in Menemen ilçesinde 23 Aralık 1930 günü şeriat isteriz diye ayaklanan bir grup yobaz tarafından acımasızca katledilen Kubilay’ı ölümünün 90. yılında anmak amacıyla yaptığı basın açıklamasında “İrticaya geçit yok” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş katledilişinin 90. yılında şehit Mustafa Fehmi Kubilay’ı anmak için yaptığı basın açıklamasında “İrticaya geçit yok” diyerek şunları dile getirdi:
“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet; Karanlığın yerine aydınlığın, dogmaların yerine akıl ve bilimin, kulluğun yerine yurttaşlığın geçişinin adıdır… Yüz yıllarca cehaletin koyu karanlığında yaşamaya terkedilmiş bir milletin, dünya tarihinde eşi görülmemiş bir savaşı kazanarak çağdaş dünyaya adım atışının adıdır… Bu nedenlerle, dini siyasi amaçları için kullananların tüm gücünü ellerinden alan Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana şeriat yanlılarının,  hilafet özentilerinin hedefi olmuştur.
Bugün Türkiye Cumhuriyeti, bir yandan çağdaşlaşma yolunda ilerlerken diğer yandan başta Laiklik olmak üzere temel değerlerine yönelik tehditlere, Atatürk Devrimi’ni içine sindiremeyen çevrelere ve yaşadıkları yenilginin rövanşını almak isteyen emperyalist güçlerin hain, sinsi projelerine karşı sürekli bir savaşım vermek durumundadır.
SÖZ KONUSU VATANSA 
GERİSİ TEFERRUATTIR
90 yıl önce Menemen’de 24 yaşındaki gencecik subay, öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı vahşice katleden gerici zihniyetin yandaşları, bugün devletin her kademesinde gücü elinde tutmaktadır.   Emperyalizmin işbirlikçisi yönetimler özellikle son 60 yılda, bugünlere çıkan yolların taşlarını döşemiş; gaflet ve aymazlıktan beslenerek güçlenen hainlerin iktidarı, bir karabasan gibi yurdun üzerine çökmüştür…
Tüm bunların karşısında 23 Aralık 1930’dan bu yana hiçbir etnik ya da inanç ayrımı yapmadan  “Türküm” diyen namuslu insanlar; tıpkı Kubilay gibi, demokrasi adına, barış adına, Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk’ün kurduğu nitelikleriyle yaşaması ve sonsuza dek sürmesi için mücadele etmekten bir an bile geri durmamışlardır, durmayacaklardır… 
Cumhuriyet uğruna, devrim uğruna ölümün üstüne yürüyen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan, Bekçi Şevki mücadelemizin mayasıdırlar. 
Bizler, Kubilaylarız.
Bizler, “Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” diyen bir devrimcinin iz sürücüleriyiz.
Bizler, “Emperyalizme geçit yok” diyen bir neslin devamıyız.
İyi duyun diye haykırıyoruz: Biz olduğumuz sürece size geçit yok!”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.