LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ'DE MOBİL COVİD-19 AŞI UYGULAMASI BAŞLADI

Sağlık 19.03.2021 - 07:35, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KOCAELİ'DE MOBİL COVİD-19 AŞI UYGULAMASI BAŞLADI

İlimizde yoğun bir tempo ile sürdürülen coronovirüs mücadelesi kapsamında Covid- 19 aşılama çalışmaları hızla devam ediyor.

Sağlık merkezlerine, Covid-19 aşı öncelikleri olmasına rağmen çeşitli nedenlerden dolayı gidemeyen vatandaşlarımıza aşıları, mobil aşı aracı ile mobil sağlık ekiplerimiz tarafından uygulanıyor. Vatandaşlarımızın aşıya erişimini kolaylaştırmak daha büyük kitlelere ulaşabilmek amacı ile Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığınca, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, Muhtarlar ve diğer paydaş kurumlarla koordineli olarak yapılacak olan aşılama çalışmalarının ilkine Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü ile başlandı ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu cami, kent merkezi gibi yerlerde Covid-19 aşısı hakkında bilgilendirme yapılarak aşılama çalışmalarına devam edilmektedir. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel PEHLEVAN mobil aşı aracının ilimizdeki koronavirüsle mücadele çalışmalarına çok büyük katkılar sağlayacağını bildirdi. Mobil aracın, aşıların bozulmadan saklanabilmesi ve aşı uygulaması için gerekli her türlü imkana sahip olduğunu belirten PEHLEVAN "Buzdolabı ve aşı nakil kabı olan aracımızda, Covid-19 aşılarını +2 ve +8 derece sıcaklıkta muhafaza etme imkanı bulunuyor, ayrıca jeneratör, elektrik, ısıtma ve aydınlatma sistemi ile lavabo, hasta ve personelin oturabileceği koltuklar, acil durumlarda kullanılmak üzere gerekli ilaç, medikal malzeme ve setler mevcut. Sağlık ekiplerimiz mobil aracımız ile ulaşılması zor köy ve kasabalara da rahatlıkla ulaşılabiliyor ve aşılama çalışmalarını gerçekleştirebiliyorlar" diye konuştu. Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğünde yapılan programda; Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel DURMAZ, Başkan Yardımcısı Dr. İrfan KAYNAR, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun ARSLAN, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Utku URGAN, Birim Sorumlusu Ebru ÇALIŞKAN yer aldı.
İlimizde yoğun bir tempo ile sürdürülen coronovirüs mücadelesi kapsamında Covid- 19 aşılama çalışmaları hızla devam ediyor.
Sağlık merkezlerine, Covid-19 aşı öncelikleri olmasına rağmen çeşitli nedenlerden dolayı gidemeyen vatandaşlarımıza aşıları, mobil aşı aracı ile mobil sağlık ekiplerimiz tarafından uygulanıyor. Vatandaşlarımızın aşıya erişimini kolaylaştırmak daha büyük kitlelere ulaşabilmek amacı ile Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığınca, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, Muhtarlar ve diğer paydaş kurumlarla koordineli olarak yapılacak olan aşılama çalışmalarının ilkine Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü ile başlandı ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu cami, kent merkezi gibi yerlerde Covid-19 aşısı hakkında bilgilendirme yapılarak aşılama çalışmalarına devam edilmektedir.
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel PEHLEVAN mobil aşı aracının ilimizdeki koronavirüsle mücadele çalışmalarına çok büyük katkılar sağlayacağını bildirdi. Mobil aracın, aşıların bozulmadan saklanabilmesi ve aşı uygulaması için gerekli her türlü imkana sahip olduğunu belirten PEHLEVAN "Buzdolabı ve aşı nakil kabı olan aracımızda, Covid-19 aşılarını +2 ve +8 derece sıcaklıkta muhafaza etme imkanı bulunuyor, ayrıca jeneratör, elektrik, ısıtma ve aydınlatma sistemi ile lavabo, hasta ve personelin oturabileceği koltuklar, acil durumlarda kullanılmak üzere gerekli ilaç, medikal malzeme ve setler mevcut. Sağlık ekiplerimiz mobil aracımız ile ulaşılması zor köy ve kasabalara da rahatlıkla ulaşılabiliyor ve aşılama çalışmalarını gerçekleştirebiliyorlar" diye konuştu.
Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğünde yapılan programda; Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel DURMAZ, Başkan Yardımcısı Dr. İrfan KAYNAR, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun ARSLAN, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Utku URGAN, Birim Sorumlusu Ebru ÇALIŞKAN yer aldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.