LASTİK İŞ
ismail

ORMANIN NEDEN KESİLDİĞİ BELLİ OLDU !...

Değirmendere 13.05.2019 - 13:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ORMANIN NEDEN KESİLDİĞİ BELLİ OLDU !...

Yeni Gölcük'ün dün yayınladığı " Orman Bu Hale Nasıl Geldi ?" haberinin yanıtı Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu'ndan geldi.

Yeni Gölcük'ün dikkatli bir okuru tarafından bir hafta ara ile fotoğraflanan bölgede, ormanın zirve bölümünün belirgin bir şekilde traşlandığı görülüyordu.  Haberin yayınlanmasının ardından çok sayıda medya kuruluşu da haberi alıntılayarak konuya değindi. İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu soru önergesi ile meclise getirmeye hazırlanıyordu.  Yeni Gölcük muhabirinin sorularını yayınlayan Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, kesim işinin gençleştirme çalışmaları nedeni ile yapıldığını belirtti.  Yeni Gölcük muhabirinin olay yerine giderek görüntü aldığı konuyla ilgili konuşan Kaptanoğlu " 2015 yılı angajman planı çerçevesinde, sürdürülebilir ormancılık çalışmaları kapsamında kestane sahasının  gençleştirilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda kesilen kestane ağaçlarının kök sürgünü ile yenilenmesi ve sağlıklı bir gençliğe ulaştırılması hedeflenmiştir. Şu ana kadar 190 hektarlık kestane sahasında gençleştirme çalışması yapılmıştır"  
Yeni Gölcük'ün dün yayınladığı " Orman Bu Hale Nasıl Geldi ?" haberinin yanıtı Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu'ndan geldi.

Yeni Gölcük'ün dikkatli bir okuru tarafından bir hafta ara ile fotoğraflanan bölgede, ormanın zirve bölümünün belirgin bir şekilde traşlandığı görülüyordu. 

Haberin yayınlanmasının ardından çok sayıda medya kuruluşu da haberi alıntılayarak konuya değindi. İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu soru önergesi ile meclise getirmeye hazırlanıyordu. 

Yeni Gölcük muhabirinin sorularını yayınlayan Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, kesim işinin gençleştirme çalışmaları nedeni ile yapıldığını belirtti. 

Yeni Gölcük muhabirinin olay yerine giderek görüntü aldığı konuyla ilgili konuşan Kaptanoğlu " 2015 yılı angajman planı çerçevesinde, sürdürülebilir ormancılık çalışmaları kapsamında kestane sahasının  gençleştirilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda kesilen kestane ağaçlarının kök sürgünü ile yenilenmesi ve sağlıklı bir gençliğe ulaştırılması hedeflenmiştir. Şu ana kadar 190 hektarlık kestane sahasında gençleştirme çalışması yapılmıştır"

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.