LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ VALİLİĞİNDEN SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN AÇIKLAMA

25.04.2021 - 11:54, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KOCAELİ VALİLİĞİNDEN SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN AÇIKLAMA

Kocaeli Valiliği, Kandıra ilçesinde, sağlıksız koşullarda bakılan 96 köpeğin tedavileri için Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine götürülmesine karar verildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Seyitaliler Mahallesi'nde C.T. tarafından bakılan çok sayıda köpeğin zor şartlarda tutulduğu yönünde ihbarların yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda Valilik koordinasyonunda çalışma yapıldığına değinilen açıklamada, Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Kandıra Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü, Kandıra Belediyesi veteriner hekimi ile İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerinin derhal bölgeye gittiği aktarıldı. Açıklamada, yapılan ilk değerlendirmelere göre, 5199 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu" gereğince hayvanların bulundukları alanların etolojik ortama uygun olmadığı, çevre ve insan sağlığını tehdit edebilecek koku olduğu tespit edildiği aktarılarak, "Hayvanların bulunduğu yerden tahliyesinin yapılması ve hayvanlarının alınarak Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine götürülmesi kararı verilmiştir. Sokak hayvanlarının daha sağlıklı bir ortamda hayatlarını devam ettirebilmeleri amacıyla 22 Nisan'da 83, 24 Nisan'da da 13 olmak üzere 96 köpek Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine sevk edilmiştir." ifadelerine yer verildi.
Kocaeli Valiliği, Kandıra ilçesinde, sağlıksız koşullarda bakılan 96 köpeğin tedavileri için Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine götürülmesine karar verildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Seyitaliler Mahallesi'nde C.T. tarafından bakılan çok sayıda köpeğin zor şartlarda tutulduğu yönünde ihbarların yapıldığı belirtildi.

Bu kapsamda Valilik koordinasyonunda çalışma yapıldığına değinilen açıklamada, Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Kandıra Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü, Kandıra Belediyesi veteriner hekimi ile İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerinin derhal bölgeye gittiği aktarıldı.

Açıklamada, yapılan ilk değerlendirmelere göre, 5199 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu" gereğince hayvanların bulundukları alanların etolojik ortama uygun olmadığı, çevre ve insan sağlığını tehdit edebilecek koku olduğu tespit edildiği aktarılarak, "Hayvanların bulunduğu yerden tahliyesinin yapılması ve hayvanlarının alınarak Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine götürülmesi kararı verilmiştir. Sokak hayvanlarının daha sağlıklı bir ortamda hayatlarını devam ettirebilmeleri amacıyla 22 Nisan'da 83, 24 Nisan'da da 13 olmak üzere 96 köpek Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine sevk edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.