LASTİK İŞ
ismail

''MUTASYONLU VİRÜS ÇOK DAHA BULAŞICI''

Sağlık 04.02.2021 - 02:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

''MUTASYONLU VİRÜS ÇOK DAHA BULAŞICI''

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan yaptığı açıklamada vatandaşları uyararak, ‘Mutlaka aşı olun’ çağrısında bulundu. Müdür Pehlevan, ayrıca ilimizde mutasyonlu virüsün görülmediğini belirterek, virüsün bulaşıcılığının çok yüksek olduğunu, bu yüzden herkesin çok daha fazla dikkat etmesi gerektiği uyarılarında bulundu.

‘En önemli koruyuculuğumuz aşıları yaptırmak’ İl Sağlık Müdürü Pehlevan, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: ‘Bizim şu anda en önemli koruyuculuğumuz aşıları yaptırmak ve önlemlerimizi arttırmaktadır. Aşı olmayan vatandaşlarımız mutlaka randevularını alıp, aşı olsunlar. Mutasyonlu virüs çok daha sıkıntılı bir sürece neden olabilir. Bu nedenle kimse önlemleri göz ardı etmesin. Şu anda günde 14 bin vatandaşımızı aşılayacak kapasitemiz var. Bu kapasiteyi daha da arttırabilir. Önümüzdeki hafta yeni yaş gruplarının aşısını da yapmaya başlayacağız’ dedi. ‘Kimse ben grip geçiriyorum dememeli, en ufak şüphede test yaptırmalı’ Corona sürecinde vatandaşlara en ufak şikayetlerinde test yaptırmaları için uyaran İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, ‘Coronavirüs süreçte en ufak şikayeti olan vatandaşlarımız hemen evlerinde kişisel önlemlerini almalı ve mutlaka hastaneye gitmeliler. Şunu net vurgulamak istiyorum; kimse ‘Ben grip geçiriyorum’ dememeli. Evinden hastaneye gelecek durumu olmayan ya da toplu taşıma kullanmak istemeyen vatandaşlarımız bizim iletişim merkezlerimizi arayabilirler. Biz ya evlerine gidip örnek alırız ya da evinden alıp polikliniğe getirerek örnek alırız. İçinde bulunduğumuz süreçte daha fazla özene ve dikkate ihtiyacımız var’ diye konuştu. Pehlevan,Mutasyonlu virüse karşı herkesi uyardı Kocaeli’de vaka sayılarının ciddi azalış göstermesinin önemine değinen Pehlevan, mutasyonlu virüs kaygılarının arttığına işaret etti. Pehlevan, ‘Mutasyona uğramış virüsün Türkiye’de de görülmesi ile birlikte üçüncü dalga riskine karşı vatandaşlarımızın önlemleri daha sıkı uygulamalılar. Kocaeli’de vaka sayılarının ciddi azalışının ardından yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte mutasyonlu virüs ile ilgili kaygılar arttı. Mutasyonlu virüs henüz Kocaeli’de görülmedi. Mutasyonlu virüs ile ilgili sürekli örnekleme alıp Ankara’ya gönderiyoruz. Virüs Kocaeli’de şu an yhok ama her an mutasyonlu virüs vakalarına rastlanabilir. Şunu herkes bilmeli ki mutasyonlu virüsün bulaşıcılığı çok yüksek. Daha önce bir dikkat ettiysek şu anda çok daha fazla dikkat etmeliyiz’ diyerek uyarılarını yineledi.  
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan yaptığı açıklamada vatandaşları uyararak, ‘Mutlaka aşı olun’ çağrısında bulundu. Müdür Pehlevan, ayrıca ilimizde mutasyonlu virüsün görülmediğini belirterek, virüsün bulaşıcılığının çok yüksek olduğunu, bu yüzden herkesin çok daha fazla dikkat etmesi gerektiği uyarılarında bulundu.

‘En önemli koruyuculuğumuz aşıları yaptırmak’

İl Sağlık Müdürü Pehlevan, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: ‘Bizim şu anda en önemli koruyuculuğumuz aşıları yaptırmak ve önlemlerimizi arttırmaktadır. Aşı olmayan vatandaşlarımız mutlaka randevularını alıp, aşı olsunlar. Mutasyonlu virüs çok daha sıkıntılı bir sürece neden olabilir. Bu nedenle kimse önlemleri göz ardı etmesin. Şu anda günde 14 bin vatandaşımızı aşılayacak kapasitemiz var. Bu kapasiteyi daha da arttırabilir. Önümüzdeki hafta yeni yaş gruplarının aşısını da yapmaya başlayacağız’ dedi.

‘Kimse ben grip geçiriyorum dememeli, en ufak şüphede test yaptırmalı’

Corona sürecinde vatandaşlara en ufak şikayetlerinde test yaptırmaları için uyaran İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, ‘Coronavirüs süreçte en ufak şikayeti olan vatandaşlarımız hemen evlerinde kişisel önlemlerini almalı ve mutlaka hastaneye gitmeliler. Şunu net vurgulamak istiyorum; kimse ‘Ben grip geçiriyorum’ dememeli. Evinden hastaneye gelecek durumu olmayan ya da toplu taşıma kullanmak istemeyen vatandaşlarımız bizim iletişim merkezlerimizi arayabilirler. Biz ya evlerine gidip örnek alırız ya da evinden alıp polikliniğe getirerek örnek alırız. İçinde bulunduğumuz süreçte daha fazla özene ve dikkate ihtiyacımız var’ diye konuştu.

Pehlevan,Mutasyonlu virüse karşı herkesi uyardı

Kocaeli’de vaka sayılarının ciddi azalış göstermesinin önemine değinen Pehlevan, mutasyonlu virüs kaygılarının arttığına işaret etti. Pehlevan, ‘Mutasyona uğramış virüsün Türkiye’de de görülmesi ile birlikte üçüncü dalga riskine karşı vatandaşlarımızın önlemleri daha sıkı uygulamalılar. Kocaeli’de vaka sayılarının ciddi azalışının ardından yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte mutasyonlu virüs ile ilgili kaygılar arttı. Mutasyonlu virüs henüz Kocaeli’de görülmedi. Mutasyonlu virüs ile ilgili sürekli örnekleme alıp Ankara’ya gönderiyoruz. Virüs Kocaeli’de şu an yhok ama her an mutasyonlu virüs vakalarına rastlanabilir. Şunu herkes bilmeli ki mutasyonlu virüsün bulaşıcılığı çok yüksek. Daha önce bir dikkat ettiysek şu anda çok daha fazla dikkat etmeliyiz’ diyerek uyarılarını yineledi.
  •  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.