MECLİSTE GÜNDEM GÖLCÜK OLDU

Gölcük 12.03.2021 - 08:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

MECLİSTE GÜNDEM GÖLCÜK OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediye Mart ayı meclisi Kocaeli Kongre Merkezi’nde Tahir Büyükakın Başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 68 gündem maddesi karara bağlandı.

 Gölcük Çiftlik Mahallesi, imar adaları arasında kalan bölgede hazırlanan uygulama imar planı değişikliği ile ilgili raporu hakkında söz alan ve maddeye şerh koyduklarını belirten CHP’li Tanış, “Bazı parsellerde imar haklarını kullanmakta sorun çıktığı gerekçesiyle ticari adalarda emsali 0.90 ve 1.21 çeklinde belirlenmiş yapı şartları emsal ve kat değişikliği olmadan yapılması teklif edilmektedir. Bir bölgede emsal değerini artırırken parsel büyüklüklerini yeniden düzenlemek gerekiyor. Plan değişikliği önerilen adalar arasında ulaşımın 7-10-17 metrelik yollarla sağlanması dikkate alındığın çekme mesafelerini 3 metreye kadar düşürdüğümüzde mevzuattaki mesafeye uygun olmayacağı görülmektedir. Parsel malikleri arasındaki eşitlik ilkesine aykırı olduğu da gözden kaçmamaktadır” ifadelerini kullandı. İMAR DURUMU AYNI KALIYOR Maddeyle ilgili söz alan Ali Yıldırım Sezer, 356 adet taşınmaz bulunuyor. 233 adet yapı bulunduğu görülüyor. 2011 yılında yapılan revizyon öncesi istikamet hattı belirtilerek yapılaşma ve konut bölgesinde kalıyor. Ticaret ve kullanım alanında herhangi bir değişiklik yapılmıyor. Buradaki 57 taşınmaz 1613 metrekare yoğunluğu kullanamıyor. 11 adet parsel mevcut çekme mesafelerine göre yapılaşamıyor. Yeni bir yapılaşma yapılmaksızın parsel sahiplerinin talebiyle imar durumu aynı kalmak kaydıyla çekme mesafesinin 3 metreden az olmamak kaydıyla bunu talep ediyoruz” şeklinde konuştu. OY KULLANMADILAR Büyükakın, konuşmaların ardından CHPli meclis üyelerine maddeyi kabul etmelerini istedi. Büyükakın,  “Biz burada mağduriyeti önlemeye çalışıyoruz. Siz de bu maddeyi kabul edin. İyilik yapıyoruz burada. Benim hatrıma kabul edin” dedi. Ancak CHP’liler söz konusu madde için oy kullanmadı. Madde oy çokluğu ile meclisten geçti.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Mart ayı meclisi Kocaeli Kongre Merkezi’nde Tahir Büyükakın Başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 68 gündem maddesi karara bağlandı.

 Gölcük Çiftlik Mahallesi, imar adaları arasında kalan bölgede hazırlanan uygulama imar planı değişikliği ile ilgili raporu hakkında söz alan ve maddeye şerh koyduklarını belirten CHP’li Tanış, “Bazı parsellerde imar haklarını kullanmakta sorun çıktığı gerekçesiyle ticari adalarda emsali 0.90 ve 1.21 çeklinde belirlenmiş yapı şartları emsal ve kat değişikliği olmadan yapılması teklif edilmektedir. Bir bölgede emsal değerini artırırken parsel büyüklüklerini yeniden düzenlemek gerekiyor. Plan değişikliği önerilen adalar arasında ulaşımın 7-10-17 metrelik yollarla sağlanması dikkate alındığın çekme mesafelerini 3 metreye kadar düşürdüğümüzde mevzuattaki mesafeye uygun olmayacağı görülmektedir. Parsel malikleri arasındaki eşitlik ilkesine aykırı olduğu da gözden kaçmamaktadır” ifadelerini kullandı.

İMAR DURUMU AYNI KALIYOR

Maddeyle ilgili söz alan Ali Yıldırım Sezer, 356 adet taşınmaz bulunuyor. 233 adet yapı bulunduğu görülüyor. 2011 yılında yapılan revizyon öncesi istikamet hattı belirtilerek yapılaşma ve konut bölgesinde kalıyor. Ticaret ve kullanım alanında herhangi bir değişiklik yapılmıyor. Buradaki 57 taşınmaz 1613 metrekare yoğunluğu kullanamıyor. 11 adet parsel mevcut çekme mesafelerine göre yapılaşamıyor. Yeni bir yapılaşma yapılmaksızın parsel sahiplerinin talebiyle imar durumu aynı kalmak kaydıyla çekme mesafesinin 3 metreden az olmamak kaydıyla bunu talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

OY KULLANMADILAR

Büyükakın, konuşmaların ardından CHPli meclis üyelerine maddeyi kabul etmelerini istedi. Büyükakın,  “Biz burada mağduriyeti önlemeye çalışıyoruz. Siz de bu maddeyi kabul edin. İyilik yapıyoruz burada. Benim hatrıma kabul edin” dedi. Ancak CHP’liler söz konusu madde için oy kullanmadı. Madde oy çokluğu ile meclisten geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.