LASTİK İŞ

KILIÇ ''EMEKLİYE VERİLECEK ZAM YÜZLERİ GÜLDÜRMEZ''

Ekonomi 17.06.2021 - 16:48, Güncelleme: 17.06.2021 - 16:48
 

KILIÇ ''EMEKLİYE VERİLECEK ZAM YÜZLERİ GÜLDÜRMEZ''

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak olan zamları değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç “emeklilere verilecek olan zam 5 Temmuz'da belli olacak. Fakat verilecek olan zam emeklilerin yüzünü güldürmez.

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak olan zamları değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç “emeklilere verilecek olan zam 5 Temmuz'da belli olacak. Fakat verilecek olan zam emeklilerin yüzünü güldürmez. Çünkü yüzde olarak verilen zamlar her zaman aradaki makas farkını giderek açıyor. Ama seyyanen zam verildiğinde bu makas açmadığı gibi aradaki far azda olsa dengelenir. Örnek olarak 1500 lira emekli maaşına yüzde 8 zam verildiğinde 120 lira zam alır. Maaşı 1620 lira olur. Öte yanda 6 bin lira emekli maaşı alan bir emekli ise yüzde 8 zam aldığında 480 lira ile maaşı 6480 lira olur 360 lira bir anda fark atar.  Buda makası çok açar. Ama seyyanen zam verdiğinde bu makas daralır. Bakın benim maaşım 4000 lira yüzde 8 lik zam verildiğinde 320 lira fark alıyorum. Buda benim maşım 4360 lira olur. Öte yanda 1500lira zam alan bir emeklimiz ise zamla birlikte 1620 lira alıyor. Bizim biri birimizden bir farkımız yok ama maaş farkımız var. Çünkü bizler hepimiz tüm alış verişlerimiz aynı yerde yapıyoruz. Yani market, bakkal gibi yerlerde aynı harcamayı yapıyoruz. Bu bir yanlış uygulamadır. Emeklilerin rahat bir nefes almaları için maaşlarına seyyanen zam yapılması gerekir. Emeklilerimiz için konut yapımı için halen bekliyoruz. Seymen'de arsalar belirlendi. Ama henüz daha bir gelişme yaşanmadı. Evi olmayan emeklilerimiz için gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Yetkililerimizden haber bekliyoruz” şeklinde ifade etti. Fahrim Haner 
Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak olan zamları değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç “emeklilere verilecek olan zam 5 Temmuz'da belli olacak. Fakat verilecek olan zam emeklilerin yüzünü güldürmez.

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak olan zamları değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç “emeklilere verilecek olan zam 5 Temmuz'da belli olacak. Fakat verilecek olan zam emeklilerin yüzünü güldürmez. Çünkü yüzde olarak verilen zamlar her zaman aradaki makas farkını giderek açıyor. Ama seyyanen zam verildiğinde bu makas açmadığı gibi aradaki far azda olsa dengelenir. Örnek olarak 1500 lira emekli maaşına yüzde 8 zam verildiğinde 120 lira zam alır. Maaşı 1620 lira olur. Öte yanda 6 bin lira emekli maaşı alan bir emekli ise yüzde 8 zam aldığında 480 lira ile maaşı 6480 lira olur 360 lira bir anda fark atar. 

Buda makası çok açar. Ama seyyanen zam verdiğinde bu makas daralır. Bakın benim maaşım 4000 lira yüzde 8 lik zam verildiğinde 320 lira fark alıyorum. Buda benim maşım 4360 lira olur. Öte yanda 1500lira zam alan bir emeklimiz ise zamla birlikte 1620 lira alıyor. Bizim biri birimizden bir farkımız yok ama maaş farkımız var. Çünkü bizler hepimiz tüm alış verişlerimiz aynı yerde yapıyoruz. Yani market, bakkal gibi yerlerde aynı harcamayı yapıyoruz. Bu bir yanlış uygulamadır. Emeklilerin rahat bir nefes almaları için maaşlarına seyyanen zam yapılması gerekir. Emeklilerimiz için konut yapımı için halen bekliyoruz. Seymen'de arsalar belirlendi. Ama henüz daha bir gelişme yaşanmadı. Evi olmayan emeklilerimiz için gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Yetkililerimizden haber bekliyoruz” şeklinde ifade etti.

Fahrim Haner 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.