LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ’ DE 339 TOPLANMA ALANI VAR

Gündem 23.10.2019 - 14:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ’ DE 339 TOPLANMA ALANI VAR

AFAD Başkanlığınca hayata geçirilen ve toplumu afetlere karşı bilinçlendirme amacı taşıyan afetlere hazırlık yılı projesi Ekim ayı teması “toplanma alanı” konusu olarak belirlendi

Türkiye Afet Müdürlüğü planı kapsamında toplanma alanı sorumlu hizmet grubu, tahliye ve yerleşme, planlama hizmet grubu, İl Göç İdaresi Müdürlüğü sorumluluğunda görev alıyor. AFAD ise koordinasyondan sorumlu. Anıtpark toplanma alanında AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul açıklamalarda bulundu. Açıklamaya Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç, AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Canan Göçlü, AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer, 28 Haziran İlkokulu Müdürü Sebahattin Kuk ve 28 Haziran İlkokulu 4/C Sınıfı öğrencileri katıldı. Miniklere afet anlarında toplanma alanlarının önemi anlatıldı.  “TOPLANMA ALANLARI GÜVENLİ ALANLARDIR” Anıtpark’ta toplanma alanı konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan AFAD İl Müdür Salim Tekoğul, ” Afet ve acil durumlar sonrasında toplanma alanları, geçici barınma merkezleri hazırla olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alış verişi sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlardır. Afet ve acil durum toplanma alanlarının yerleri, ilgili belediyeler tarafından belirleniyor. Vatandaşlar, toplanma alanlarını, E-DevIet üzerinden hızlı ve kolay öğrenebiliyor. Tüm illerde belediyeler, toplanma alanlarının tespitini ve kontrolünü yedi kriter doğrultusunda yapıyor. Bu alanlar, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamındaki 81 ilin il Afet Müdahale Planında belirtiliyor” dedi. KOCAELİ’ DE 339 TOPLANMA ALANI VAR Tekoğul, sözlerinin devamında  “Afet ve acil durum toplanma alanı, afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanları ifade ediyor. Yani bu alanlar, vatandaşların hızla bir araya gelmesi ve bir süre beklemesi için seçiliyor. Kocaeli'nde 339, Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin 984 toplanma alanı bulunuyor” diye konuştu.  DÜZ ARAZİLER SEÇİLİYOR AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul konuşmasını, “Afet ve acil durum toplanma alanı tespit kriterlerini, bölgedeki nüfus yoğunluğu, alanın ulaşılma ve tahliye edilme kolaylığı, alanın mümkün olduğunca engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygun olması, ikincil tehlikelerden uzaklığı, mümkün olduğunca engebesiz düz arazilerde yer alması, konut alanlarına yakın ancak yapısal ve yapısal olmayan unsurlardan etkilenmiyor olması, elektrik, su, tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların karşılanabileceği yapılara yakın olması oluşturuyor. Bu kriterleri ağırlıklı hesaplamaya uygun olarak karşılayan yerler, toplanma alanı olarak tespit ediliyor” sözleriyle sonlandırdı.
AFAD Başkanlığınca hayata geçirilen ve toplumu afetlere karşı bilinçlendirme amacı taşıyan afetlere hazırlık yılı projesi Ekim ayı teması “toplanma alanı” konusu olarak belirlendi

Türkiye Afet Müdürlüğü planı kapsamında toplanma alanı sorumlu hizmet grubu, tahliye ve yerleşme, planlama hizmet grubu, İl Göç İdaresi Müdürlüğü sorumluluğunda görev alıyor. AFAD ise koordinasyondan sorumlu. Anıtpark toplanma alanında AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul açıklamalarda bulundu. Açıklamaya Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç, AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Canan Göçlü, AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer, 28 Haziran İlkokulu Müdürü Sebahattin Kuk ve 28 Haziran İlkokulu 4/C Sınıfı öğrencileri katıldı. Miniklere afet anlarında toplanma alanlarının önemi anlatıldı. 

“TOPLANMA ALANLARI GÜVENLİ ALANLARDIR”
Anıtpark’ta toplanma alanı konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan AFAD İl Müdür Salim Tekoğul, ” Afet ve acil durumlar sonrasında toplanma alanları, geçici barınma merkezleri hazırla olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alış verişi sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlardır. Afet ve acil durum toplanma alanlarının yerleri, ilgili belediyeler tarafından belirleniyor. Vatandaşlar, toplanma alanlarını, E-DevIet üzerinden hızlı ve kolay öğrenebiliyor. Tüm illerde belediyeler, toplanma alanlarının tespitini ve kontrolünü yedi kriter doğrultusunda yapıyor. Bu alanlar, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamındaki 81 ilin il Afet Müdahale Planında belirtiliyor” dedi.

KOCAELİ’ DE 339 TOPLANMA ALANI VAR
Tekoğul, sözlerinin devamında  “Afet ve acil durum toplanma alanı, afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanları ifade ediyor. Yani bu alanlar, vatandaşların hızla bir araya gelmesi ve bir süre beklemesi için seçiliyor. Kocaeli'nde 339, Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin 984 toplanma alanı bulunuyor” diye konuştu.

 DÜZ ARAZİLER SEÇİLİYOR
AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul konuşmasını, “Afet ve acil durum toplanma alanı tespit kriterlerini, bölgedeki nüfus yoğunluğu, alanın ulaşılma ve tahliye edilme kolaylığı, alanın mümkün olduğunca engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygun olması, ikincil tehlikelerden uzaklığı, mümkün olduğunca engebesiz düz arazilerde yer alması, konut alanlarına yakın ancak yapısal ve yapısal olmayan unsurlardan etkilenmiyor olması, elektrik, su, tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların karşılanabileceği yapılara yakın olması oluşturuyor. Bu kriterleri ağırlıklı hesaplamaya uygun olarak karşılayan yerler, toplanma alanı olarak tespit ediliyor” sözleriyle sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.