LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ BAROSU 82 YAŞINDA

Gündem 17.11.2020 - 11:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KOCAELİ BAROSU 82 YAŞINDA

Kocaeli Barosu 82. yıl dönümünde Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreni pandemi nedeniyle kısıtlı sayıda katılımla gerçekleşti.

Kocaeli Barosu üyeleri, kuruluşlarının 82. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törene Baro Başkanı Avukat Bahar Gültekin Candemir, Baro eski Başkanı Fahri Örengül ve az sayıda avukat katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başkan Candemir, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Çelenk sunumunun ardından açıklama yapan Bahar Gültekin Candemir, “Kurulduğundan bu yana Cumhuriyet değerlerinin, hukuk devletinin, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin yılmaz savunucusu olan baromuzun 82.yaşını kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.   BAROLARA YOĞUN MÜDAHALE Candemir açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı, “Anayasa ile avukatların hak ve özgürlüklerinin teminatı için kurulmuş meslek kuruluşları olan Barolar öncelikle tüm yurttaşlarımızın ‘savunma hakkının’, ‘adil yargılanma hakkının’ ve en önemlisi demokratik hukuk devletinin teminatıdır. Barolara yönelik yoğun müdahalelerle karışı karşıya kaldığımız bu dönemde vermiş olduğumuz mücadele, aslında bir hukuk devleti mücadelesidir. Çünkü; savunmanın özgürlük meselesi, vatandaşlarımızın bireysel özgürlük meselesidir.   BARO, ÖZGÜRLÜK İHLALLERİNİN KARŞISINDADIR Kocaeli Barosu, sorumluluğunun bilinciyle Cumhuriyetimizin kuruluşu ile temelleri atılan hukuk devletinin devamlılığını ve güçlendirilmesini sağlamayı amaç edinmiştir. Bu amaçla vatandaşlarımızın ‘adil yargılanma savunma hakkının’ yargı süreci içerisinde gerektiği gibi temsil edilebilmesi için etkin müdahale eden; her türlü hukuksuzluğun, darbelerin, hak ve özgürlük ihlallerinin karşısında olan bir kurumdur.
Kocaeli Barosu 82. yıl dönümünde Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreni pandemi nedeniyle kısıtlı sayıda katılımla gerçekleşti.

Kocaeli Barosu üyeleri, kuruluşlarının 82. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törene Baro Başkanı Avukat Bahar Gültekin Candemir, Baro eski Başkanı Fahri Örengül ve az sayıda avukat katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başkan Candemir, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Çelenk sunumunun ardından açıklama yapan Bahar Gültekin Candemir, “Kurulduğundan bu yana Cumhuriyet değerlerinin, hukuk devletinin, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin yılmaz savunucusu olan baromuzun 82.yaşını kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

BAROLARA YOĞUN MÜDAHALE

Candemir açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı, “Anayasa ile avukatların hak ve özgürlüklerinin teminatı için kurulmuş meslek kuruluşları olan Barolar öncelikle tüm yurttaşlarımızın ‘savunma hakkının’, ‘adil yargılanma hakkının’ ve en önemlisi demokratik hukuk devletinin teminatıdır. Barolara yönelik yoğun müdahalelerle karışı karşıya kaldığımız bu dönemde vermiş olduğumuz mücadele, aslında bir hukuk devleti mücadelesidir. Çünkü; savunmanın özgürlük meselesi, vatandaşlarımızın bireysel özgürlük meselesidir.

 

BARO, ÖZGÜRLÜK İHLALLERİNİN KARŞISINDADIR

Kocaeli Barosu, sorumluluğunun bilinciyle Cumhuriyetimizin kuruluşu ile temelleri atılan hukuk devletinin devamlılığını ve güçlendirilmesini sağlamayı amaç edinmiştir. Bu amaçla vatandaşlarımızın ‘adil yargılanma savunma hakkının’ yargı süreci içerisinde gerektiği gibi temsil edilebilmesi için etkin müdahale eden; her türlü hukuksuzluğun, darbelerin, hak ve özgürlük ihlallerinin karşısında olan bir kurumdur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.