KOCAMAN ''İNTERNETTEN DEĞİL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPIN''

Ekonomi 07.02.2021 - 14:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KOCAMAN ''İNTERNETTEN DEĞİL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPIN''

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, internet üzerinden ve esnaftan yapılan alışverişler hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Kocaman, yaptığı açıklamada, “İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi içerisinde birçok kişi, evinden çıkmadan internet üzerinden alışveriş yapmaya başladı. Daha öncesinde de var olan fakat bu dönemdeki gibi çok tercih edilmeyen internet üzerinden alışverişlerde, çoğunlukla giyim, hediyelik eşya gibi ürünler alınmaktaydı. Pandemi dönemi içerisinde gıda alışverişleri de diğer alışverişler gibi oldukça arttı” ifadelerini kullandı.  ‘DOLANDIRICILAR SEBEBİYLE MAĞDURİYET YAŞANIYOR’ Sözlerine devam eden Başkan Kocaman, “İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde halkımızın çok dikkatli olması gerekir. Dürüst satıcıların olduğu bu ortamda dolandırıcıların da kol gezdiğini unutmamalıyız. Doğal, organik gibi sözler kullanarak halkı çekmeye çalışan bu kişiler, sosyal medyada basit bir hesap oluşturarak satışlarını yapmaya başlıyor. Ücret alındıktan sonra bu tür kişileri bir daha bulamıyoruz. Halkımız, pandemide sokağa çıkmaktan çekindiği için bu tür alışverişlere yoğunluk gösteriyor ama birçok durumda halkımız, dolandırıcılar sebebiyle mağdur oluyor” ifadelerine yer verdi.  ‘MUHATABIMIZ ESNAFIMIZ OLACAKTIR’ Başkan Kocaman, açıklamasının devamında, “Dolandırıcılığa maruz kalmamak adına halkımız esnafımızı tercih edebilir. Sosyal medyada dürüst satıcılar yok diyemeyiz fakat bu şekilde kandırılan çok kişi olduğunu da unutmamalıyız. Bundan dolayı, esnafımızın en güvenilir adres olduğunu belirtebiliriz. Çünkü esnafımızda ürün değişimi, iadesi, para iadesi gibi seçenekler bulunuyor. Sorunla karşılaştığımız zaman esnafımız, muhatap olacağımız kişi olarak karşımıza çıkıyor. Esnafımızdan yapılan alışverişler hem esnafımıza katkı olur hem de halkımız adına sorunsuz alışverişin önünü açar” sözlerini kullandı.
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, internet üzerinden ve esnaftan yapılan alışverişler hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Kocaman, yaptığı açıklamada, “İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi içerisinde birçok kişi, evinden çıkmadan internet üzerinden alışveriş yapmaya başladı. Daha öncesinde de var olan fakat bu dönemdeki gibi çok tercih edilmeyen internet üzerinden alışverişlerde, çoğunlukla giyim, hediyelik eşya gibi ürünler alınmaktaydı. Pandemi dönemi içerisinde gıda alışverişleri de diğer alışverişler gibi oldukça arttı” ifadelerini kullandı.

 ‘DOLANDIRICILAR SEBEBİYLE MAĞDURİYET YAŞANIYOR’

Sözlerine devam eden Başkan Kocaman, “İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde halkımızın çok dikkatli olması gerekir. Dürüst satıcıların olduğu bu ortamda dolandırıcıların da kol gezdiğini unutmamalıyız. Doğal, organik gibi sözler kullanarak halkı çekmeye çalışan bu kişiler, sosyal medyada basit bir hesap oluşturarak satışlarını yapmaya başlıyor. Ücret alındıktan sonra bu tür kişileri bir daha bulamıyoruz. Halkımız, pandemide sokağa çıkmaktan çekindiği için bu tür alışverişlere yoğunluk gösteriyor ama birçok durumda halkımız, dolandırıcılar sebebiyle mağdur oluyor” ifadelerine yer verdi.

 ‘MUHATABIMIZ ESNAFIMIZ OLACAKTIR’

Başkan Kocaman, açıklamasının devamında, “Dolandırıcılığa maruz kalmamak adına halkımız esnafımızı tercih edebilir. Sosyal medyada dürüst satıcılar yok diyemeyiz fakat bu şekilde kandırılan çok kişi olduğunu da unutmamalıyız. Bundan dolayı, esnafımızın en güvenilir adres olduğunu belirtebiliriz. Çünkü esnafımızda ürün değişimi, iadesi, para iadesi gibi seçenekler bulunuyor. Sorunla karşılaştığımız zaman esnafımız, muhatap olacağımız kişi olarak karşımıza çıkıyor. Esnafımızdan yapılan alışverişler hem esnafımıza katkı olur hem de halkımız adına sorunsuz alışverişin önünü açar” sözlerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.